Demarit himoitsevat eläkerahastoja valtion kassaan ja holtittomien lupausten kustantamiseen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006299727.html

”Rinteeltä taas uusi eläkeavaus: Työeläkerahastoista voidaan ”irrottaa” satoja miljoonia euroja naisten eläkkeiden korottamiseen”

”Pääministeri Antti Rinne (sd) teki torstain kyselytunnilla uuden avauksen eläkkeiden korottamisesta.

Pientä työeläkettä saavien naisten etuuksien korottamiseen voidaan hänen mukaansa ”irrottaa” eläkerahastoista noin 200–300 miljoonaa euroa vuodessa.”

Siinä se demujen talouden ”parantaminen” loistaa.

Eläkerahastojen varallisuus on demujen tarkoitus käyttää kaikkeen muuhun kuin lain määrittelemään asiaan.

Lienee tulossa on esitys, missä rahastojen tuotot siirretään valtion budjetin paikkaamiseksi ja eläkkeitä pienennetään ”tasa-arvon” nimissä

12 vastausta artikkeliin “Demarit himoitsevat eläkerahastoja valtion kassaan ja holtittomien lupausten kustantamiseen”

  1. Ja vasta käytiin työntekijöiden kukkarolla kun toverit Kepu ja Kokkare kikyili kansalta rahaa omiin bisneksiin. Ei nämä juuri toisistaan eroa.

  2. Tulevat sukupolvet Suomessa – ei hyvältä näytä. Odottaako suomalaisia Kreikan kohtalo?
    *
    SDP-vetoinen hallitus lisää hönkää valtion velanotossa. Sekään ei riitä – valtion omaisuuden lisäksi hinkutaan varoja eläkerahastoista.

    ***
    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/velkakello-valtio-velkaantuu-jo-yli-600-000-euroa-tunnissa/75853791-afaa-3cfb-b6b5-3ff750ff41cb

    Keskuskauppakamarin sivuilta löytyvä Velkakello kertoo, että valtio velkaantuu yli 600 000 euroa tunnissa.

    Karkean laskelman perusteella velkaa tulee lisää 168 euroa sekunnissa, noin 10 000 euroa minuutissa, noin 600 000 euroa tunnissa ja noin 14,4 miljoonaa euroa vuorokaudessa.

    Alkuperäinen Mika Mäkeläisen perustama Velkakello löytyy sivulta http://velkakello.fi. Keskuskauppakamari hyödyntää samaa mittaria sivuillaan.

    Valtion nettovelanotto ylittää tänäkin vuonna viisi miljardia euroa. Suomen valtion velka on tällä hetkellä lähes 105 miljardia euroa: velkaa on nimellismääräisesti enemmän kuin koskaan ennen, ja viime vuodet Suomi on velkaantunut nopeammin kuin koskaan ennen.
    *
    http://velkakello.fi/

  3. Seppo, olen sitä mieltä että valtiontalouden tarkastusvirasto on hereillä – säätiöiden bisnesten voitoissa ei pidä voida kiertää veroja. RKP:n ympärillähän on miljardiluokan säätiöitä jotka tekevät rankkaa monialaista bisnestä täysin verottomasti. Rahat jaetaan jäsenille ja vaalimainontaan. VTV on vaatinut toimia, yksikään hallitus ei ole tehnyt.

    Säätiöissä ei sinänsä ole pahaa, maassamme on lukuisia säätiöitä jotka tukevat esim. kulttuuria ja tiedettä.

  4. Kyuu : Totta säätiöissä ei ole mitään pahaa,vaan toisaalta päin vastoin kuten itsekin ilmaiset.
    Siksi suoraan täältä kysyinkin omaa mielipidettäsi kun toisaalla ollaan puhuttu/keskusteltu säätiöidenkin ”vero seikoista”,niin tai näin.

    Tuli Sinultakin esille tuo RKP ja josta vois nirhaista inhottavalla tavalla että ostavatko rahoillaan itsensä hallitus ”osioonsa rahan voimalla” – säätelemään lakeja niiden turvin. Takuu tilkkipuolue !

    VTV vaatinut toimia,eikä hallitukset siihen eväitä liikauttaneet,jotta siivuja vähän tännekin kuin solidaarisuuden nimeen_ tietty arkuuttako vaiko RKP;n pykälät tässä tapauksessa sidottu niin ettei : Vouti yllä pöyhimään ?

  5. Otti hieman kovaan se miten pääministeri tokaisi hänen saaneen asiantuntijoilta tiedon eläkerahastoissa olevista löysistä rahoista.

    Keitähän nämä asiantuntijat mahtavat olla?

    Luulisin ettei siinä nyt riitä SDP:n puoluesihteeri eikä joku ay-liikkeen kakkosketjun ekonomisti, puhumattakaan Kimmo Kiljusesta, jonka eläkelaskelmia ei ymmärrä Kiljusen lisäksi kukaan muu, eikä tarkennuksia kysyttäessä edes Kiljunen itse.

  6. Antti Rinteellä on kokemuksia varojen ’irrottamisesta’.
    .
    https://www.verkkouutiset.fi/is-sdpn-antti-rinteella-kaksi-vanhaa-rahasotkua-17763/

    21.03.2014

    IS:n mukaan lehti kertoi 2005, että Antti Rinne oli joutunut aiemmin eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta. Hänen kerrottiin laskuttaneen samoista työmatkoista kahteen kertaan.

    Antti Rinteen mukaan kyse oli ollut huolimattomuudesta ja noin 1 000 markan summasta. AKT:n silloinen puheenjohtaja muisteli myöhemmin Suomen Kuvalehdessä, että kyse oli noin 10 000 markasta.

    Toisessa tapauksessa Rinne oli toiminut lohjalaisessa taloyhtiössä isännöitsijänä. SK kertoi hänen jättäneen vuoden ajalta tositteet palauttamatta ja maksaneen oman puhelinlaskunsa taloyhtiön kassasta. Rinteeltä karhuttiin 25 000 markan vahingonkorvaukset.

    *
    Toisaalla:

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000732057.html
    *

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *