Ruoka-ainesten vakumointi on eräs hyvin käyttökelpoinen tapa imeyttää mausteet lihan ja kalan pintaan, sen lisäksi, että se hidastaa myöskin hapettumista.
Vakumointi ei ole edes kallista, laadukas (minulla OBH Nordica) maksaa alle satasen, pussit n 0,25€/kpl, kun ostaa kerralla esim 300kpl.
Vakumoinnin idea on myöskin siinä, kun ilma imetään pussista pois, esim botulinin vaara vähenee ja alle +3 astetta se ei kykene lisääntymään.
Vakumoida kannattaa myöskin pehmeät hedelmät, marjat yms; varsinkin jos jääkaapissa pitää useita vuorokausia. Tomaattihan ei muuten kuulu jääkaappiin vaan koriin, pöydälle.
Artikkelikuvassa näkyy jäähdytetyn savukalan vakumointi. Kalan ollessa lämmin, pintaan ripotellaan mausteet ja sitten jäähtynyt kala vakumoidaan.
Säilyy hyvin jääkaapissa viikonkin verran; tai ei meillä säily, tulee syödyksi mutta maustamisen ja isompien erien vakumointi kannattaa.