On 9.8.2019; Suomeen tuodaan sähköä 3000 MW teholla; Sähkön tukkuhinta 68,26 €/MWh.
Homma on ihan perseestä. Suomen pitäisi viedä sähköä ulkomaille voitollisesti, eikä tuoda sitä hirmuisella hinnalla.
Tuo 3000 MW teholla tuonti on tietysti ollut ”normaalia” kovilla talvipakkasilla, mutta nyt on elokuun alkupuoli.
Perkeleen punavihreät ja kepulit ovat saattaneet Suomen huoltovarmuuden ihan kuralle.
Seuraavat ydinvoimalat pitää saada työn alle alta aikayksikön.
Suomeen pitäisi rakentaa 3 ydinvoimalaa lisää. Venäjä tarjoasi varmasti lisää ydinvoimaa Suomeen ja se kauppa hyödyttäisi molempia.
Ryssiltä ei saisi ostaa yhtään mitään. Venäjä on imperialistinen roistovaltio.
Etelä-Korea osaa toimittaa ydinvoimaloita edes suunnilleen aikataulussa.
http://jput.fi/Ydinvoima_Etela_Korea.htm
Rakentaahan Venäjä juuri nyt Suomeen ydinvoimalaa. Fortum myös hyötyy tästä..
Ei pidä kieltäytyä rahasopimuksista joissa kumpikin maa hyötyy.
Japanilaisten piti rakentaa Hanhikivi, mutta sitten saksalainen Eon luopui projektista. Fortumin olisi pitänyt alkaa pääosakkaaksi ja reaktori olisi pitänyt ostaa vaikka E-Koreasta, eikä ryssälästä.
Fortumin olisi pitänyt saada se lupa alunperin.
Niin olisi pitänyt.
Loviisan ydinvoimalat vanhenevat, eikä tilalle ole rakenteilla uutta.
Suomi tekee aina niin kuin se on sille rahallisesti kannattavaa, tulee tekemään jatkossakin sopimuksia Venäjän kanssa. Suomi on helppo ostaa.
Venäjä on Suomen, Viron, Georgian, Ukrainan, jne. verivihollinen. Mitä vähemmän on Venäjän kanssa tekemisissä sitä parempi.
http://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm
https://www.iltalehti.fi/talous/a/bbf276e3-8881-40fc-bbb7-72c78d38b116
Se siitä energiasta ja sen huoltovarmuudesta.
Tehdäänkös johonkin Suomessa uutta ydinvoimalaa, ilman lupaa.
Kiitos linkistä Pentti. Öljytankkeri tosiaankin liippaa Suomen huoltovarmuuskysymystä.
Tärkeintä on kuitenkin, että raakaöljyä ja öljytuotteita on varastoitu Suomen alueelle riittävän pitkäaikaista kulutusta varten. Ei sodan aikana kuitenkaan voi Suomeen tuoda tankkereilla mitään – ei yksikään kippari ole niin hullu.
Ydinvoimaa Suomeen pitää ehdottomasti rakentaa lisää, ainakin: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.
Fortum pitäisi pakottaa myymään bisneksensä Venäjällä ja rakentamaan Loviisa 3.
Sähköä ei voi varastoida mahdollista kriisitilannetta varten – huoltovarmuus. Pitää rakentaa omaa ydinvoimaa niin paljon, että se riittää kattamaan koko Suomen kulutuksen ja sitä riittää myös vientiin rauhan aikana.
Ydinvoiman huoltovarmuus on erinomainen. Ydinvoimalan polttoaine on halpaa ja sitä on helppo varastoida ydinvoimaloiden yhteyteen usean vuoden kulutusta varten.
Tuulivoima ja aurinkovoima ovat haitallista sattumavoimaa, jotka sotkevat sähkömarkkinoiden toimintaa – ja niiden tukeminen kuluttaa hirveästi veronmaksajien rahaa, jolle olisi parempaakin käyttöä.
http://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm
Kehitteillä on pieniä moduulirakenteisia ydinvoimaloita, jotka sarjatuotantoisina ovat kapasiteettiin suhteutettuina edullisempia kuin nuo suuret ja kokonaisuutena turvallisempia.
