Tämän päivän lounas.

Meillä syötiin lounas ehkä joidenkin mielestä ”köyhästikkin”. Tattikeittoa, ryyditettynä basilikarouheella, kylmäsavukalasta voileipiä tillikuorrutuksella.

Kaikki itsetehtyä pl kala ja tatit; kala itse kalastettua ja tatit itsepoimittuja, niin ja yrtit itse kasvatettuja.

Olisikohan tässäkin sitten kovin iso hiilijalanjälki kun tuo kalastusveneenikin on aurinkosähköistetty. Mönkijä tosin toimii bensiinillä ja siitä tietysti sitä hiilijalanjälkeä.

Vaimo kertoili sekoittaneensa keittoon tehosekoittimella purjoa, kesäkurpitsaa, … ties mitä mutta tatteja kuitenkin. Tatitkin soseutettiin tehosekoittimella. Syntyy tehokkaampi makuelämys.

9 vastausta artikkeliin “Tämän päivän lounas.”

  1. Mullä oli suppilo vahveroita paksu kerros paistettuna ja sipulilla maustettuna ruisleivän päällä ja maistu hyvälle kalaa ei nyt ollu kun en muistanut ottaa eilen pakkasesta ulos terv tepivaari

  2. Meillä taas vaimo jo eilen valmisteli tuon tattikeiton. Ei muuten uskoisi miten hyvin se toimii voileipien kanssa kokonaisesta ateriasta. Siinä kun massaan on lisätty mustaa koskenlaskijaa, runsaasti sipulia ja valkosipulia, yrttejä yms. Kyllä sillä nälkä lähtee ja ruisleipä kylmäsavukalan kanssa lisää jatkuvuutta.

      1. Totta; meillä sitä ei muuten käytetäkkään kuin ruuanlaitossa. Ikuinen kokeilija kun olen tuon maustamisenkin suhteen; joskus onnistunkin mutta aina opin.
        Kukkakaaligratiinin kun hunnuttaa sulalla mustalla koskenlaskijalla; a`vot.

  3. Varmasti herkullista, itsellä on tänään pyttypannupäivä, emäntä kun lähti aamusella pyöräilemään parin urheiluhullun ystävänsä kanssa niin ajattelin päästä helpolla.

  4. Muuten pyttipannu ei ole vähänkään väheksyttävä ruoka; siis vain luovuus mahdollistaa lopputuloksen.

    Pyttipannun lisukkeiksi suosittelisin venäläistä suolakurkkua, hapankermaa, …esim.

    1. Kalle, olet oikeassa, pyttipannu on kiinni mielikuvituksesta ja toisaalta osin myös siitä mitä tähteitä on jäänyt jääkaappiin.

      Suolakurkku on ihan ”must” pyttipannuun, kuin myös sipuli ja valkosipuli.

      Itse tykkään lisätä lopuksi purkin ranskankermaa ja sekoittaa, sitten päälle vielä muna tai pari niin, että valkuainen hyytyy ja keltuainen jää löysäksi.

  5. Voissa paistettua naapurin kalastamaa siikafilettä, kukkakaali-brokkoligratiinin kera. Päivääliseksi eilistä kana-tomaatti-vihanneskeittoa. Jälkiruokana karvias-ohrasuurimokiisseli.

    Tulee syötyä noita ohuen ohuita ruisleipäviipaleita, hyviähän ne on mutta epäterveellisiä kun voita, juustoa ja makkaraa kertyy paljon paksumpi kerros kuin itse leipä. No pyörälenkille taas pitää ilalla lähteä.

  6. Nii n tulee minullakin noita küüslauguhabukorb-siivuja. Minulla tosin päälisenä tuo kylmäsavukala mutta se voi, ja nimenomaan voi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *