https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2019/12/30/minka-sortin-sosialisti-olet-sanna-marin/
”Kun demarit eivät enää kehtaa sanoa ääneen tavoittelevansa sosialismia, olisiko puolueen syytä vaihtaa nimeä? Suomen Demokraattipuolue ei taida olla hyvä nimi, kun kahdeksankymmentä prosenttia kansasta on ei äänestä puoluetta demokraattisissa vaaleissa. Mutta toisaalta, kutsuihan Leninkin, sosialistein oppi-isä, duuman pienintä puoluetta bolsevikeiksi, enemmistöläisiksi.”
Kun sosialismikokeiluista on todettu, että niiden loputtua kansan kansan elintaso ja vapaus pompahtivat rajusti ylöspäin, niin mitä ”sosialismia” mariini ajaakaan…
Ehkä sellaista pohjoismaista hyvinvointivaltiota, jota USA;ssa pidetään sosialismina?
Isokallion juttua luin, sanoo mm ”Ruotsin tyyppinen sosialismi: pois perintövero, suositaan paikallista sopimista, yksityisiä yrityksiä ja pienenennetään rajusti julkisen sektorin roolia ja rahoitusta yksityistämällä julkisia palveluja”
Kuinka voivatkaan kahden pohjoismaisen naapurin sosialidemokratiat erota näin paljon toisistaan. Osaisikohan Tepi ulkopuolisena tarkkailijana, sosiallidemokraatti kun ei ole, sanoa jotain tästä?
Onko puolueen nimellä oikeastaan mitään merkitystä.
Ruotsalaisella sosialidemokratialla on luotu vauraampi yhteiskunta, toivon että Marin ja kumppanit ottaisivat oppia. No kohtuus kaikessa, ei sentään mallia maahanmuuttopollitiikan kaikista käänteistä.
Kyllähän meillä on palveluita yksityistetty ja kilpailua vapautettu. Vanhustenhuolto ja taksit nyt vaikka esimerkkinä. Samaa lisää?
Et sitten mitenkään tosissasi ottanut asioita jotka demarit Ruotsissa ovat tehneet erilailla kun kolleegansa meillä.
Nuo yksityistämiset ei taida olla SDP:n tekemiä? Ei ainakaan taksiuudistus.
Taas kerran ”jälkiviisaitten” jälkeen Kalle provosoi, kun ei enää muuta keksi. Millä Marin yksin muka Suomen sosialistiseksi muuttaisi ? Ei millään. Ihan pölhökustaan kirjoitus.
Jälleen kommentti, mikä pohjautuu sokeaan putkinäköiseen asennevammaan.
Kirjoituksessa ei todellakaan väitetty mariinin pyrkivän sosialisoimaan Suomea.
Kirjoituksessa vain kysyttiin, minkä lajin sosialisti mariini on ja kerrottiin esimerkkejä sosialismikokeiluista.
SDP ei ole mikään sosialistiporukka eikä ne mitään sosialisoi. Ruotsalaiset sosialisoi konkurssiin menossa olevan kaivoksen. Siinä kaikki. Pikemminkin suomalaiset sossut ovat himoyksityistäjiä. Varsinkin Lipposen kaudella. Moni tuottoisa pulju meni sillälailla yksityisiä rikastuttamaan sen sijaan että olisi tuonut tuloja valtiolle. Sosialismi ei toimi. Sosialidemokratia voi toimia. Venezuelaankin sopisi sosialidemokratia eikä typerä ja myös väärinymmärretty sosialismi. Kaikki voivat olla rauhassa Suomi on ja pysyy markkinatalous&sekatalousmaana. Sosialistista siitä ei tule.
jk :”Millä Marin yksin muka Suomen sosialistiseksi muuttaisi ?”
Kirjoituksessa ei missään kohdassa väitetä Marin, eikä edes koko SDP-puolueen, pystyisi muuttama Suomea sosialistiseksi, siis muka kuten Afganistan, Etiopia, Etelä Jemen, Angola, Mosambik, Kuuba, Tansania ja Venezuela.
Ennen kuin alkaa kutsua Kalle Isokalliota jollakin nimellä, kannattaisi lukea koko kirjoitus läpi.
*
P.S.
Kommentoijan tai hänen kirjoiksensa nimeäminen herjaavasti ei ole hyvää keskustelukulttuuria.
*
Ote Kalle Isokallion kirjoituksesta:
https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2019/12/30/minka-sortin-sosialisti-olet-sanna-marin/
Sosialismin perusajatus on pääoman ja työntekijöiden välinen ristiriita. Nykyisessä suomalaisessa sosialismissa ideologinen viritys on kuitenkin ristiriita ahkerien ja osaavien ja vähemmän ahkerien ja osaavien työntekijöiden välillä. Millään muulla tavalla ei voi selittää kotimaisten sosialistien vimmattua halua verottaa osaavia ja jakaa rahaa vähemmän osaaville. Millä tavalla se kannustaa kansalaisia nostamaan osaamistasoaan, ei minulle aukea. Jos Marin haluaa sosialismin periaatteiden mukaisesti tasoittaa kuilua pääoman ja työntekijöiden väillä, hänen tulisi ottaa mallia Yhdysvalloista, ei Ruotsista. USA:ssa on palkkojen osuus kansantuotteesta suurempi, kuin Ruotsissa. USA:ssa pääoma on siis taistelussa työvoimaa vastaan pahemmin tappiolla, kuin Ruotsissa. Josko työtätekevien kannalta onkin parasta sosialismia se, ettei sosialismia ole?
