Miten käy Suomen vaalien jälkeen?

Se on tietysti asia, josta ei pitäisi vielä puhua, mutta kun kiivaasti puhutaan,niin puhutaan sitten. Vaalien jälkeen muodostetaan hallitus, mutta miten pitkään siihen menee. Jos ennusteet pitävät paikkansa, niin demarit on suuri menestyjä ja sen mukaisesti pitäisi Rinteestä tulla uuden hallituksen muodostaja. Rinne on ihan mukava mies katsella televisiossa, mutta onko hän nykyään liian rauhallinen ja hidas pääministeriksi. Jättikö viimeaikainen sairaus kuitenkin jälkensä ja onko hänellä enää ”särmää” pääministerin tehtäviin, no se ei ole minun tehtäväni päättää siitä.

Nykyään tuntuu siltä, että hallituksen muodostaminen Euroopassa on äärimmäisen vaikeata. Se varmaan johtuu uuden maailman puoluekenttien jakaumasta, en halua sanoa, mutta paljon puhutaan populismista. Se on nykyään muotia, vaiko oikeata todellisuutta, en osaa siihenkään vastata.

Hallituksen muodostaminen kesti Ruotsissa monta kuukautta, siltä kuulostaa myös Virossa. Ei ollut helppoa Italiassa, ei Ranskassa ja vaikeata tuntuu olevan Englannissa. Englannissa on hiukan eri asia, mutta lujaa tahtoa sielläkin vaaditaan.

Aika näyttää miten meidän käy.

19 vastausta artikkeliin “Miten käy Suomen vaalien jälkeen?”

  1. Jos Rinne on pääministerina , niin se on paha juttu silla hän seuraa Lipposen ja Urpilaisen jalanjälkiä, Sekä Lipponen, että Urpilainen ovat Bilderberg- rokotettuja, joka tarkoittaa Suomen itsemääräämisoikeuden menetystä.

    1. Jos tulee vihreitten ja demarien hallitus, niin tehtaat siirtävät koneensa ja laitteensa rajan yli, ehkä kauaksikin. Työvoimaa siellä jo onkin tarjona.

  2. Epäilykseni vastoin odotuksia on, että SDP mahdollisesta vaalivoitosta huolimatta ei saa kasaan hallitusta ellei keskustaa koplata mukaan. Nyt näyttää siltä, että Kokoomus jää oppositioon sekavalla politiikallaan. Vihreät saattavat kiilautua hallitukseen. Ei hyvältä näytä ellei KD ja KP tasapainota.

  3. Ei oikein vakuuta minuakaan Kokoomuksen , eikä Orvon poliittinen toiminta. Jotain siinä on pahasti pielessä ja alamäki taitaa vaan jatkua. Minä vaihtaisin puheenjohtajan heti.

      1. Juhani, kysymyksesi ei ole vaikea, mutta vastaus on. En ole miettinyt, mutta heitän näin äkkiä vaihtoehdon, olisikohan naisen vuoro. Naisen joka rikkoi yhden puheenjohtajavaalin, minusta hän on nostanut osakkeitaan nykyisessä tehtävässään. Enää en huolisi Helsingin pormestaria, en sitten millään.

        1. Tarkoitat ilmeisesti Elinaa, mutta fiksuja naisia Kokoomuksessa on enemmänkin.

          Vapaavuorta minäkään en halua Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

          1. Minä tarkoitin puhemies Risikkoa, aika hyviä näyttöjä on antanut virassansa.

  4. Otsikossa on hyvä kysymys ja aika antaa vastauksen, mutta tuskin mitään suurta mullistusta tapahtuu, pikimminkin pientä hienosäätöä sieltä täältä.

  5. Miten käy sen aika näyttää. Toivottavasti saadan aikaan vahva hallitus, jota ei ole koottu sirpalepuolueista sixpackin malliin. Sixpack oli huono viritelmä, koska silloin piti luvata jokaiselle jotakin ja iso soppahan siitä syntyi.

    Vahvasti nyt näyttää siltä, että punamulta voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto. Näin ajattelen siksi, että kepu alkoi jo nähdä paljon yhteistä esim. omassa ja demareiden sote -mallissa.

    Toki sdp ja kepu ei yksin riitä, mutta kenties vihreät ja/tai rkp ja/tai kd ja/tai vasemmistoliitto täydentämään.

    1. Demut, kepulit, vasurit, virheet, rkp…
      Tuo yhdistelmä on todellinen katastrofi Suomelle ja suomenkielisille.
      Veroja lisää, holtitonta rahanjakoa, lisää velkaa, rantaruotsalaisille uusia etuuksia suomenkielisten kustannuksella, kuten aluksi Vaasan sairaalapalikka.

  6. Ikään kuin varmemmaksi vakuudeksi Yle kutsui Paavo Lipposen tänään Ylen ykkösaamuun haastateltavaksi. Lipponen on Bilderberg-mies. Hän on osallistunuty 6-8 kertaa salaseuran vuotuisiin ”käskynjakoihin”. Hän on viimeinen pääministeri, joka tapasi USA:n presidentin Bush nuoremman, joka on vannoutunut ”uuden maailmanjärjestyksen” kannataja ja toimii sen mukaan.
    Lipponen vaikka onkin ollut jo pitkään näkymättömissä ei ole ollut toimettomana, vaan hän on toiminut kulisseissa kaiken aikaa ja vaikuttaa vahvasti demarien politiikkaan. Sama koskee Jutta Urpilaista bilderbergiläinen hänkin.

    1. Lipponen yrittänee pitää demarit tietoisina siitä, että eletään eurossa. Muuten demarit saattaisivat toimia vielä vaarallisemmin. Urpilainen lienee Lipposen kasvatti ja voisi sopia pääministeriksi tänä vaikeana pakkoeurotuksen aikana.

  7. Ei riitä että jossain Kokoomuksessa ja Kepuleissa vaihdellaan puheenjohtajia .Heidän päätöksethän ovat olleet näiden puolueiden hyväksyttävissä…

  8. Mitäs jos kerran tehdäänkin hallitus ilman takiaispuolueita, kolme suurinta. Kaikilla on yhteinen SOTE tavoite. Jos sekin sitten menisi maaliin.

    1. Voipi hyvinkin käydä niin että tulevan hallituksen muodostaa kolme vaalien jälkeen suurinta, mikä koalitio ei ole sama kuin tämän hetken kolme suurinta puoluetta.

      Mutta ratkaisu ei olisi hyvä. Kuluva hallituskausi on käytännössä osoittanut että tällainen hallitusratkaisu johtaisi saneltuun enemmistödiktatuuriin. Jotta kansanvaltaisuus toteutuisi tarvitaan vahva oppositio, mikä kolmen suurimman jyrätessä jäisi puuttumaan. Parlamentaarinen enemmistö tarvitaan mutta on parempi että se heikkouksistaan huolimatta muodostuu sirpaleisemmasta koalitiosta mikä mahdollistaa vaihtelevamman hallituspolitiikan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *