Ratkaisu- ”grooming-ilmiön” eliminointi nuorten kännyköistä

Tutustukaa ensin tuohon ilmiöön, jos se on vieras ( alla oleva YLE:n linkki ).

Älykännykkä on samalla myös käyttökelpoisuutensa lisäksi pahuuden pesäke nuorilla. Se on sidoksissa suureen osaan näistä seksuaalirikoksista.

Koska nuorten kännykkää eivät vanhemman valvo tai edes osaa epäillä, millä saiteilla nuoret niissä liikkuvat, pitää löytää muut konstit. Kännyköitä ei voi ottaa pois, mutta pois voi ottaa jotain muuta:

  • nettipoliisille uuden henkilötietosuojalain perusteella annetaan lupa murtaa kännyköiden ID-tunnus, ja päästä siivilöimään uhkaavat keskustelupalstat tietyiltä ryhmiltä ( esitestaus epäilyttävien tahojen osalta – en nimeä tässä niitä )
  • vielä rajumpi toimi on sulkea laillisesti määräajaksi tietyt netfix, tinderit, jne. chat-palstat, joissa nämä rikolliset eniten liikkuvat määräajaksi.

Eli alkaa toimimaan uusin lääkkein ja konkreettisin toimin eikä mellastaa menneisyydellä.

https://yle.fi/uutiset/3-10596072

14 vastausta artikkeliin “Ratkaisu- ”grooming-ilmiön” eliminointi nuorten kännyköistä”

  1. Kuten artikkelissa mainitaan, ilmiö ei ole todellakaan uusi, mutta on hyvä, että siitä nyt taas keskustellaan.

    Viestinnän seurannasta ja sen problematiikastakin on käyty keskusteluja viimeksi eilen mm. TV:ssä.

    Yksinkertainen asia ei ole todellakaan ole kyseessä.

    1. Ilmiö ei ole uusi, mutta välittömästi yrityskin noihin puuttumiseen aiheuttaa massiivisen hysterian yksityisyyden loukkaamisesta ja rikollisten oikeusturvasta.

  2. Katsoin sen astudion eilen, siinä poiisi ja sosiaalitantat heitti vastuun lapsille ja vanhemmille. Ihan kuin älykännykkä tekisi yksin asioita… Olipa naurettavaa pazkaa. Kyllä nämä aikuiset ulkomaalaiset ukot on kaiken takana tuossa.

  3. Teknisesti tämän asian korjaamiseen ei ole ratkaisua. Apuvälineitä ehkä, mutta ongelma ei ratkea tekniikalla. Jos suljet yhden palvelun, tulee kolme lisää. Internet on luonteeltaan avoin.

    Katsokaa vaikka uhkapelaamista josta sentäs on todella selvät pelisäännöt. Mitä uhkapelisivustojen sulkemiseksi on onnistuttu tekemään?

  4. Joku syytti, että persut on yhden asian puolue. Nyt kaikki poliitikot puolueesta riippumatta vinkuvat kilpaa maahanmuutosta…..

  5. Eihän se alkuunsakaan ole näin.
    Kaikessa elämässä on ensin lyötävä päätä seinään asiassa kuin asiassa ennekuin alkaa tapahtumaan. Lainsäädäntö on yksi sellainen.
    Siihen ei auta ”mitä minä sanoin” , vaan mitä tapahtui.
    Nyt vaan malja on tullut täyteen ja on alettu nopeasti toimimaan ja tulosta alkaa syntymään yhteisesti tehtynä.

    Ja ennustukseni on, että alkaa taas, mitä minä sanoin, vinkuminen, jolla ei ole mitään arvoa vaan sillä, että puoluejohtajat panivat tuulemaan ja alkoi tapahtumaan.

  6. Yksi asia on mitä EU voisi tehdä.

    EU voisi velvoittaa alueellaan toimivat suuret somepalvelut reagoimaan virkavallan tietopyyntöihin tietyssä määräajassa.Tiettyjä määräaikoja jo on, mutta ei virkavallan avustamisen osalta.

    Ja edelleen, jos joku sanoo ettei heillä ole mitään salattavaa ja että pitää antaa rajattomat oikeudet kaikkeen, otan mieluusti vastaan pankkitunnuksesi kun kerran niissä ei mitään salattavaa ole.

    Ratkaisujen pitää olla toimivia, tehokkaita, niiden pitää auttaa ongelmaan eikä vain näyttää hyvältä.

  7. Kyuu, varmasti tähän suuntaa mennään- pakosta. Nopein tapa on, kun tietosuojalaki muutetaan, että nettipoliisit pääsisivät seuraamaan tietyn ryhmän kännykkäviestintää- siinä ne paljastuisivat ja myös viestinnän kohteet.

  8. Juhani, tämä on teoriassa hyvä idea mutta käytännössä vaikea. Lähes kaikki nettiliikenne on jo salattua. Isojen somepalvelujen tapauksessa tunnistetietoihin voi päästä, mutta sisältöön pääseminen on merkittävissä pikaviestimissä käytännössä mahdotonta (paitsi ehkä CIA:lle tai Mossadille).

    Rikollisethan saadaan verkkorötöksistä yleensä kiinni siksi että he tekevät virheen, tai mikäli ratsiassa saadaan takavaroikoitua laitteet joissa on paikallisia kopioita datasta. Nettihäirintä harvoin johtaa ratsioihin. Kuten poliisi onkin näistä tapauksista todennut, useimmiten tapausten jäljille päästään sattumalta, kun ollaan tutkimassa aivan muuta rikosta.

    Kymmenen vuotta sitten lähinnä nettipankit olivat salattuja. Viisi vuotta sitten vain osa. Nyttemmin lähes kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *