Hongmeng OS -käyttöjärjestelmä tulossa

Kuvahaun tulos haulle HongMeng OS

”Zhengfein kerrotaan sanoneen, että yhtiön Hongmeng OS -käyttöjärjestelmä on todennäköisesti nopeampi kuin Android. Tällä toimitusjohtaja viittaa Kiinan valtion Global Times -lehden artikkeliin, jossa kerrottiin, että käyttöjärjestelmä olisi jopa 60 prosenttia nopeampi kuin Googlen.”

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/56282607-7c57-42bb-96cb-a343e1716807

Aiheeseen liittyvä kuva

(Kuvassa Huawei Mate X)

Tulossa on myös uusi sovelluskauppa omalle käytttöjärjestelmälle , nyt on kaksi suurta eli  Googlen Play -sovelluskauppa sekä Applen App Store.

Veikkaan että aika on kiinalaisten puolella, kas kun älypuhelimia ja älylaitteita  myydään volyymilla, alussa vaikka edullisesti jotta saadaan laaja asiakas/ käyttäjäkunta. Sitten se lopulta uusi järjestelmä uusilla ja tuoreilla sekä perinteisillä sovelluksilla ja hyvän tarjonnan sovelluskaupalla tulee ja valtaa markkinoita.

Kuvahaun tulos haulle JioPhone

(Kuvassa intialaisten suosittu JioPhone malleja  ja Nokian 4G ”Banaani” )

Nythän mm ns uudessa ”pikku Nokiassa 8110 4G” on KaiOS käyttöjärjestelmä, toimiva noissa laitteissa, uutta tulee koko ajan ja vanhoilla  voi olla vaikeus pysyä perässä kun Kiina pistää kunnolla painetta markkinoille. Se tarkoittaa myös että me kuluttajat hyödymme tästä.

Se kun on yksi ja hailee lukeeko tuotteessa Made in China….ei se Applen  tuotteen hankkijoitakaan haittaa…

6 vastausta artikkeliin “Hongmeng OS -käyttöjärjestelmä tulossa”

  1. Tiesittekö tämän myös Nokiassa olevasta KaiOS järjestelmästä :

    ”Tämä on maailman kolmanneksi suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä nyt – älykkäitä KaiOS-peruspuhelimia toimitettu jo yli 100 miljoonaa ” ”KaiOS-käyttöjärjestelmä on käytössä muun muassa intialaisoperaattori Reliance Jion erittäin suosituissa JioPhone-puhelimiissa. Myös Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global on KaiOS:n käyttöön – toistaiseksi kuitenkin vasta banaanipuhelin Nokia 8110 4G:ssä.” ( 22.5.2019, Mobiili.fi)

    1. Aika on vahvasti kiinalaisten puolella, odotan innolla uutta ja nopeampaa käyttistä ja sovelluskauppaa siihen.

  2. Aivan 100% varmasti on nopeampi kuin Android.

    Kuten Android oli nopeampi alkuvaiheessa (per käytettävissä oleva suoritinteho).

    Mutta odotahan siihen kymmenen vuotta päivityksiä ja lisäosia ja toiminteita niin johan laahustaa.

  3. Veikkaan että käyttisjärjestelmissä tulee muutenkin muutoksia kun väylänopeudet kasvaa, voi olla että parasta on vasta tulossa. Toisaalta sähköisten palveluiden ja sähköisen kirjautumisjärjestelmän aikakaus on vasta ensimmäisillä rappusillaan.

  4. Näin helposti kiinalainen iPhone hakkeroidaan… made in china ….

    https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006168077.html

    ”Seuraavaksi puhelimen asetuksiin. Ja kyllä, tiliin oli kytkeytynyt ylimääräinen, kiinaksi nimetty iMac. TARINALLA on opetus. Vaikka Apple ylpeilee käyttäjiensä suojaamisella, se ei tunnistanut tunkeilijaa eikä varoittanut…”

    Eli Applen laitteet ovat täyttä riistaa kiinalaisille…olit sitten missä päin maailmaa tahansa, vinkki, älä laita luottokorttisi tietoja tälläiseen laitteeseen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *