Human Rights Watch syyttää EU:ta

Niinpä tietysti – kaikki vääryys Afrikassa on EU-maiden syytä. Vaikuttaa siltä, etä Human Rights Watch ratkaisi Libyaan kerääntyneiden afrikkalaisten vaikeudet siirtämällä heidät EU-alueelle.

*

https://www.theguardian.com/global-development/2019/jan/21/eu-support-for-libya-contributes-to-extreme-abuse-of-refugees-human-rights-watch-study

21.1.2019

Tutkimuksessa todetaan, että EU: n tuki Libyalle edistää pakolaisten ”äärimmäistä väärinkäyttöä”

Human Rights Watch syyttää EU: n toimielimiä ”epäinhimillisten ja halventavien” maahanmuuttajien pidätyskeskusten ylläpitämisestä

EU: n tuki Libyan siirtolaisvastaisille politiikalle edistää ”äärimmäisen väärinkäytön” syklin, mukaan lukien mielivaltaiset pidätykset, kidutukset, seksuaalinen väkivalta, kiristys ja pakkotyön. [ Libyalaiset pistävät maahansa tunkeutuneet töihin.]

Human Rights Watchin kertomuksen mukaan, jossa haastateltiin 66 maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita Libyassa viime vuonna, EU: n toimielimet ja jäsenvaltiot ylläpitävät edelleen sellaisten pidätyskeskusten verkostoa, joille on ominaista ”epäinhimilliset ja halventavat” olosuhteet, joissa väärinkäytön vaara on suuri .

Ryhmä syytti vanhempien EU: n virkamiesten tietoisista väärinkäytöksistä, kun se kuvaili Libyan pidätyskeskusten hoitokäytäntöä, jonka mukaan se rikkoo kansainvälistä oikeutta.

Mietinnössä korostetaan EU: n apua Libyan rannikkovartiostolle, jotta se voisi pysäyttää maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat merellä, jolloin heidät viedään Libyaan. Erityisesti Italiaa syytetään siitä, että hän on ”kokonaan jättänyt vastuuta merellä tapahtuvien pelastustoimien koordinoinnista, jotta voidaan rajoittaa sen rannoille saapuvien ihmisten määrää”. [Rajoittaminen on juuri italialaisten ilmeinen tavoite.]

[Haluaako Human Rights Watchin ratkaista Afrikan väetön kohtuuttoman kasvun seurauksena syntyneet ongelmat hoidettavan siirtämällä väestöä EU-alueelle. Minkäänlaista väestön kulun estämistä yli Välimeren se ei ainakaan  järjestö näytä hyväksyvän.]

 Vuodesta 2016 lähtien EU on tehostanut ponnistelujaan, jotta estetään veneiden lähteminen Libyasta. EU: n päätöksentekijät ja johtajat perustelevat tätä painopistettä poliittisena ja käytännöllisenä tarpeena valvoa Euroopan ulkorajoja ja ”rikkovat salakuljettajien liiketoimintamallia” sekä humanitaarista välttämättömyyttä vaarallisten veneiden siirtymisen estämiseksi ”, sanoi maanantaina julkaistu raportti. .

The study follows the publication of new data from the International Organisation for Migration showing that – despite the EU’s Libya policy – migrant numbers arriving by sea in Europe in the first 16 days of 2019 were nearly double that of the same period last year, totalling 4,216 arrivals.

Tutkimus seurataan  International Organisation for Migration julkaissemia uusia tietoja, jotka osoittavat, että EU: n Libyan politiikasta huolimatta Eurooppaan saapuvien maahanmuuttajien lukumäärä vuoden 2019 ensimmäisten 16 päivän aikana oli lähes kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. kokonaisuudessa 4,216 tulijaa.

Arviolta 170 maahanmuuttajaa pelätään kuolleen viime viikolla Välimerellä kahdessa vaaratilanteessa, jotka liittyivät Libyasta ja Marokosta lähteneisiin lauttoihin, maahanmuuttajien järjestö toteaa.

*

Käännös Googlella

5 vastausta artikkeliin “Human Rights Watch syyttää EU:ta”

  1. 4,216 tulijaa 16 päivässä – yli satatuhatta vuodessa

    Pelkästään Välimeren yli ..

  2. En sano että HRW olisi tässä väärässä ja pidän varsin ikävänä että kaikki tällaiset väitteet haukutaan maahanmuuttokriitikoiden toimesta edes niitä lukematta. Aivan kuin vattuilulla maailma paranisi. Ei parane.

    Kas, jos tätä loogista ketjua seuraisi pidemmälle, lopultahan siinä haluttaisiin vakauttaa Libya ja vaatia että EU:n isot tuet sinne toisivat myös vastakaikua, että ei vain oteta rahoja vaan tehdään niillä jotain fiksua.

    Ja miksi? Koska jos se on vakaa maa, silloin se ei ole laittoman maahanmuuton läpikulkumaa, ja sitten tänne on vähemmän tulijoita.

  3. Joskus maahantulon järjestäminen on laitonta, joskus ei ole. Kun NGO – aluslaivasto kuljetti Libyan merialeen rajalta ihmissalakuljettajilta haltuunsa ottamia pakolaisia kuusisataatuhatta parissa vuodessa Sisiliaan, niin kukaan ei puhunut mistään laittomuudesta.
    *
    Joskus on ..

    https://www.verkkouutiset.fi/krp-epailee-suomen-turkin-suurlahetystosta-jarjestetty-laitonta-maahantuloa/
    22.01.2019

    Krp epäilee: Suomen Turkin lähetystöstä järjestetty laitonta maahantuloa
    Epäiltyinä on kolme Ankaran edustustossa työskennellyttä henkilöä.
    Keskusrikospoliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat rikoskokonaisuutta, johon epäillään liittyvän törkeää laittoman maahantulon järjestämistä ja törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä. Rikosten epäillään tapahtuneen Suomen Ankaran-suurlähetystössä Turkissa.

  4. Libyassa on kyllä ongelmia, mutta ne eivät ole syynä siihen, että koko Afrikasta väkeä pyrkii EU-alueelle.

    Perusongelma Afrikassa on se. että väkimäärä kasvaa nopeammin kuin maanosan maiden talous.

    ***
    Kun Italia sulki satamansa NGO – aluksilta, pakolaisvirrat ovat siirtyneet muulla – pääosin Marokosta Espanjaa.
    *
    https://missingmigrants.iom.int/region/mediterranean?migrant_route%5B%5D=1378

    Läntinen Välimeri – EU-alueelle saapuneet pakolaiset joulukuussa 2018: 4410

    Keskeinen Välimeri – EU-alueelle saapuneet pakolaiset joulukuussa 2018: 622

    Itäinen Välimeri – EU-alueelle saapuneet pakolaiset joulukuussa 2018: 2995

    *
    https://data2.unhcr.org/es/situations/mediterranean
    Última actualización 21 Jan 2019 [Viimeisin päivitys]
    Marokosta Espanjaan 3588 pakolaita

    ***
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931738.html?ref=rss
    14.12.2018

    Kaksi kuvaa kertoo, miksi Afrikan väestönkehitys on yksi Euroopan suurimmista haasteista – Mykkänen luvuista: ”Dramaattisia”

    Afrikan väestönkehitys on iso kysymys maanosien välisen siirtolaispaineen kannalta, sanoo sisäministeri Kai Mykkänen.

    Afrikassa asuu tänään noin 1,2 miljardia ihmistä, eli noin kaksi kertaa enemmän kuin Euroopassa.

    [Euroopan unionin 27 jäsenmaan väkiluku : 502 422 614 vuonna 2012. On perusteetonta ottaa tässä yhteydessä Venäjää mukaan vertailussa. Venäjään ei pakolaiset hamua.]

    YK:n ennusteen mukaan luku nousee vuoteen 2050 mennessä 2,4 miljardiin, eli nelinkertaiseksi Euroopan väkilukuun verrattuna.

    Vuoden 2100 ennusteen mukaan maanosassa asuisi jo 4,2 miljardia ihmistä, ja samalla yli kolmannes koko maailman väestöstä.
    *
    https://is.mediadelivery.fi/img/658/a8335e2528e84c17b59097c645c2d0bc.jpg.webp
    *

    Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) kuvailee lukuja Afrikan väestönkehityksestä ”dramaattisiksi”.

    – Kun sen yhdistää siihen, että valitettavasti mitään ennustetta elintasokuilun poistumisesta ei ole ja Afrikassa eniten tulee lisääntymään heidän määränsä, jotka ovat eurooppalaisittain erittäin köyhiä.

    Nopea väestönkehitys haastaa valtiot, sillä niiden pitäisi kyetä tarjoamaan kansalaisilleen mielekkäitä työtehtäviä ja toimeentuloa.

    Pew Research Centerin mukaan jopa puolet useamman Saharan eteläpuoleisen Afrikan maan asukkaista muuttaisi jo tällä hetkellä ulkomaille, jos saisi siihen mahdollisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *