Kirja on aivan helmiä ruuanlaitosta jo 30-luvulta. Paksu kuin mikä. Siinä on viikon ruokasuunnitelma, jossa edellisen päivän jäänteet muutetaan seuraavan päivän ruoka-ainesten osaksi koko viikon aikana.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006229207.html
Kirjan kansi tässä:
https://www.kampinkirjakauppa.fi/tuotteet.html?id=54/15055
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006229207.html
… ja tässä:
https://www.kampinkirjakauppa.fi/tuotteet.html?id=54/15055
Onhan meillä tuo Koskimiehen ja kumppaneiden ”keittotaidon raamattu”.
Muistan aina 80 – 90-luvuilta rekikoiraharrastajan, tuttavani itävaltalaisen tohtorin, hän ei milloinkaan hyväksynyt eilisten ruoka-aineiden ylijäämää ”jalostettavaksi”. Söi kyllä mielihyvin kun vuorollani laitoin ruuat; mm pyttipannua, kunhan sinne laittoi muutaman uppomunan lisukkeeksi ja puolukka/kaalisalaattia.
Yes, jokaisen kannattaisi hankkia tuo, jos ruuanlaitto taloudellisestikin kiinnostaa. Siitä on kymmeniä uusintapainoksia. Minulla on alkuperäinen ja viimeisimmätkin.
Minulla oli kauan sitten erittäin hyvänä työtuttavana Koskimies Ukko. Ei tullut koskaan kysyttyä osaako hän laittaa herkkuruokia ja vielä kirjaan kansien väliin.