Kauheaa – heinäkuussa mitattu uusi Maapallon lämpöennätys

Uutisissa kerrottiin juuri, että avaruudesta on mitattu heinäkuussa uusi Maapallon lämpöennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 2016.

Tämä uusi ennätys ylittää edellisen ennätyksen peräti 0,04 asteella Celsiusta.

Olisi kiva tietää sen mittalaitteen luvattu tarkkuus, siis ei resoluutio, vaan tarkkuus. Mittaushan tapahtuu avaruudesta, joten senkin luulisi vaikuttavan mittaustarkkuuteen.

Pitää näköjään keksiä mitä hullunkurisempia uutisia korostamaan ”ilmaston lämpenemistä”.

11 vastausta artikkeliin “Kauheaa – heinäkuussa mitattu uusi Maapallon lämpöennätys”

  1. Ei sillä tarkkudella ole väliä, kunhan saadaan katastrofaalinen lööppiuutinen ihmisten peloittamiseksi.

    1. Niinpä.

      Reaalimaailmassa mittalaitteilla on tietty tarkkuus, esimerkiksi 0,1 astetta, jota tarkemmin ei voida mitata luotettavia tuloksia.

      Mittauksissa on huomattava hajonta mm. ajan suhteen. Mittari on myös kalibroitava määräajoin, jotta sen tarkkuus säilyy.

      Pelkästään erilaisten epätarkkuuksien vuoksi voidaan haluttaessa poimia omia tarkoitusperiä palvelevia mittaustuloksia joukosta mittaustuloksia.

      1. Satuin itsekkin kuulemaan tuon ylen ”uutisen” että mittaushistorian lämpimin heinäkuun päivä, vai oliko se koko kuuukausi, maapallolla… huvitti suuresti tuo uutinen… joo ilmoja se pitelee…

  2. Onhan nuo Grönlannin luvut mielestäni aivan järkyttäviä. Ei se ihan normaalia taida olla.
    Tanskan meteorologisen instituutin tutkijoiden mukaan Grönlanti menetti heinäkuun aikana jäätiköistään 197 miljardia tonnia sulamisen seurauksena. Kiivainta sulaminen oli 31. heinäkuuta, jolloin jäätä katosi yhden vuorokauden aikana yli kymmenen miljardia tonnia.
    Grönlannin jäätiköiden laajamittainen sulaminen kesällä on ilmiönä toistunut noin kerran 250 vuodessa. Nyt tutkijat ovat ilmiöstä huolissaan, sillä edellinen laajempi sulaminen tapahtui vuonna 2012 eli vain seitsemän vuotta sitten. Syynä pidetään ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

  3. Ilmaston muutos on kova tosiasia. Ilmasto on muuttunut kymmeniä tuhansia vuosia – aivan ihmisestä riippumatta. Muutos on välillä ollut kylmempään suuntaan, välillä lämpimämpään suuntaa ja välillä taas kylmempään suuntaan.

    Esimerkiksi Grönlannissa on välillä ollut niin lämmintä, että siellä on viljelty viljaa. Sitten on muodostunut suuri jäätikkö – ihan ihmisestä riippumatta.

  4. Mutta muutos historian kuluessa on tapahtunut hitaasti Nopea muutos ei anna luonnolle aikaa sopeutua.

    1. Niin, ilmeisesti sellainen nopea muutos tappoi aikoinaan tyrannosaurukset ja vastaavat esihistorialliset eläimet. Eikä se muutos suinkaan ollut ihmisen syytä.

  5. Kyllä se hieman huolestuttaa kun joka puolella palloa tulee kovia muutoksia vauhdilla. Esim. Alpeilla,Siperiassa,Grönlannissa , napa-alueilla nämä muutokset tapahtuu aikamoista vauhtia. Sen voi jokainen todeta satelliittikuvista, jotka on kaikkien ulottuvilla ja nähtävissä. Mielestäni meidän iäkkäiden ihmisten ei ole syytä vähätellä muutosta vaikka itse emme sitä montaa vuotta näekään.

  6. [aikaisemmasta]

    Northwesternin yliopiston tuore tutkimus kuitenkin paljastaa viikinkien aikaisen Grönlannin ilmaston olleen yhtä lämmin kuin nykyään. Viikingit asuttivat Grönlannin eteläisimpiä osia noin vuosien 1000–1450 välillä.

    Kuinka nopea oli muutos vuonna 1000 ?– ja niin kuinka voimakas? Koko jakso oli vain 450 vuoden mittainen.

    ***
    https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/gronlannin-jaatikko-sulaa-ennatysvauhdilla/49114/
    11.12.2007

    Grönlannin jäätikkö sulaa ennätysvauhdilla

    Grönlannin jäätikkö on tämän vuoden aikana sulanut ennätysvauhdilla, kertovat Yhdysvaltain johtavat ilmastotutkijat.
    Grönlanti on menettänyt jäätä kuluvana vuonna kaksi kertaa Alppien koko jäämäärän verran, mikä on kymmenesosan enemmän kuin edellinen sulamisennätys vuonna 2005.

    ***

    http://ilmasto.org/kirjoitukset/alppien-jaatikot-voivat-sulaa-vuosisadan-loppuun-mennessa

    Alppien jäätiköt voivat sulaa vuosisadan loppuun mennessä
    • 31.7.2006

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *