Tänään on EU:n päivä – show what?

Mitä tavallinen suomalainen tietää EU:sta? Tässä joitakin asioita, jotka esiintyvät melko usein mediassa.

  1. EU:ta johdetaan Brysselissä päämajaa pitävästä komissiosta, jota ei ole vaaleilla valittu. Suuri demokratiavaje. Se tiedetään, että komissaarit, joista yksi on suomalainen Jyrki Katainen, joka oli aikanaan Suomen huonoin pääministeri ja pakeni sitten Brysseliin kesken vaalikauden, kun oli pääministerinä hankkinut komissaarin paikan nuolemalla komission puheenjohtajan p—-ttä. Sekin tiedetään, että komissaarit nostavat huikeita palkkoja ja eläke-edut ovat ruhtinaalliset. Rahat kerätään jäsenmaiden verovaroista.
  2. EU:ssa eletään erittäin tuhlailevasti. Parlamentti matkustaa Brysselistä Ranskan Strasbourgiin kerran viikossa ja siihen kulutetaan rahaa aivan turhaan monia miljoonia kuukaudessa ja verovarojamme tietty. Kyse on Ranskan ylpeydestä pitää kiinni tästä menettelystä.
  3. EU:n komissio suoltaa jäsenmaille direktiivejä, joista monet ovat aivan naurettavia, kuin se kiero kurkkukin aikanaan.
  4. Tärkein tieto EU:sta on se, että jäsemaiden maksamista jäsenmaksuista osa palautuu takaisin jäsenmaille erilaisina tukina, kuten esim. maataloustukena. Mutta tässä rahanjaossa jäsenmaille ei noudateta tasapuolisuuta, vaan jotkut maat ovat ns. nettomaksajia ja jotkut toiset taas nettosaajia. Esim. Suomi on nettomaksaja, joka tarkoittaa, että me maksamme enemmän, kuin saamme tukia. Puola, Unkari Romania ym. uudet Itä-Euroopan maat taas saavat paljon enemmän rahaa EU:ta, kuin maksavat sinne. Suomalaiset veronmaksajat elättävät siis näitä nettosaajamaiden kansalaisia omalta osaltaan. Oma lukunsa on Kreikka, joka on kupannut satoja miljardeja euroja muilta jäsenmailta siten, että muut jäsenmaat ovat joutuneet takaamaan rahat, jotka on lainattu pankeilta. Jos Kreikka ei pysty maksamaan velkojaan pankeille takaajat joutuvat maksamaan ne, myös Suomi, jonka osuus on miljardiluokkaa.
  5. Tässä oli tärkeimmät asiat, mitä tavallinen kansalainen tietää EU:sta näin EU:n päivän ehtoona.

14 vastausta artikkeliin “Tänään on EU:n päivä – show what?”

  1. EU on ollut Suomen historian suurin virhe. EU voi minun puolestani painua mihin aurinko ei paista.

  2. EU voisi olla hyvä juttu, jos se palaisi sinne alkuun olemalla vain itsenäisten v altioiden vapaakauppaliitto.
    Turha rahan kierrätys Brysseli kautta pitää lopettaa.
    Brysselin byrokratia täytyy pienentää paljon nykyisestä, joka maksaa maltaita.
    Onhan mm. Suomi maksanut maanviljelijöille maataloustukia jo vuosikymmeniä ennen EU:ta. Kyllä täällä osataan omat rahat jakaa ilman EU.takin.
    Jokaisen EU:n jäsenmaan on tultava toimeen omillaan niin, että ei turvauduta toisten apuun.

  3. Kaikki on pahasta: EU, Sote, maakuntauudistus, Hallitus -Sipilä, Orpo, Terho, mamut, Soini jne.. Muutama vain on hyvää, Harkimo, Halla-Aho ja trumppi joidenkin mielestä.

  4. Eurooppapäivänä olisi pitänyt pohtia Euroopan pelastamista.

    Olisi pitänyt pohtia keinoja viritetyn liittovaltiopommin purkamiseksi ja unionin suunnan muuttamiseksi kohden itsenäisten valtioiden yhteisöä, johon Venäjäkin olisi voinut liittyä jäseneksi.

    1. Liittovaltiopuuhailu edellyttäisi pakkovaltaa, jonka seurauksena tekele mossahtaisi käsiin.
    2. Liittovaltio syventäisi Euroopan kahtiajakoa ja lisäisi asevarustelun määrää.

    Liittovaltiopäivän vietto taisi vähän lässähtää, koska poliitikot eivät jaksaneet kiinnostua Euroopan pelastamisesta.

  5. Halla-aho ja Trump on kyllä kovia jätkiä. Myös Nigel Farage on aivan hemmetin kova äijä. Putinia näen myös tarpeellisena aikana kun kansallisvaltioita vihataan.

  6. Tämä on jo toinen kerta, kun Euroopasta yritetään tehdä Euroopan Yhdysvallat. Ensimmmäinen yritys oli 1930-luvun lopulla, kun Kansainliiton silloinen apulaispääsihteeri Monnet laati suunnitelman siitä miten liittovaltio muodostetaan. Taktiikkana oli pienten askelten politiikka, että kansat eivät hermostu. Asia kuivui kasaan ja viimeistään toisen maailmansodan aikana, kun koko Kansainliitto hajosi.
    Nyt on taas asialla ranskalainen, kuten Monnet. Nuori ja intomielinen Ranskan presidentti Macron. Hän haluaisi kehittää EU:ta siten, että ensin pannaan kaikki EU-jäsenmaiden rahat ja velat yhteen ja siitä ei sitten olekaan pitkä matka liittovaltioon. Saksa torjuu Macronin ehdotuksen samoin monet muut maat, niiden joukossa Suomi.
    Mutta kun sitkeästi yrittää, niin jonain päivänä se voi onnistua. Ennustettu suuri kansainvaellus Afrikasta Eurooppaan voi kuitenkin jopa hajoittaa koko EU:n. Mikään liitto ei ole ikuinen, siitä ovat todisteena mm. Neuvostoliitto ja hyvin moni avioliitto.

  7. EU kokonaisuutenaan ei ole paha eikä hyvä, mutta siinä on paljon elementtejä jotka ovat hyviä tai huonoja. Itse toivon että mennään eteenpäin välttäen virheitä ja vanhoja mokia korjaillen.
    Otan tähän yhden esimerkin ikäänkuin malliksi hyvästä EU hankkeesta, se on taistelu koe eläinten käytöstä kehitettäessä kosmetiikkaa. Tämä ja monet vastaavat olisivat hyttysen pihinää yhden yksittäisen eurooppalaisen maan esittämänä – yhteistyössä on voimaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *