Valemedia, valtamedia ja tavallinen paskan jauhaminen

Valemedia ja valtamedia on pantu vastakkain lähinnä valtamedian toimittajien taholta siten, että valtamedia esittää vain totuuksia ja valemedia vain valheita. Näiden kahden väliin jäisi näin ollen tavallinen paskanjauhaminen, joka tunnetusti pitää sisällään sekä totuuksia että valheita.

Onko maailma nyt näin mustavalkoinen? Tuskimpa sentään. Kyllä valtamediassakin esiintyy valheita tai muunnettua totuutta. Ehkä vielä pahempaa on se, että joissakin asioissa valtamedia vaikenee lähes täysin. Salaliittoteorioita on maail massa monia, mutta niistä ei juurikaan valtamedia kerro mitään. Esim. Bilderberg salaseura on täyttä totta, ollut jo vuodesta 1956 lähtien.  Mainittu salaseura  on vaikuttanut esim. Euroopan asioihin enemmän, kuin lääkäri määrää toisen maailmansodan jälkeen.

 

Valemedia, jonka sanotaan esittävän palstoillaan vain valheita ja vihapuheita ei pidä paikkaansa. Kyllä siellä kerrotaan , myös  totuuksia asioista, jotka koskettavat asioita ja henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin tai väärinkäytöksiin. Niistä taas valtamedia vaikenee useimmiten.

4 vastausta artikkeliin “Valemedia, valtamedia ja tavallinen paskan jauhaminen”

  1. ”Ei savua ilman tulta”, sanovat. Se voi olla ihan totta.

    Mutta sanoisin että valemediassakin on ollut evoluutiota.
    1. Ensin se oli pienen piirin halua päästä esille
    2. Sitten vähän isomman piirin halua olla oikeassa
    3. Sittemmin se on lähinnä järjestäytynyttä rikollisuutta ja/tai poliittista vaikuttamista

    Toki kohdat 1 ja 2 ovat vielä elossa, mutta kohta 3 on se missä valtaosa toimii, globaalisti katsoen.

    Seassa on aina muutama jossa vain joku haluaa olla oikeassa tai tuoda oman erilaisen pointin esille. Se voi olla perusteltu. Se on kuitenkin harvinaista.

    Tässä on vähän se ongelma itsellä sama kun Facebookin kanssa. Kun tiedän liian hyvin miten sekä some että valemediat toimivat, olen niin helvetin paljon pessimistisempi asiasta. Kun tietää hyvinkin tarkkaan miten vaikkapa mvlehti tuotti sisältöä, sitä tietää että on lähinnä tilastoharha jos sinne joskus eksyy pala totuutta.

  2. WWW on tosiasia. Sen kanssa on elettävä. Paljon puhutaan medialukutaidosta, mutta kuka meistä olisi täydellinen. Tietokoneiden näytöille pitäisi asentaa peilit, jotta kukin meistä aina näkisi kirjoittaessaam kuka kirjoittaa.

  3. Valtamedia valehtelee nätisti: kertoo sen mikä on poliittisen korrektiuden säätelemää, eli ei suoranaisesti valehtele, mutta jättää tietyt asiat kertomatta. Vaihtoehtomediat taas syyllistyvät monesti ylilyönteihin. Informaatiota tulee kummastakin tuutista niin paljon, että on runsauden pula. Uskoisin kuitenkin, että normaali ihminen osaa erottaa jyvät akanoista.

    Läänimme valtalehti Lapin Kansa vaihtoi omistajaa 1.4. Kaleva osti Alman omistaman Lapin Kansan. Lehden linja on muuttunut hieman, mutta vain hieman. Yleisonosasto/tekstiviestit ovat lehden peili. Eipä siinä suurta muutosta ole tapahtunut: kotipitäjäni Kittilän päättäjiä haukutaan vain vähemmän. – Seuraan edelleen lehden linjaa ja katson mitä tässä kuussa alkava Jouni Palosaaren oikeudenkäynti tuo mukanaan. Joko koko sopan alkutekijä Antti Rinne nostetaan keskiöön, vai vieläkö kuurupiiloa jatketaan. Tällä kertaa ei muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *