Ideoita tietotekniikan hyötyblogiin

Koitetaanpa tällaista. Haen ideoita tietoteknisten aiheiden hyötyblogauksiin, semmoisiin jossa menee viikko-pari kerätä materiaalia ja sisältö on pitkäaikaisempaa. Minulla on pari ideaa, mutta otan mieluusti toiveita vastaan.

  1. Iän vaikutus läppäriin. Ottaisin saman merkin aivan tuliterän huippukoneen, rinnalla vaikkapa 3 vuotta vanha ja 6 vuotta vanha, vertaillen toimintojen nopeutta, iän vaikutusta, huoltotarpeita, yms.
  2. Kodin tietoverkot. Reititin, modeemi, langaton, 4G vai kuitu, tietoturva ja joka maailman älylaitteet. Mitä palaset tekevät ja miksi ne sinua kiinnostavat?
  3. Sähköpostin tekniikat ja pelisäännöt. Kirjoitin 8-osaisin blogisarjan Aamulehteen aikanaan sähköpostista, ennen kaikkea yhdistyksille ja yhteisöille, mutta myös kuluttajanäkökulmaa. Tätä voisi päivittää.
  4. Joku muu, mikä? (Jos satun aihetta tarpeeksi osaamaan

Tuli idea mieleen kun piti eräälle ulkomaan elävälle lähettää tietohallintoa koskeva blogaus, piipahdan nimittäin aiheesta puhumassa Tukholmassa myöhemmin keväällä. Ajattelin että luulisi jotain ihmisille hyödyllistäkin voivan kirjoittaa.

7 vastausta artikkeliin “Ideoita tietotekniikan hyötyblogiin”

  1. Esimerkiksi minulla on edelleen käytössä yli 10 vuotta vanhoja Asus Eee PC 901 minilaptoppeja useita kappaleita, kuin myös uusia Asus T100 ja T101 hybridejä (minilaptop/tabletti).

    Voisin ehkä kertoa niistä jotakin sellaisessa kohdan 1. kommenteissa.

    Yleisesti ottaen minua ne hyötyblogit ei erityisesti kiinnosta – siellä ei ole minun aiheitani.

  2. Minulla on käytössä MSX sarjan koneita 80-luvulta , mm Toshiba, Sony, Canon jne, kaikki toimii, perus basic ohjelmointi, kaikki ms-dos pohjaisia. Silloin tällöin perus ohjelmia omaksi iloksi autotallissa kirjoittelen ja kasarit soi taustalla.

    1. Asenna tai asennuta Linux Mint käyttöjärjestelmä. Se on helppo käyttää, näyttää Windowsilta. Mutta ei hidastu eikä kerää haittaohjelmia. Et tarvitse mitään virusturvaakaan siihen hidastamaan, koska viruksia ei siihen ole. Jos asennutat niin vaihdata samalla tuo SSD josta Kyuu kirjoitti, koneesi käynnistyy kuin ohjus paitsi ettei lähde lentoon eikä räjähdä 🙂

  3. Selkeästikin tämä kohta 1 kiinnostaa. Pitää katsoa mitä keksin.

    Niilo, mitään yhtä nyrkkisääntöä ei ole. Jos joku graalin malja pitäisi osoittaa, useimmiten paras ratkaisu on:
    1. Osta edullinen SSD-levy (50 EUR) ja asenna se nykyisen kiintolevyn tilalle
    2. Asenna käyttöjärjestelmä uudestaan tälle levylle

  4. Vaikuttaisi siltä että 2-4 viikkoa menee jotta Lenovon aivan tuliterä-huippumallit vm-2018 saapuvat tänne. Jahka näin käy, pääsen aloittamaan. Yritysläppäreiden kärkinimen vuosimalli 2018 vastaan vuosimallit 2015 ja 2012. Onko oikea vastaus kanada? Pysy kanavalla!

  5. Omalla kannettavallani on asennettuna juuri yllä mainittu Mint Linux. Työpöytäympäristönä on Cinnamon, joka on varsin nykyaikainen mutta myös hyvännäköinen. Ei ole mielestäni kauhean raskaskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *