Jälleen uusi hieno tutkimus ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen – jostain syystä mahdollisuutta pienemmästä syylisyydestä ei tutkittu…

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006320652.html

”Tutkimus: Maapallon säätä mylläävä El Niño -ilmiö on voimistunut ihmisten päästöjen vuoksi”

”Niinpä Cobb ja kumppanit matkustivat Tyynellämerellä päiväntasaajalla sijaitseville Line-saarille Havaijin eteläpuolelle. Siellä he sukelsivat kairaamaan koralliriutasta näytteitä, jotka ulottuvat 7000 vuoden taakse.

Tämä varmistui menetelmän tarkistusmittauksissa. Testauksessa tutkijat vertasivat korallinäytteistä pääteltävää lämpötilaa satelliittimittauksiin vuosien 1981 ja 2015 välillä. Käyrät osuivat harvinaisen hyvin yhteen.”

Kun kerran näytteet ulottuvat 7000 vuoden taakse, miksei ”tutkimuksessa” verrattu lämpötiloja vuosien 950-1450 ajalta nykyisiin?

Silloinhan oli keskiajan lämmin kausi, jolloin Grönlannissa asuttiin ja viljeltiin maata alueilla, mitkä nyt ovat pajastumassa jäätikön alta.

Tutkimuksessa ei toki olisi voitu verrata todellisia lämpötiloja koraleihin, mutta sen aikaisten korallien ja tuon ”tutkimuksen” kohteena olevan ajan korallien välilläolisi voitu tehdä vertailua.

Tässä olisi pystytty arvioimaan korallien näytteiden perusteella, minkälaiset olosuhteet olivat tuolla keskiajan lämpimällä kaudella verrattuna noihin uudempiin näytteisiin.

Olisiko sellainen tutkimus ehkä tuhonnut ilmastohihhulien hienot teoriat?

5 vastausta artikkeliin “Jälleen uusi hieno tutkimus ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen – jostain syystä mahdollisuutta pienemmästä syylisyydestä ei tutkittu…”

  1. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miina-akkijyrkka-kertoo-suoran-mielipiteensa-ilmastonmuutoksesta-sita-ei-voi-millaan-pysayttaa/7589474#gs.ihkrqc

    Miina Äkkijyrkkä kertoo suoran mielipiteensä ilmastonmuutoksesta: ”Sitä ei voi millään pysäyttää”

    ***
    Olen Minnan kanssa samaa mieltä – jos ilmastomuutos tulee, se tulee – olipa syy ihmisen tai ei ole

    *
    Jos lähtökohtana on, että ilmastomuutos johtuu ihmisen toimista, niin mitäs sitten?

    Ihmiskunta lisääntyy, mikä merkitsee viljelyalojen kasvua metsien (sademetsien) kustannuksella. Lisäksi asuin- ja teollisuusalueita tarvitaan lisää. Mikä olisi vaihtoehtona?

    Voitaisiin myös toivoa, että ihmiset kehittyneissä maissa muuttaisivat edes vähän tapojaan. Ei ehkä olisi täysin välttämätöntä, että perhe tekee ihan joka vuosi yhden tai kaksi kaukomatkaa. Kulutustakin voisi ehkä hieman pienentää. Onkohan turha toivoa?

    1. On turha toivoa mitään niin kauan kuin väestö lisääntyy tiheästi asutuissa maissa holtittomasti niin, että lisääntymisen aiheuttamat päästöt ovat merkittävästi suuremmat kuin kaikki vähentäminen muualla.
      Päästöjä ei tarvitse toki lisätä, mutta puheet maapallon lämpenemisen rajoittamisesta ovat vastuuttomia. koska auringon toiminnalle ei säädintä ole.
      Samoin merien muoviroskasta on turha saarnata Suomessa, kun 90% siitä tulee Aasian ja Afrikan kymmenestä joesta.
      Suomalaiset eivät ole valtamerien muoviroskasta vastuussa.

  2. Pitäs olla sellainen sääntelysyseemi, joka toimii siiä riippumatta, onko lämpeneminen ihmis-, aurinko- vai vulkaanista alkuperää.

  3. Väestö kasvaa lähinnä vain Afrikassa ja siellä ihmisten hiilijalanjälki on pieni. Tokihan moni haluaisi että afrikkalaiset vähenisivät vaikka kulkutaudin vuoksi jotta ei tarvitsisi miettiä omaa kulutusta.

    Valtava määrä hiilipäästöistä tulee Kiinasta. Hesarin otsikon mukaan Kiina polttaa sen hiilen, minkä muut säästävät. Uusia hiilikaivoksia avataan nyt kun talous uhkaa muuten hiipua. Toisaalta Kiina satsaa myös uusiutuvaan energiaan, halvat aurinkopanelit tulevat Kiinasta. Ja kiinalaisten päästöt per asukas ovat paljon pienemmät kuin suomalaisilla. Kiinassahan on myös noudatettu erittäin tiukkaa väestöpolitiikkaa ja vaikka sitä on nyt höllätty niin kiinalaiset eivät ole ilmeisesti juurikaan innostuneet lisääntymään koska siellä elintaso on jo monella sitä luokkaa että lisälapset eivät turvaa vanhuutta vaan lisäävät perheen menoja. Ja Kiina on myös metsittänyt maata, sehän näkyi avaruudestakin maapallon lisääntyneenä vihreytenä.

    Mielenkiintoinen ristiriita on siinä, että Suomi ei maana voi hiilipäästöille paljon mitään, meiltähän tulee vain pihaus, mutta toisaalta jokainen suomalainen tuottaa paljon enemmän päästöjä kuin kiinalainen. Eikö Kiinalla siis periaatteessa pitäisi olla oikeus lisätä omia päästöjään? Jos Kiina pilkottaisiin Suomen kokoisiksi maiksi väestöltään niin niiden päästöt olisivat Suomen päästöjä pienemmät. Toisaalta, jos Kiinassa ei asioita ratkaista niin ihan turhaa niitä on täälläkään ratkoa.

    Kyllä aika huonolta näyttää että hiilipäästöissä päästäisiin laskuun kun ne koko ajan lisääntyvät. En silti usko mihinkään maailmanlopun skenaarioihin. Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen. Sitä paitsi uskon, että kaikki on viime kädessä ”korkeemmas käres”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *