Verkkouutisissa kerrotaan kuinka reservin erikoisjoukot harjoittelee,,,juu, niin harjoittelee myös paikallispataljoonat ympäri Suomen samoja TRA-harjoituksia sekä varusmiehet. Joskus tuntuu että Verkkouutisten jutut on varsin raflaavia ja sensaation hakuisia. Eli varsin tavanomainen harjoitus kyseessä, ei aiheuta uutiskynnyksen ylitystä.
https://www.verkkouutiset.fi/taistelua-rakennuksissa-video-suomen-erikoisreserveista/
”– Reserviyksiköitä voidaan käskeä nopeasti palvelukseen täydentämään erikoisjoukkojen suorituskykyä. Tässä koosteessa Utin jääkärirykmentin reserviläiset testaavat valmiuttaan taistella rakennetulla alueella, videon tekstissä kerrotaan.” (Verkkouutiset)
Ennen harjoiteltiin poteroiden tekoa ja linnoittautumista, vahvennetun joukkueen puolustusta, niin, maailma muuttuu,,,maailma muuttu.
Ihmetyttää vain tälläinen sensaatiomaisten uutisten keksiminen, tulee Verkkouutisista välillä mieleen 7-Päivää lehti.
Kun nyt sanoit tuon poteron teon, niin muistuupa mieleeni oma varusmiesaika. Muutaman kerran Padasjoella oltiin lerillä, siellä on paikoin pelkkää lentohiekkaa. Yritettiinhän siellä kaivaa ”mokille” poteroa kenttälapiolla niin, ettei yhtään saanut olla maantasan yläpuolella. Se oli aikaa kun vielä sai pitää hauskaakin.
Juu, muistan kun tehtiin ensimmäisiä poteroita mokkena Jaamankankaalla, meikäkin teki siitä kaikkine katteineen niin hienon ettei itse Prinssi Charlesilla ole vastaavaa….kun potero oli valmis ja seuraava aamu koitti niin se piti tuhota ja tasoittaa hiekat päälle….”tee työtä jolla on tarkoitus 😉 ” , kyllä tuntui turhalta touhulta…
Uusi ampumasimulaattori säästää kuulia, sekä opetus on turvallista.
https://www.reservilainen.fi/uutiset/ampumakoulutus_uuteen_aikaan_-_tallainen_on_saabin_ampumasimulaattori
”Nykyisin yhä harvempi varusmiespalvelukseen astuva on koskaan ampunut millään aseella. Takavuosina kesämökkien vakiovarustukseen kuului usein ilmakivääri ja monet nuoret metsästivätkin.
Tämä kaikki alkaa vähitellen olla historiaa. Siksi henkilökohtaisen aseen käsittely ja ampumiskoulutus on aloitettava aivan alusta. Toisaalta samalla poistuu tarve oppia pois aiemmin mahdollisesti omaksutuista vääristä käytänteistä.
Puolustusvoimien tulevaisuuden Koulutus 2020 -hanke on tuomassa varusmiesten tehtävien harjoitteluun yhä enemmän simulaattoreita, joilla opittua sitten myöhemmin viedään oikeaan toimintaan maastossa.”