Kokoomus haluaa nostaa työllisyysastetta ja parantaa yrittämisen edellytyksiä.
Demarit ja muut vihervassarit haluavat nostaa veroja sekä ottaa lisää velkaa.
Kokoomuksen resepti on oikea.
Antti Häkkänen: ”Sdp ja vihervassarit lupaavat lisää veroja ja velkaa. Me tiedämme, että se kuihduttaa talouskasvun ja työllisyyden, ja johtaa velkakriisiin.”
”Kokoomus lähtee työn ja yrittäjyyden kautta. Meillä on hyvät näytöt siitä.”
Jos kommentoitte, niin pysykää tiukasti tässä asiassa.
”Kokoomus lähtee työn ja yrittäjyyden kautta.”
Neljä vuotta sitten PS lähti vaaleihin tältä pohjalta ja pärjäsi.
No se nyt ainakin on selvää että edes nykyinen elämisen taso voidaan saavuttaa on parannettava työllisyystilannetta ja tai otettava lisää velkaa ja tai kiristettävä verotusta.
Mielestäni paras vaihtoehto olisi toimia niin että mahdollisimman paljon ihmisiä olisi työssä.
Mielellään vielä oikeassa hyödyllisessä työssä, eikä julkisella sektorilla turhalla vihreällä oksalla istumassa.
Onhan todella kaksipiippuinen juttu tämä suuri virkamiesten määrä, ei kai sitä ainakaan lisätä pitäisi, ehkä pikemminkin tulisi tarkastella millaisissa asioissa ovat todella hyödyksi tai tositarpeeseen.
Olen ymmärtänyt että heitä Suomessa on jo nyt runsaasti, ainakin kansainvälisissä vertailuissa yksi pääongelmistamme on raskas julkishallinto.
Juuri näin, Myllymatti.
On luotu tarpeettomia palkintovirkoja poliitikoille. Sulle, mulle, sulle, mulle.
Tarvitaan perinpohjainen suursiivous julkisella sektorilla.
Kokoomuksen periaatejulistus on ihan oikea – työllä tämä maa nousee jos jollain.
Olen hieman suruissani siitä, ettäarki ei täsmää tämän kanssa. Tällä hallituskaudella pienyrittäjiä rankaistiin niin kovaa ettei tosikaan. Samalla veronkierron edellytykset ovat parantuneet.
Jättiyritykset kyllä nauttivat tästä, mutta pienet kärsivät. Ajatus on yksi, toteutus toinen. Tahto ja taito eivät aina täsmää. Pitää tsempata.
Niin, vain kovalla työllä Suomi nousee tästä suosta – ei korottamalla ennestäänkin liian korkeaa veroastetta, eikä ottamalla lisää velkaa.
Turhaa sääntelyä pitää myös purkaa.
En tiedä sopiiko tämän otsikon alle, mutta kuitenkin puhutaan julkisen sektorin töistä ja niiden vähentämisestä. Miettikääpä miten paljon on kunnista vähennetty julkisen sektorin palveluja. Jäljellä ei ole mitään, kaikki on siirretty kaupunkeihin ja meidän maalaisten pitää juosta niiden perässä, jos jaksamme. Kuitenkin puhutaan kymmenistä, jos ei sadoista kilometreistä. Luulisin niiden lopettamisten myötä hävinneen paljon työpaikkoja ja työttömien vastaavasti lisääntyneen.
Voi hyvinkin olla, että ihan oikeita palveluja maaseudulta on vähentynyt. Kuitenkin julkiselle sektorille on perustettu mitä kummallisempia virkoja, joista tavalliselle ihmiselle ei ole mitään hyötyä, mutta niihin kuitenkin käytetään verovaroja.
Oikeilla toimivilla yrityksillä on vaikeuksia löytää kunnollista työvoimaa.
Oleellista on huomata Kokoomuksen perusperiaate: Jotta kakusta olisi jakaa lisää etuja tarvitsijoille, sitä kakkua pitää kasvattaa. Kakku puolestaan kasvaa kovalla työnteolla. Viedään Suomesta ulkomaille ja saadaan vientituloja.
Jotta se vienti olisi mahdollista suomalaisten palvelujen ja tuotteiden pitää olla kilpailukykyisiä. Veronkorotukset ovat myrkkyä kilpailukyvylle. Palkankorotukset eivät saa olla suurempia kuin on ollut toteutunut tuottavuuden kohoaminen.
Nämä ovat kylmiä ”luonnonlakeja”, jotka eivät siitään miksikään muutu, vaikka vastustajat kuinka huutaisivat solvauksia kurkku suorana.
Juhani – kerro oma mielipiteesi että miten mahdollisesti koet esim.pienyrittäjyyden,mikro,sellaisen jota mm.tämä hallitus on todella käytännössä tukenut kun vasta väitteitäkin on ilmassa että vain ns.suuremmille liksaa valtiotuin annetaan !
Kokoomus – työn kuin yrittäjien puolue kokonaisuuden koko kuva !
Pistitpä Seppo minulle vaativan tehtävän.
1. Ennen tätä hallituskautta vaikkapa kauppojen aukioloajat olivat hyvin tiukasti säänneltyjä, joten kun esimerkiksi turistit olisivat halunneet ostaa Suomesta sunnuntaina matkamuistoja, tms. niin kaupat olivat kiinni. Nyt kauppias saa itse päättää milloin kauppa on auki ja milloin kiinni. Se on piristänyt kauppaa ja tuonut lisää työpaikkoja sekä lisää verotulojakin.
2. Pienyrityksen byrokratia on vähentynyt ainakin verotuksen ja kirjanpidon saroilla. Tilintarkastustakaan ei enää välttämättä tarvitse pienessä osakeyhtiössä (kuten minulla). Oikeastaan kaikki verotukseen liittyvän voi hoitaa kohtuullisen kätevästi netissä – eikä tarvitse tilitoimistoa tai kirjanpitäjää. Erikseen ei tarvitse lähettää tietoja Patentti- ja Rekisterihallitukselle.
3. Uutistietojen mukaan jotakin helpotuksia on tullut myös esimerkiksi pienpanimoille ja marjaviinitiloille. Niistä luulisi olevan hyötyä myös turistisektorille.
4. Minulle ei tule mieleen miten pienyrittäjän asema olisi huonontunut. Jopa Tullinkin (vienti ja tuonti) kanssa asiointi on mielestäni helpottunut.