Lisäksi, jos yksi pieni joudutaan ajamaan alas, sen kapasiteetin korvaaminen muilla laitoksilla on helpompaa kuin suuren voimalan alasajon osalta.
Jo varmuuden kannalta kannattaisi hankkia monta pientä voimalaa yhden suuren sijaan, koska niiden tuhoaminen olisi myös vaikeampaa.
Pienet ydinvoimalat voivat olla ihan hyviä sitten kun se on koeteltua teknologiaa suursarjatuotannossa. Sitten se on varmaankin myös hinnaltaan edullista.
Nyt Suomi on kuitenkin sähköntuotannon suhteen niin pahassa jamassa, että ei ole järkevää jäädä odottamaan tuleeko niistä pienvoimaloista joskus jotakin. Pitää yksinkertaisesti pistää E-Koreaan tilaus sisään.
Sähkö on nykyisin välttämättömyyshyödyke, kuten hengitysilma. Sen saanti ei saa riippua naapureista, vaan se pitää tuottaa luotettavasti ja edullisesti ihan itse – ydinvoimalla.
Meillä on jo hyvin pitkään ollut aivan idioottimainen tilanne – joka ainoa päivä Suomeen tuodaan sähköä, sen sijaan että Suomi veisi sähköä ja saisi siitä vientituloja.
”matkamieheltä” tuli blogiini täysin asiaankuulumatonta paskaa, joten deletoin sen. Deletoin jatkossakin. Passaa kirjoittaa jonnekin muualle kuin MINUN blogiini.
Kyseinen ryssänkätyri kirjoittaa muuallakin ryssälän puolesta – saanee palkkaa Kremlistä.
Kiitos Juhani että pidät asiaa sesillä.
Jonkun on pidettävä asiaa esillä. Ei näytä kiinnostavan juuri ketään niin kauan kun töpselistä tulee sähköä. Nytkin sähköä tuodaan Venäjältä langat punaisena.
Sitten kun töpselistä ei tulekaan sähköä on myöhäistä rypistää.
Mitä muuta me voimme Venäjältä tuoda, kun nyt jo on vaihtotase sinne alijäämäinen. Öljy ja sähkö on tavallaan se ruplan korvike.
Venäjältä ei pitäisi tuoda yhtään mitään. Venäjä käyttää vientitulonsa asevarusteluun hyökätäkseen demokraattisia maita vastaan.
Suomi ei saisi olla missään suhteessa riippuvainen imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä, jonka tavoitteena on valloittaa koko Suomi.
http://jput.fi/Venajan_tavoitteista_lu.htm
Sieltähän Suomi ostaa öljyä ja maakaasua. Ja kaasu rullaa keski-Eurooppaan. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan tai on lyhyin matka. Ja tullaan jatkossakin tekemään.
Saksa on ollut ja on erittäin typerä ostaessaan mm. maakaasua ryssälästä. Siitä riippuvuudesta tulee olemaan paljon vahinkoa saksalaisille ja eurooppalaisille yleensäkin.
Pitää rakentaa ydinvoimaa ja vähentää siten riippuvuutta imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä.
Tääkin juttu Kauppalehdessä on jo nelisen vuotta vanha. Tilanne tuskin on muuttunut.
Viime vuonna venäläisten raakaöljyjen osuus Neste Oilin koko vuoden raakaöljyhankinnasta oli 81 prosenttia. Kaikista jalostamoille hankituista fossiilisista syöttöaineista 72 prosenttia oli peräisin Venäjältä.
Suurin osa Neste Oilin käyttämästä raakaöljystä toimitetaan yhtiön jalostamoille Primorskin öljysatamasta Venäjältä. Kuljettaminen Porvooseen ja Naantaliin on logistisesti tehokasta.
Öljy tulee Primorskiin putkiverkoston kautta, jossa kulkee öljyä ympäri Venäjää sijaitsevilta öljykentiltä. Neste Oil osti viime vuonna raakaöljyä lisäksi Pohjanmereltä, Kazakstanista ja Pohjois-Afrikasta. Vuonna 2013 yhtiöllä oli yhteensä 22 raakaöljytoimittajaa.
Raakaöljyä voi ostaa vaikkapa Norjasta – ei ole mikään pakko ostaa Venäjältä. Venäjän raakaöljy on sitä paitsi huonolaatuista – on esimerkiksi runsaasti rikkiä seassa.
Kannattaa ostaa Venäjältä. Lyhyt matka. Ja pysytään väleissä. Ostaa noi EU-maatkin. Kauppa edistää rauhaa.
Eemeli, olet ns. sitkeä sissi – kunnioitan Sinua. Olemme varsin usein asioista eri mieltä, mutta Sinä esität asiasi asiallisesti.
Tässäkin asiassa olemme täysin eri mieltä. Olet toki oikeassa siinä, että kauppa edistää rauhaa. Oleellista on kuitenkin huomata, että Venäjän tavoitteena on valloittaa demokraattiset valtiot ja pistää ne itsensä orjiksi – tekemään pakkotyötä hyväkseen.
Rauha on periaatteessa hyvä asia, mutta kansojen itsemääräämisoikeus ja valtioiden itsenäisyys on ainakin minun mielestäni rauhaa tärkeämpiä.
Kun ryssä taas hyökkää yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen, niin silloin pitää olla valmiina ja varustautuneena taistelemaan – eikä liehuttamaan rauhanlippuja.
Venäjä yritti viedä Suomen itsenäisyyden heti alkuunsa Vapaussodassa. Kun Venäjä epäonnistui yrityksessään Vapaussodassa, niin Venäjä yritti uudelleen Talvisodassa. Kun Venäjä epäonnistui yrityksessään Talvisodassa, niin Venäjä yritti uudelleen Jatkosodassa.
Ylen sivuilla=
Pami Aalto ei usko, että Venäläisen maakaasun korvaaminen muiden maiden kaasulla onnistuisi koko EU:n alueella.
– Edes lähivuosikymmeninä EU:n energiapaletti ei yksinkertaisesti pysy kasassa ilman Venäläistä maakaasua. Näissä määrissä korvaavia toimittajia ei löydy Norjasta tai Pohjois-Afrikasta, jotka eivät pysty juuri nostamaan tuotantoaan. Lähi-idässä olisi lisää kapasiteettia, mutta siellä tulevat kustannukset vastaan. Isoimmat varannot on Irakissa ja Iranissa, jotka ovat hyvin hankalia kauppakumppaneita monessa suhteessa, sanoo Aalto.
Aalto arvioi, että vaikka toimittajia löytyisi, nesteytetyn maakaasun purkuterminaaleja on liian vähän ja maiden väliset siirtoverkot riittämättöm
Niin, pitää rakentaa uutta ydinvoimaa erittäin laajamittaisesti koko EUn alueelle.
Tuskin toi ryssä ihan lähiaikoina alkaa hyökkäilemään. Pikapuoliin presidentti Niinistö ja Putin tapaavat. Ehkä Niinistö saa hillittyä hyökkäyshaluja 10 vuodeksi eteenpäin.
Juuri ennen kun Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939, niin suomalaiset poliitikot olivat lähes yksimielisesti sitä mieltä, että ei ryssä hyökkää – mutta hyökkäsi silti. Neuvottelut olivat vain maskirovkaa.
http://jput.fi/Neuvottelut_olivat_harhautusta.htm
Tänään 16.8.2019 klo 14.17 Suomeen tuodaan sähköä nettona teholla 3179 MW. Kulutus on 9052 MW, eli kulutuksesta tuodaan ulkomailta 35%.
Se on ihan perseestä – sähköä pitäisi viedä, eikä tuoda – mutta ne saatanalliset sattumavoimat tuulivoima ja aurinkovoima ovat typerien poliitikkojemme avustuksella ajaneet Suomen tähän jamaan.
Ydinvoimalamme tuottavat normaalisti sähköä verkkoon (2711 MW).