Sorry, et ole kyllä kärryllä siitä, mitä Kalle ajaa takaa koko kolumnillaan – provosointia, eikä mitään muuta !
Poliitikoita, toimittajia jne. julkkiksia ja päättäjiä saa arvostella nimillä.
”Suomen Demokraattipuolue ei taida olla hyvä nimi,”
Miksei? Ovathan Ruotsidemokraatit, Sverigedemokraterna.
Alkeellinen pelkkien nimien keksiminen ei ole arvostelua.
Jos tekstin lukemisen jälkeen bloggaaja ei pysty avaamaan kirjoituksesta yhtäkään kohtaa, niin olisi varmaan parasta jättää yhden rivin nimittelykin pois.
[ Tällaisia – ’roskaa’, ’potaskaa’, ’ei ole järjen hiventäkään’ ..]
Tossa sitaatissa ei ole järjen hiventäkään. Hyvästi.
Näyttää oleva Kalle Isokallio ihan karilla. On ehkä typerää edes puhua sosialimista sosiaalodemokraattien kohdalla, koska sosialismi tuo joka tapauksessa mieleen kommunismin, diktatuurin, sorron ja köyhyyden. Sosiaalidemokratiassa sen sijaan tukeudutaan demokratiaan nimen mukaisesti, pyrkien ajamaan köyhemmän väestön etuja tuloeroja tasoittamalla ja takaamalla toimivat julkiset palvelut. Isokallion ihanneyhteiskunta on lainauksen mukaan näköjään USA, jossa suuri osa ihmisistä ei palkallaan pärjää, On lähes yhtä sokeaa nähdä sellainen työläisen paratiisina kuin kommunistinen sortovaltio. Siksi Isokallion kirjoitus on samaa luokkaa muinaisen Pravdan tai Tiedonantajan kanssa ja siksi propagandana arvoton.
Kalle ehkä vaihtanut uskontoa. Kannattaa palvelujen yksityistämistä. Aiemmin arvosteli huonoksi sellaista systeemiä, että yritykselle on tavallaan verotusoikeus, kun kansalainen käyttää palvelua ja palvelu maksetaan verovaroista. Tällöin mahdollinen tuotto menee yritykselle, eikä sen hyödyksi, joka palvelun kustantaa. Lääkäri voi perustaa yrityksen ja ottaa ansionsa lievästi verotettuna pääomatulona ja vältellä tuloveroa.
Onko Kalle nyt siis sitä mieltä, että asiakkaan tulee maksaa yksityiselle yrittäjällekoko hinta ilman yhteiskunnan tukea?
Kallesta tullut kokoomuslainen.
———
Työeläkkeissä tämä merkitsee sitä, että käyhien elinikää saadaan lyhennettyä entisestään, jolloin köyhien eläkesäästöistä jää pitkäikäisille porhoille ja heidän eukoilleen nykyistä enemmän nokittavaa.
Samaa luokkaa kuin erään blookistin jonka nimeä en uskalla enkä kehtaa mainita.
Norpalta asiallinen vastine Kalle Isokallio kirjoitukseen – näin on hyvä.
.
Yhdenrivinletkauksia on helppo kirjoittaa – ne eivät paljoa vaadi, ainakaan ajattelua.
**’
Kalle Isokallio itse tuskin uskoo, että Marin pyrkisi ajamaan Suomea kohden Afganistanin – Etiopian – sosialismia, vaikka kysymyksen asettelullaan näin vihjaileekin.
*
En kannata USA:n systeemiä, jossa suuri osa kansasta elää mobiiliasunnoissa ja tekee kahta työpäivää selvitäkseen
*
Tässä voi olla jotain ajateltavaa:
”Nykyisessä suomalaisessa sosialismissa ideologinen viritys on kuitenkin ristiriita ahkerien ja osaavien ja vähemmän ahkerien ja osaavien työntekijöiden välillä. Millään muulla tavalla ei voi selittää kotimaisten sosialistien vimmattua halua verottaa osaavia ja jakaa rahaa vähemmän osaaville.”
Vähiten noista sinun linkkiviidakoista ja muiden referaateista asiat selkenevät. Ajattele ja kirjoita itse asiasi, vaikka vain pari lausetta, mutta järkeä.
Missä, juhani karjalainen , näet linkkiviidakon? – näetkö hallusinaatiota?
Koko blogiketjussa esiintyy vain yksi linkki:
https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2019/12/30/minka-sortin-sosialisti-olet-sanna-marin/
Tämä linkki esiintyy jo blogin avauksessa.
P.S.
Muuten – linkkejä kannattaa avata. Niiden takaa voi avautua tekstejä, joista voi oppia jotakin.
Norpalta asiallinen vastine Kalle Isokallio kirjoitukseen – näin on hyvä.
.
Yhdenrivinletkauksia on helppo kirjoittaa – ne eivät paljoa vaadi, ainakaan ajattelua.
**’
Kalle Isokallio itse tuskin uskoo, että Marin pyrkisi ajamaan Suomea kohden Afganistanin – Etiopian – sosialismia, vaikka kysymyksen asettelullaan näin vihjaileekin.
*
En kannata USA:n systeemiä, jossa suuri osa kansasta elää mobiiliasunnoissa ja tekee kahta työpäivää selvitäkseen