Puolustusvoimain nykyinen komentaja kenraali Jarmo Lindberg ei halua toiselle kaudelle.
Presidentti Sauli Niinistö Puolustusvoimain ylipäällikkönä on päättänyt itse haastatella Puolustusvoimain komentajaehdokkaat.
Se on oikein – kunnon hiillostus päälle, että saadaan Puolustusvoimille paras mahdollinen komentaja.
Maanpuolustus on valtion kaikkein tärkein tehtävä.
Kuinkahan pätevä Niinistö on valitsemaan puolustusvoimien komentajaa?
Pessahan on itse ylipäällikkö virkansa vuoksi. Mutta mitä ansioita Niinistöllä on sotataidoista. Puolutusvoimathan on sitä varten, että ne joutuvat sotaan, jos joku pyrkii maahamme väkivalloin. Ja mitä ansioita Nininistöllä on rekrytoida korkeata upseeria, jolla on vankka koulutus takanaan, mutta ei sotakokemusta. Eiköhän parempi tapa valita komentaja olisi, että kenraalien muodostama golleegio valitsisi keskuudestaan komentajan. Vai haluaako Niinistö komentajaksi kenraalin, joka on varmasti EU-myönteinen ja valmis vaikka liittovaltioon, johon Niinistö on valmis.
Puolustusvoimain komentajalla ei ole oikeutta puuttua politiikkaan, kuten EU-asioihin.
Puolustusvoimain komentajalla pitää olla kyky nähdä mikä on kaikkien puolustushaarojen ja aselajien hyväksi – rakentaa toimivaa kokonaisuutta sorsimatta tai suosimatta mitään osa-aluetta. Komentajan pitää myös olla hyvin yhteistyökykyinen niin Puolustusvoimien sisällä kuin myös ulospäin.
Ehkäpä hakee itselleen myönteistä? Mitä siitä seuraa?
Niilo, Puolustusvoimain komentaja on suoraan presidentin alainen. Puolustusvoimain komentajan toimikausi on viisi vuotta. Presidentin ja Puolustusvoimain komentajan pitää voida tehdä hedelmällistä yhteistyötä Suomen maanpuolustuksen hyväksi sen noin viisi vuotta.
Presidentti ylentää upseerit ja nimittää upseerit virkoihinsa. Yhteistyön pitää toimia hyvin.
Eiköhän Niinistö hoitele tehtävänsä siinä kuin eräs naispuolinen edeltäjänsä. Hänestä vaan yritetään tehdä täällä jotain bildenbergiläisä satuhahmoa. Niinistö ajattelee omilla aivoillansa, eikä anna ulkopuolisten maiden päättää sotilaskalustostamme, tekee niinkuin viisaat sotilaspäällikkömme neuvovat.
Minäkin luotan Sauli Niinistöön, vaikka en aina olekaan samaa mieltä Tasavallan Presidentin kanssa.
Eipä muistu mieleen parempaa presidenttiä kuin Niinistö – kymmeniin vuosiin.
Oisko Kekkonen.
Ei minun mielestäni. Kekkonen ei toiminut Suomen hyväksi vaan itsensä ja oli kimpassa ryssien kanssa.
Kekkonen oikeusministerinä huolehti ns. sotasyylliset laittoman taannehtivan lain avulla syyttöminä rangaistavaksi. Mm. presidentti Risto Rytin.
Samoin laittoman taannehtivan lain avulla erittäin isänmaalliset aseiden hajavarastoijat – suomalaisten parhaimmistoa.
http://jput.fi/Sotasyyllisyydesta.htm
Suomella ei ole aina ollut kunnollista puolustusvoimain komentajaa.
Esimerkiksi heti Jatkosodan jälkeen tehtiin entisestä huonosta Ilmavoimien komentajasta Jarl Lundqvistista valitettavasti Puolustusvoimain komentaja – tämä rupesi ryssien kätyriksi isänmaallisia suomalaisia upseereita vastaan.
Halosen aikana venäjämielinen ryssä nostettiin kenraalikuntaan ja hänestä tehtiin Puolustusvoimain tiedustelupäällikkö. Onneksi ei sentään Puolustusvoimain komentajaa.
On hyvä, että Niinistö henkilökohtaisesti haastattelee komentajaehdokkaat.
Presidentin tehtäviin kuuluu lain mukaan nimittää korkeimmat virkamiehet ja upseerit. Puolustusvoimien komentaja on avainhenkilö. Miksipä ei Niinistö haastattelisi kandidaatteja?
Nyt ei ole kysymys siitä, kuka heistä olisi ovelin sodanjohtaja, kaikki ovat siihen varmaan tarpeeksi päteviä eivätkä yksin johtaisi armeijaa sotatilassa. Arvaukseni on, että kysymys on ennemminkin siitä, mihin suuntaan Puolustuisvoimia kehitetään. Niinistö haluaa ehkä kuulla ehdokkaiden ajatuksia siitä? Parempi haastatella kuin yllättyä sitten. Vastuu nimityksestä on presidentin, haastatteleminen on siis sitä, että tekee työnsä hyvin.
Juuri näin Norppa.