Ylellä on taas asiaa

Ylellä on tapana valita jokin teema, jota toistetaan monta kertaa päivässä.

Nyt on sunnuntain ratoksi valittu luonnonsuojelu ja siinä samassa ilmastonmuutoskampanja. Metsänomistajat halutaan syyllistää metsien liian hyvästä hoidosta, kun ei jätetä riittävästi lahopuita, ei siis puita niiden syntymiseksi.

Toisaalta Metsäkeskus ja nykylaki sanoo, että tuulen kaatamat puut ja muut hakkuissa hylätyt ”lumpit”, sekä hakepuut pitää korjata kesällä heinäkuun loppuun mennessä. Niitä lahopuiksi tarkoitettuja puita pitää jättää hehtaaria kohden noin 2- 4 kappaletta kaatamatta. Se nyt tämän päivän uutisen mukaan ei riitä, liian hitaasti syntyy kuulemma lahopuuta.

Pitäisikö talousmetsien hoito lopettaa täysin ja jättää metsät oman onnensa nojaan. Minä olen nähnyt esimerkkejä hoitamattomista, enkä todellakaan pidä näkemästäni. Kuka sitten maksaa hoitamattomien metsien hävinneet tuotot ja kuka maksaa toukkien ja kirjanpainajien tuhot, jotka saattavat olla mittaamattomia.

On alueita, jossa nuo kirjanpainajat ovat levinneet hehtaarien alueelle. Niiden hävittämiseksi täytyy kaataa monen hehtaarin metsät suoja-alueineen. Toistaiseksi ei ole keksitty mitään tehokasta keinoa niiden hävittämiseksi, ilmaston lämmitessä ne vaan aina helpommin leviävät. Niiden lisäksi on tulossa muita tuhoeläimiä, joten kohta on Suomen metsätalous hukassa itikoiden kanssa.

LUKE tiedoittaa.

 

4 vastausta artikkeliin “Ylellä on taas asiaa”

  1. Yle on jatkanut jo pitkään ilmastohössötystään. Tarkoitus on saada kansalaiset kriisitietoisiksi asialla ei niin väliä. Nyt se on ilmasto, kun siitä on esitetty aivan järjettömiä muka tieteellisiä näyttöjä.
    Kriisitietoisuus ja sen seurauksena hysteria on hyvä keino päättäjille toteuttaa yhteiskunnallisia muutoksia . Ja nyt on kyse Euroopan liittovaltiosta. Ennen pitkää aletaan Ylessä puhumaan siitä, miten tärkeää on EU:n rooli ilmaston suojelussa. Ja kansa nielee kaiken, kun se ensin on peloteltu jopa maailmanlopulla.

  2. Ilmastohysteerinen tarkoitushakuinen valehtelu on normaalia cityvirheiden ja heidän sakkiinsa kuuluvien alarmistien joukossa.
    Kaikessa satuilussa on yksi olennainen piirre ja se on ”saattaa sitä tai tätä” – ilman mitään tieteellisiä tutkimuksia perusteeksi.
    Kyse on lähes poikkeuksetta jonkun tai joidenkin olettamuksista, mitä esitetään puhtaana totuutena hysteriaa levittämään pyrkien.
    Tämä metsä pelleily, minkä mukaan hakkuita pitää vähentää, vaikka metsä kasvaa runsaasti enemmän kuin hakataan, on yksi osoitus tästä valehtelusta.

  3. Pientä plantaasia itse hoidan ja kaadatin kaikki vanhat hyötykäyttöön laittaen uutta kasvamaan. Metsä on viljelyä hyötykäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *