Latvialainen rohto.

Tulihan sitä tapani mukaan tuota ”Latvian kansallisjuomaakin” tuotua. Se muuten on melkoisen tehokas flunssalääke, toimii myöskin ruuansulatusvaivoihin.

Se on 25 eri aineosasta uuttamalla valmistettu katkero (45%). Sellaisenaan nautittuna se maistuu lähes yskänlääkkeeltä. Perulainen balsami on siinä yhtenä ainesosana. Mustaa balsamia latvialaiset käyttävät lääkkeenä vaivaan kuin vaivaan; no ehkä katkennutta jalkaa sillä ei paranneta.

Jos Latviassa olet ravintolassa hiukankaan epävarma juomatilauksessasi; takuuvarmasti tarjoilija suosittelee mustaa balsamia tai joitain sen variantteja.

Pidän tai oikeastaan voisin sanoa, että olen oppinut pitämään mustan balsamin varsin voimakkaasta mausta.

Musta balsami on pakattu ruskeanmustaan savipulloon, koska auringonvalo ei tee sille hyvää.

En pidä makeista likööreistä; terävän voimakas maku pitää olla, kuten katkeroissa yleistä onkin.

Yksi vastaus artikkeliin “Latvialainen rohto.”

  1. Näihin makuasioihin; minusta ei ole viinin lipittelijäksi, lienen kait siten ”sivistymätön”, enkä edes yritä näytellä jotain hienompaa ja kultturellimpaa. Minä pidän vahvoista makuelämyksistä, oli sitten kyseessä ruoka tai juoma. Edellistä tukee kait sekin, että julistaudun varsin mielelläni vahvan tumman oluen ystäväksi. Mieltymykseni viittaavat kaiketi tuonne itäisiin sukujuuriini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *