Hallitus kaavailee puoluetukeen jopa 25 prosentin korotusta

Sanotaan, että ahneella on paskanen loppu. Sanonta ei ehkä aivan sovi hallituskuvioihin – poliitikot tuskin kärsivät. Suomen kansalle, seuraavalle sukupolvelle, jäävät velat.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b8006de8-01f2-47cc-bd5b-1aef6db4df8c

Hallitus kaavailee puoluetukeen jopa 25 prosentin korotusta – asia esillä hallitusneuvotteluissa

Iltalehden tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa oli esillä, että puoluetukea halutaan nostaa noin 25 prosentilla, eli yli seitsemällä miljoonalla eurolla.

 

11 vastausta artikkeliin “Hallitus kaavailee puoluetukeen jopa 25 prosentin korotusta”

  1. 6 miljoonaa vaaleissa pudonneiden tovereiden palkkaamiseen suoja”työ”paikoille, 7 miljoonaa lisää puoluetukeen – holtiton rahan haaskaaminen vain pahenee, mutta ei todellakaan yllätä näiden vihervasurikepulistien puuhastelussa.

  2. On tällä hallituksella ainakin puoluetuen suhteen eri meininki kuin edellisellä hallituksella.
    *
    https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/844130/Puoluetukea+jaetaan+yhteensa+noin+30+miljoonaa+euroa
    26.1.2016

    Puoluetukea myönnetään tänä vuonna yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto päätti puoluetukien myöntämisestä tiistaina.
    *

    https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016041321410824
    13.4.2019

    Puoluetukeen 4,5 miljoonan yllätyskorotus – vain perussuomalaiset vastustaa
    Laaninen muistuttaa, että puoluetuki oli vuonna 2008 yhteensä 36 miljoonaa euroa. Tänä vuonna se on enää noin 30 miljoonaa.
    *
    https://yle.fi/uutiset/3-10066031
    8.2.2018

    Valtioneuvosto myönsi torstaina puoluetuet kuluvalle vuodelle. Avustuksia myönnettiin yhteensä 29,6 miljoonaa euroa, missä on mukana Ahvenanmaan maakuntahallituksen tuki.
    *
    https://www.verkkouutiset.fi/yle-nain-puoluetuet-muuttuvat-ensi-vaalikaudella/
    19.04.2019

    Viimeisimmän vahvistetun talousarvion mukaan valtioneuvosto myöntää lähes 30 miljoonaa euroa vuodessa puoluetukea puolueille. Tuki on 148 175 euroa kansanedustajaa kohden.

  3. Kun puoluetuki aikanaan luotiin presidentti Urho Kekkonen – mies jolla oli vankasti perusteltuja mielipiteitä sellaisistakin asioista jotka eivät kuuluneet presidentin tehtäviin – ilmaisi epäilyksensä sen mielekkyydestä ja vahingollisuudesta. Hän visioi että tukijärjestelmä siirtää puolueiden sisäisen vallan kentältä puoluetoimistoille ja passivoi puolueiden kentät.

    Juuri näin on käynyt. Kun puolueen kenttä ennen rahoitti ja ylläpiti itsensä ja puoluehallinnon on tilanne jo pitkään ollut toisin päin. Kenttä saa käyttövaransa puoluetoimistolta joka saa rahansa valtion ja muiden suurtukijoiden (julkisoikeudelliset rahastot, työmarkkinajärjestöt, ruotsalaisen rahan säätiöt, harmaa talous ja hämäräbisnes) säännöllisistä maksuista. Näin ollen todellinen valta puolueissa joka kulki ennen kentältä puoluejohtoon päin nyt kulkee puoluejohdosta kentälle. Todellinen valta on sillä jolla on kukkaron nyörit, sanokoot idealistit ja juristit mitä tahansa.

    Puolueiden kenttä ohjasi ja ohjeisti ennen puoluejohtoa politiikan teossa ja sisällössä. Näin ei ole enää. Kenttä on kuihtunut ja aneeminen. Puolueiden politiikka ja linjanvedot luodaan nykyisin mainostoimistoissa joille puoluetoimistot ovat ulkoistaneet politiikan tekemisen ja itsensäkin. Voimme saada selvän käsityksen siitä hengestä ja niistä lähtökohdista, niistä arvoista, joilla poliitiikkaa nykyään puolueissa mainostoimistojen voimin tehdään katsomalla analyyttisin silmin mainontaa kaikkialla ympärillämme.

  4. Ehkei sei ihan aina näin mene, mutta kyllä Viljon esittämässä on varsin paljon perää

    ”Näin ollen todellinen valta puolueissa joka kulki ennen kentältä puoluejohtoon päin nyt kulkee puoluejohdosta kentälle. Todellinen valta on sillä jolla on kukkaron nyörit, sanokoot idealistit ja juristit mitä tahansa.”

    *
    Esimerkki kentän vallasta viime vaalikaudella: PS:n kenttäväki oli tyrmistynyt ministeriensä toimiin ja kananottoihin. Puolue hajosi ja sinisiksi muuttuneet ministerit saivat vaalikauden loputtua lähteä hakemaan itselleen uusia haasteita.

  5. ”Tulos tai ulos” sanoi eräs. joka noudatti omaa ohjettaan. Jos puoluetuen taso nyt määritellään tasoksi indeksillä 100, pitäisi uuden tukimäärän nostaa äänestysintoa tasoa 25 %. Jos ei nouse- ulos samassa suhteessa.

    1. ”Tulos tai ulos” sanoi eräs. joka noudatti omaa ohjettaan.”

      Jos Sipilää tarkoitetaan, kyse on lähinnä vitsistä – äijä irtisanoutui tehtävästään muutama viikko ennen kuin oli saamassa hatkat.

      1. Suomen luokkaluokituksen tekee luokituslaitokset, ei mikään Suomen puolue
        .
        https://www.valtionvelka.fi/luottoluokitukset/
        Suomen luokitus on ollut kolmen A:n luokassa [varmaan Perussuomalaisten ansiosta heh..]

        Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

        https://www.uusisuomi.fi/raha/278083-suomi-palaamassa-kolmen-kerhoon-seuraava-hallitus-tarvitsee-hitusen-onnea-mutta-ennen

  6. Dynaamiset vaikutukset! Miettikää nyt miten paljon rikkaammat kansanedustajat työllistävät kengänpuhdistajia ja hevosvankkurien kuljettajia ja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *