9 vastausta artikkeliin “Lusikoitavaa moneksi päiväksi”

  1. Keitot on hyviä, meillä saan kotona syödä aina yksin sienikeitot, ne ei kelpaa muille.

  2. Itse tehty sienikeitto on he—tin hyvää.Toinen herkku on savuporojuustokeitto, ai että..Vielä kun tuohon lisää meidän entisten oululaisten perinnekeiton rössyperunat niin valikoima on varsin hyvä 🙂

    1. Olet Iivo oikeassa, keittoon antaa lisämakua tuhti siivu esim Mustaa koskenlaskijaa. Sitä meillä lisätään juusto-, kala-, herne- ja mm lihakeittoihin.

  3. Timo, eipä ole koskaan tullut mieleenkään tehdä tuollaista makkarakeittoa – se voi silti olla ihan hyvääkin. Ruskistitko edes lenkkimakkarapalasia voissa?

    Minulle makkarakeitto on:
    – pistetään kuoritut ja paloitellut perunat kiehumaan suolaveteen, jossa on myös pari lihaliemikuutiota (Maggi Kostilja), sekä mustapippurirouhetta;
    – siivutetaan halkaistut lenkkimakkarat ja ruskistetaan ne runsaassa voissa (1,2 kg kahdessa erässä) ja lisätään ne keittoon;
    – paloitellaan kaksi suurta sipulia suurehkoiksi palasiksi ja lisätään keittoon;
    – keitetään niin, että sipulit jäävät puoliraaoiksi, mutta perunat kypsiksi.

    Minun mielestäni siitä tulee aivan herkullinen ateria moneksi päiväksi (noin viikoksi). Pitäneekin taas tehdä pitkästä aikaa – kiitos vihjeestä.

    1. Juu. mä en nyt tähän satsiin lisännyt muuta sipulia, paitsi purjoa. Makkarat jäi nyt ruskittamatta , mutta seuraavan kerran kun teen, niin sitten. Maistui ne silti noinkin hyviltä.

  4. Timo Lennart. Mitä vähemmän mausteita käytetään sitä paremmin ne raaka-aineitten maut tulee esiin. En ymmärrä sitä miksi pitää jumalattomalla mausteiden käytöllä hävittää alkuperäisen raaka-aineen maku

  5. Pidän tosin myös mausteisesta ruuasta. Kun teen esim:; jambalayaa laitan siihen mausteita ja chilikastiketta. Mutta keittoihin en laita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *