Cambridge Analytica ehti kaatua ennen Suomen vaaleja, mutta informaatiovaikuttamisen konstit ovat monenlaiset. Liekö niissä selitystä viime päivien puheissa, joissa vaalivoittajaksi arvioitu SDP on ehtinyt vastustamaan Venäjän saktioita, korostanut Ukrainan syyllisyyttä tuoreessa kriisissä ja vaatinut Supoa luopumaan tiedusteluvaliokunnan jäsenten Venäjä-kytkösten selvityksistä. Haistan palaneen käryä.
Ei tutkita, mutta hutkitaan kyllä
En sinänsä pitäisi mitenkään huonona ajatusta sinipunahallituksesta. On kaikki syyt epäillä, että sillä väriskaalalla voitaisiin aivan oikeasti kehittää kankeita työmarkkinoita. Muutokset olisivat ehkä pieniä, mutta kun ne tulevat AY-liikkeen puoluejaostolta, ne todennäköisesti menevät läpi. Pieni muutos parempaan on parempi kuin ei mitään. Paljon toki riippuu tukipuolueista, onko siellä halua työntää eteenpäin vai taaksepäin. Demarit voi kuitenkin olla hallituspuolue ja se voisi olla terve muutos nykytilaan.
Toki tiedän demarien olleen Venäjän puolella vuonna 1917, mutta paljon on laineita rantaan iskenyt sen jälkeen. Joillain vanhoilla demareilla on ymmärrystä idän suuntaan, mutta sellaista Hjallis Harkimon mittaluokkaista savuavaa asetta en ole nähnyt, kyllä hän on aivan suvereenisti saanut olla Putinin edustaja numero yksi eduskunnassa. Vaan onko demareilla ollut viime aikoina lähempiä suhteita – ja jos on, miten näkyviä ne ovat? Harkimo on esitellyt suhteitaan ylpeydellä, mutta paljon vaarallisempia ovat ne joiden suhteet vieraseen valtioon pysyvät visusti piilossa. Mitä siis tapahtuu lööppien ulkopuolella demarileirissä? Onko kyse suorasta vaikuttamisesta demaripäättäjiin, vaiko kenties vain pöhköstä ideologiasta? Tulos voi toki olla aivan sama.
Suomalaisten kansalaisten massavakoilu on edelleen surkea idea, mutta siitä tulee yhä surkeampi jos toiminnan valvonnassa ei ole mitään kontrollia. Supo ei ole virheetön organisaatio, mutta heillä on kohtuullisen hyvä kyky löytää päättäjien kytkökset vieraisiin valtioihin. Koko operaatio on jo nykyisellään melkoisen vesitetty, sillä selvityksen tulosta ei paljasteta kuin puhemiehelle, eikä selvityksen johtopäätöksiä tarvitse noudattaa. Tämäkin on demareille liikaa, eikä heille riitä vähempi kuin Supon tutkimusten täysi kieltäminen lain voimalla. Kun puolue määrätietoisesti vastustaa ulkopolitiikalle kriittisen asioiden tutkintaa, minulla soivat hälytyskellot. Kun vielä seuraavana päivänä vastustetaan pakotteita ja moititaan Ukrainaa Kertsinsalmen kaaoksesta, en voi olla laskematta yksi ynnä yksi.
Lyö vetoa tyhmyyden puolesta
Ehkäpä mielikuvitukseni laukkaa liialti ja kyse on vain nyansseista tai asian katsomisesta toisin. En toki kannata tarpeetonta aggressiota Venäjän suuntaan, on parempi olla fiksu naapuri. Siitä on kuitenkin pitkä matka siihen, että hyväksyisin vakoilua tai varjoista vaikuttamista heidän toimesta. Pelko Venäjän ohjaamasta pääministeripuolueesta on melkoisen voimakas. Se tuntuu uskomattomalta, mutta joka päivä siihen viittaavat yhä useammat merkit. Moni ehkäpä juhlistaa EU:n heikentymistä joka olisi mitä varmin seuraus, mutta kun se vaihtoehtokaan ei tunnu niin idylliseltä. Matka voisi kulkea ojasta allikkoon.
Aivopesukoneena Facebook on täysin ylivertainen, mutta ei suinkaan ainoa. Älkäämme aliarvioiko ihmisten tyhmyyttä tai ahneutta. Tavalla tai toisella Venäjän ääni eduskunnassa voimistuu ja vähin mitä voimme tehdä on pohtia sen vaikutuksia. Toki kansahan sen lopulta päättää. Olisi hyvä, että tämän päätöksen pohjana olisi ehdokkaiden todelliset kasvot.
Minun täytyy sanoa, että en jaksa ajatella politiikkaa noin kansainvälisesti, jos politiikkaa ollenkaan. Minun huolleni ovat paljon pienemmän mittakaavan asioita kuin suurvaltapolitiikka.
Tästä nyt jää puuttumaan, jos vähänkään oikein ymmärrän lännen vaikutus Suomen vaaleihin, mikä ei jää vaikuttamatta, eikä ole edes vähäinen. Ei SDP välttämättä voita vaaleja, niihin kuitenkin on vielä aikaa ja paljon ehtii maailma muuttua, sekä ilmasto lämmetä.
Mikään väittämä että joku voittaisi vaalit ei ole totuus pohjaista sitten kun se on selviö on vasta vaalien jälkeen kun ääniä on tarpeeksi laskettu, tarpeeksi paljon
Sitä ennen kaikki ovat voittajia ainakin omasta mielestään . terv tepivaari
Tottakai tulokset lasketaan vaalien jälkeen miksi sitä toistelemaan selvää asiaa mutta nyt alkaa olla aika käsillä tarjokkaiden pyrkiä vaikuttamaan vaalikarjaan niiden äänien kopsahtelemiseen omaan laariin.
Ja ääniähän tunnetusti voi saavuttaa populismilla, valhehtelemallla, katteetomilla lupauksilla, puhumalla hyvää tai pahaa Putinista tai Trumpista, järkipuheella, tekeytymällä kissojen ystäväksi, nojaamalla vain yksinkertaisesti oman puolueen perinteisiin arvoihin, juttelemalla mukavia ja myötäsukaisia turuilla ja toreillla, pärstäkertoimella, olemalla julkimo tai hyvä urheilija, mustamaalailemalla tai maalailemalla ruusuisia pilvilinnoja, väittämällä että verot ovat liiian ankaria tai riittämättömiä ja ainakin sadalla muulla tavalla.
SDP on vaalivoittaja, syy: tämän hetken ruoskiminen työläisiä kohtaan hallituksen taholta. Eikä tätä edes pelasta työttömyyden lasku.
Kyllä minua tässä eniten epäilyttää juuri oikeiston kytkennät Venäjälle. Eihän Venäjällä vaikuta vasemmisto (kommarit) juuri lainkaan, Venäjä on liittovaltio,
jota johtaa oikeasti erittäin oikeistolainen hallinto. Olkoonkin että hallitsija on diktaattori.
Siitä voi päätellä mitkä puolueet nykyään juoksee tehtaankadulla kiillottamassa isäntiensä kenkiä…
Sitten näitä Rotenbergin hyysääjiä kuten Harkimo ja kumppanit, ne voidellaan rahalla ja toimivat Suomessa ”puhemiehinä”, julkisuudessa kokoajan äänessä niin että kansalaiset voi samaistua näihin tosi tv politiikkoihin….
Ei nyky Venäjällä ole enää mitään tekemistä bolshevistisen Venäjän kanssa.
Lisäys, sitten on näitä suomalaisia demareita, kommareita ja muita hörhöjö, jotka luulee että Neuvostoliitto on vieläkin pystyssä… Ja toimivat edelleen kuin sätkynuket YYA ajan hengessä. Nämä on jo vähän säälittävää porukkaa… Eivät osaa elää muunlaista elämää.
Tämä on jatkuva ihmettelyn aihe.
Vasemmisto ei näe muuttuneen ajan merkkejä.
Ei näe ei, vasemmisto on enemmän oppositiossa Venäjällä, muutenhan Venäjän puoluejärjestelmä on toisaalta vain yhden puolueen, yhtenäinen Venäjä hallussa kononaisuudessaan, sama mitä ne muut puolueet siellä on kun yksi on olevinaan aina se suurin… (vaalivilpeillä). Eli oikeisto voimat siellä on.
Nykyvenäjällä on täysin sama ideologia kuin bolshevistisella Venäjällä eli imperialistinen laajeneminen ja itsenäisten valtioiden kimppuun hyökkääminen siinä tarkoituksessa.
juhak, Venäjä on ollut yli 500 vuotta imperialistinen valtio. Bolshevismi oli ja meni, se ei siellä vaikuta. Sillä ei ole mitään väliä vaikka Venäjä olisi nyt monarkkia, sama imperialistienen valtio se on. Nyt se on liittovaltio jota johtaa diktaattori ja sen puolue on johdossa. Ja Venäjä on imperialistinen valtio.
Olen hieman ihmeissäni, kun muuten suuresti arvostamani Kyuu ruoskii Hjallis Harkimoa. EDnsin hän pitää Harkimoa jenkkien kätyrinä Suomessa ja nyt Harkimo on Kyuun mielestä venäläisten agentti Suomessa, joka syö suoraan Putinin kädestä. Jos niin olisi, olisi Harkimo kaksoisagentti ja Suopon erityistarkkailussa. Mutta tiettävästi Harkimo ei ole Suopon tarkkailussa enempää, kuin moni muu julkisuuden henkilö.
Hjallis sanoi viimeksi eilen lehtihaastattelussa, että hän ei ottaisi venäläisiltä rahaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Asia tuli esiin haastattelussa siksi, että mediassa on väitetty, että LiikeNyt saa ven äläisiltä rahaa toimintaansa. Vastustajat keksivät kaikenlaista lokaa ja Hjalliksella on paljon myös vihamiehiä, eikä vähiten Kokoomuksessa. Kyuu on myös ilmoittanut olevansa Kokoomuksen jäsen, joten …? Tämä kaikella ystävällisyydellä.
Minusta Harkimo on ahne, perso rahalle. Näitä tyyppejä juuri Venäjä käyttää lännessä puhemiehinään. Sehän on hyötynyt koko ajan Venäjän oligarkkien rahavirroista Suomeen. Rotenberg masinoi Suomessa suoraan Kremlin käskyläisenä. Liike Nyt voi olla sen omia ideoita mutta ennemmin tai myöhemmin Venäjä tulisi vaikuttamaan senkin toimintaan jos se kasvaisi sen kokoiseksi että siitä olisi idän pojille hyötyä.
Se on kuulkaas Jumala tuo raha…
Kyllä Harkimo nylkyytää kuin koira ryssän saapasta ja hokee ”isäntä, isäntä”, tälläisten toverien juoksupoika se on, onko teillä moisia ”kavereita”. .
Roman Rotenberg,
Roman Rotenberg on venäläispankki Gazprombankin varapääjohtaja ja jääkiekkovaikuttaja. Roman Rotenberg kävi Suomessa koulunsa, kirjoitti täällä ylioppilaaksi ja hän puhuu sujuvaa suomea.
Boris Rotenbeg,
Boris Rotenberg on Roman Rotenbergin isä, liikemies ja Vladimir Putinin judokaveri jo 1970-luvulta.
Kummatkin on kaksoiskansalaisia joten voivat näin kiertää pakotteet… Ihan sattumaa nämä kaveri suhteet…?
Lisäys, tässä näitä esimerkkejä, raha on jumala, jumala on raha. Sen lauluja laulat sen lippuja liehutat, Aho on esimerkki ahneudesta.
HS: Esko Aho paljastaa lähipiirinsä Venäjällä – maan toiseksi vaikutusvaltaisin ihminen, ex-varapääministeri… https://www.is.fi/politiikka/art-2000005918821.html
Mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon Kannuksen Kenedyllä on vaikutusvaltaa Keskustapuolueen tiukimpaan ytimeen. Onko hän Venäjän etuja valvova harmaa eminessi kepun taustalla?
Jos tekee mielipiteensä Harkimosta sen perusteella mitä hän puhee, hän on kiltti ja kaunis.
Jos sen sijaan tekee mielipiteensä sen perusteella mitä hän tekee, mitä hänen ”diileistä” on selvitetty tutkivan journalismin toimesta, yms, silloin on kovasti eri maine.
Puhe on halpaa.
SDP säilyttää asemansa vaikka kannatusta yritetään nakertaa.
Kepu Kekkonen aikoinaan ratsasti itäpolitiikalla menestneesti.
Nyk kokoomuskin niillä apajilla.
Miksi muuten maa-alueitamme on myyty?
Niilo elää SDP:n lumossa ja menneisyyden vankina.
Väinö – miten oli areenan myynti ja kenen taskuun rahaa?
Hjallis oli Areenan ja Jokereiden pääomistaja. Hän möi ne venäläisille, so whatt. Bisnes is bisnes.
Niin, että jopa persu-Väiski ja demari-Niilo nostavat Venäjän lipun Itsenäisyyspäivänä salkoon ? Näinhän tämä on tulkittava.
Tämä on asia jota en jaksa ymmärtää niinkuin ei näemmä Markokaan että vasemmistolaisemme edelleen ihannoivat enemmän tai vähemmän avoimesti Venäjää. Neuvostoliiton romahtamisen myötä äkkiseltään aatteiltansa toki ikäänkuin putosi pohja pois, sikäli tyhjän päälle jäivät että ei enää ole mallia ja esimerkkiä jota kohti pyrkiä, jotain joka konkreettisesti antaisi uskoa ja voimaa ponnistuksille irti kapitalismin ikeistä.
Kai tuo Putinin valtakunnan ansioiden puolustaminen on jonkinlaista haaveilua, päiväunta että Venäjä kuitenkin jotenkin olisi kuin Neuvostoliitto. Periaatteissaan vahva ihminen kai lunnostaan haaveilee maailmankuvansa täyttymykksestä kuin konsaan viimeisiä eläkerahojaan marketin aulassa peliautomaattiin tunkeva mummo tai vaari.
Myllymatti, olen ihan samaa mieltä.
Pitää muistaa millainen hallinto Venäjällä on nyt kun kapitalistisen hallinnon määrittelmä lyhyesti on tämä: ”Kapitalistisen järjestelmä ei huolehdi tarpeeksi heikko-osaisista, vaan on hyvä järjestelmä ainoastaan menestyjille tai hyväosaisille”
Nyky Venäjällä vain rikkaat pärjää. Kuilu on mieletön köyhän ja rikkaan välillä. Näin ei ollut Neuvostoliiton aikaan, siksi moni köyhä kaipailee sohvoosiaan ja päivittäisiä ruoka-annoksiaan vaikka KGB:n leireillä…
Riistokapitalismi tuolla idässä vaikuttaa ja äärioikeisto, ei vasemmisto juuri lainkaan.
Johtuisikohan asia siitä, että vasurimme kaipaavat kivikovaa johtajaa neukkulan tyyliin ja putina on sellaiseksi sopiva?
juhak. Kyllä Suomessa mm kepuleille kelpaa kivenkova johtamistyyli, Putina voisi olla näille ihanne, ja se palvoo myös sita rahaa. Vassarit elää mielikuvitusmaailmassa, kuin intiaanit aikoinaan 1890 ”henkien tanssissa” kun palvomisen kohde oli viety pois. Ei ole mitään järkeä jauhaa jostain Paasikivi-Kekkonen linjoista ja palvoa nöitä jumalina kuten vasemmisto tekee edelleen. Sellainen maailma on tyystin poissa.
Johtuisikohan siitä, että vasurimme kaipaavat kivikovaa johtajaa, mihin putina on oikein sopiva, ja kivikovaa yhteiskunnan kuria, missä venäjä muistuttaa aika hyvin neukkulaa.
Venäjä ei ole enää mikään Neukkula, jos olisi, siihen pitäisi kuulua Kommunisti hallitus bolitbyroota myöten. Venäjä on liittovaltio, kapitalisinen maa jossa vaikuttaa roistoporukat, mafia, FSB, GRU ja oligarkkien esikunnat. Diktatuuri.
On tosiaan ymmärrettävää että SDP nousee, AY-liike on tehnyt todella kovaa kampanjaa heille ja on saatu aikaiseksi aika villejä mielikuvia.
Se mitä oikeastaan itse kiinnostaa on se, onko demareissa kourallinen Venäjää lähellä olevia tahoja, vai onko demarit koko puolueena Venäjää lähellä.
Mitä instansseja demareille on Venäjällä….? Vai huseeraako Suomen vassarit Venäjän oikeiston kanssa. Kyllä tässä on jauhot ja vellit silloin sekaisin.
Venäjä pyrkii vaikuttamaan joka puolueeseen Suomessa, sisarpuolue Kokoomus ja Kepulit on jo heidän ohjauksessa, Stubb kehuu Lavrovia parhaaksi ulkominsiteriksi, Katainen kävi istumassa sisarpuolueensa tilaisuuksissa Venäjällä kuuntelemassa ”sanaa…” Puhumattakaan kepuleiden vahvasta yhteydenpidosta Venäjään.
Eniten tässä huvittaa nämä Suomen vasemmiston talisivot jotka yrittää hyötyä vielä ryssistä… Se juna meni jo, nämä alzheimerit ei vaan osaa elää tässä ajassa.
Lisäys, Katainen kävi siellä vuosia sitten. Ystävyys seura oikein….
Venäjä on hieno maa. Saa karvat pystyyn niiltä jotka ovat myyneet Suomen itsenäisyyden halvalla.
Marko, en tiedä mitä instansseja on. Tiedän vain mitä demarit ovat mediassa puhuneet. Huomattava määrä heidän kansanedustajia on esittänyt huomattavan vahvoja Venäjää myötäileviä puheenvuoroja viime päivinä. Minä en tiedä miksi. Ihmettelen kovasti.
Kyuu, suomalaisten rakkaus saada ryssiltä piiskaa persiille ei voi ymmärtää. Kumma halu.
”Toki tiedän demarien olleen Venäjän puolella vuonna 1917, mutta paljon on laineita rantaan iskenyt sen jälkeen.”
——————-
Minä taas tiedän, että sosialidemokraatit olivat Venäjää vastaan ainakin enimmän osan vuodesta 1917. Puuhattiin itsenäisyyden ensi askelta eli valtalakia, kun Suomen suuriruhtinas oli luopunut vallasta. Oikeisto sen valtalakiyrityksen kumosi Kerenskin avustuksella.
Venäjällä vallan kaapanneet ja Venäjällä kansalaissotaa käyvät bolsheviikit tukivat Suomen sosialidemokraattisen puolueen bolsheviikkeja etenkin vuoden 1918 vallananastuksen aikaan.
Tänä vuonna eivät Venäjän kommunistit tiettävästi antaneet tukea valtiopetosta puuhaavalle ay-liikkeelle eikä elämäntapasyndikalisti Rinteelle.
Toki tiedän demarien olleen Venäjän puolella 1917…. (lainaus). Melko heikkoa historiantuntemusta, sanoisin.
Jos kansanedustajista osa alkaisi puuhata valtalakia eeuu-vallan vähentämiseksi, niin nähtäisiin, ketkä vastustavat itsenäisyyttä ja ketkä eivät ja millä perusteilla.