Timjami.

Kenellä on ongelmia kurkunpään liman kanssa, lääkkeistä tai muuten johtuvia; siis yskää, limaista.

Kokeilkaahan timjamia; meillä kesäisin sitä kasvaa ”ämpäripuutarhassani”, ja nyt laatikossa pöydällä. Pureksin päivän mittaan timjamin oksia, aina ohi mennessäni; ei enää yskitä,  Lisäksi juon päivän mittaan timjami/hunajasekoitusta; hyvin toimii, ei yskitä.

6 vastausta artikkeliin “Timjami.”

  1. En epäile yhtään tinjamin hyödyllisiä vaikutuksia ja tuskin sen maine olisi kestänyt niin pitkään kuin on, ellei siitä olisi hyötyä juuri esim. limaa irroittavana yrttinä.

  2. Mä kun teen rosamunda-uuniperunoita , niin olen aina laittanut mausteeksi myös timjamia.

  3. Timjami vaan on sellainen mausteyrtti, että se kärsii kuumentamisesta. Oikeammin sanottuna, sen rohto-ominaisuudet laimenevat, maku kyllä säilyy. Parhaimmillaan se on suoraan ruuan pinnalle siroteltuna silppuna.

  4. Yksinkertainen ”reseptituote”: vihreitä timjamin lehtiä paljon ( kourallinen). No, miksei kuivattukin. Keitettyä vettä n. 1 /2 ltr, jonka pitää jäähtyä juuri ja juuri käden kosketeltavaksi. Kiinteää hunajaa mukaan kolme reilua ruokalusikallista ja sitten viinaa. Sopii väkevät kossut, vodkatkin tai makoisat akvaviitit, noin 3 dl. Timjamit joukkoon. Sekoita ja anna maustua. On parempaa teholtaan, kuin mitä apteekista saa ja toimii. Eikä ole annostusohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *