Työläispoika

 

 

työläisperheeseen synnyin

työläislapsien joukoissa vartuin

rautakourien rinnalla

toveruuteen kasvoin

työväenaatteeseen tartuin

tulipunaisena yhä kuljen

kera

Marxin, Engelsin, Leninin

 

työväen juhlapäivän aamu

herään työväenlaulujen tahtiin

pilvet matelevat alhaalla

kuin muistuttaen

työn raskaan raatajien taisteluista

irti kapitalismin kahleista

kuin kehottaen kaivamaan

yhä uudestaan ja uudestaan

punaisen lippuni komerosta

tuulessa liehuvaksi

pilvien karkottamiseen

työläistoverien vappumarsseilla

maailman työläisten

onnen ja vapauden

yltä

 

Vappuna 1.5 2019

 

Toverilliset terveiset Hannu Tiainen

 

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Työläispoika”

  1. Paremmaksi muuuttuu Suomi, satoja vuosia lapset jonkinlaiseen työntekoon joutuneet muutaman vuoden ikäisena, monet nykyiset seisämänkymppiset 15 vuotiaina, nykyajan nuoret koulujen käynnin jälkeen monet liki kaksikkymppisinä, huommenna ehkä kansalaispalkan turvin tai työttöminä ei koskaan.

    1. Tässä selitys, joka täytyy tosin ite oivaltaa. Toki on niin ettei runoa voi analysoida samalla periaatteella kuin asiatekstiä.

      pilvien karkottamiseen

      työläistoverien vappumarsseilla

      maailman työläisten

      onnen ja vapauden

      yltä

      Nykyään punalippuhäiskät hiilimonomaniassaan ovat viemässä leivän joukkojen suusta ja sosiaaliperäinen maahanmuutto tulee olemaan raskas ies työtä tekevien harteilla. Punalippuhäiskät tempaavat leivän kernaasti myös sellaisen työttömän ikenistä, joka ei ole alistunut rahoissaan kieriskelevien ay-pamppujen pompoteltavaksi lakkohäiriköinteineen.

  2. Työläisperheestä minäkin olen, niin isä kuin äitikin kävivät tehtaassa töissä, vuosikymmeniä. Mutta kommunismia meillä ei hyväksytty. Tehtaalla piti silloin isän vähän himmailla, etteivät olisi alkaneet istumaan ulos kun ei ollut ”toveri”. Työkaverina oli inkeriläinen jonka taustasta myös piti olla hiljaa, kun vieläkin pelkäsi palautusta Neuvostoliittoon. Hyvät naurut kyllä saivat monesta asiasta, kun lukivat ”tovereiden” lehtiä ja kuuntelivat heidän juttujaan. Meillä oli Mannerheimin kuva seinällä eikä hyväksytty Karjalan ja isoisän maatilan ryöstämistä, jonka kommunistinen onnela oli toteuttanut.

  3. Isäni tiilitehtaalla oli paljonkin kommunisteja, vaan politiikkaa siellä ei puhuttu koska suuri osa työntekijöistä oli isäni komppaniasta jatkosodan ajalta. Molemmat työnjohtajatkin olivat kommunisteja, silti isäni heidän kanssaan tuli hyvin toimeen; se aseveljeys ja sama komppania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *