Entinen agraaripuolue Maalaisliitto, joka oli vuosikymmenet asiallisesti maanviljelijöiden etujäjestö joutui muuttamaan nimensä Keskustaksi, kun maaseudun väki alkoi muuttaa kaupunkeihin ja Maalaisliittoa uhkasi näivettyminen.
Suomi oli vielä sotien päätyttyä pienviljelijävaltainen ja sodasta palaneille rintamamiehillekin tarjottiin halvalla asutustiloja mm. Kainuuseen. Puhuttiin perheviljelmistä ja elintapaviljelmistä.
Mutta sitä ei kestänyt kauaa, kun Ruotsi tarvitsi työvoimaa mm. autotehtaisiinsa ja hyvä palkka houkutteli, niin moni pientilallinen pakkasi perheensä autoon ja lähti Ruotsiin töihin.
Samoihin aikoin alkoi tilakoot suurentua, kun maatalous koneistui yhä enemmän ja siirryttiin ns, tehomaatalouteen.
Maalaisliitto menetti kannattajiaan ja siksi se yritti tunkeutua kaupunkeihin nimen vaihdoksella, mutta huonolla menestyksellä.
Kepu sai ikään lottovoiton , kun politiikassa ryvettymätön insinöörimiljonääri halusi mukaan politiikkaa ja niin hänestä leivottiin Kepun puheenjohtaja. Kansa hullaantui siinä määrin, että kepu voitti vaalit ja Kepun puheenjohtajasta tehtiin pääministeri.
Kun hallituskumppaneina olivat Kokoomus ja Persut, niin Kepu saattoi tehdä kepulaiseen tyyliin lehmänkauppoja saadakseen omat tavoitteensa toteutettua. Kepu on ollut koko olemassaolonsa ajan erikoiseti kuntapuolue. Suomessa on paljon ja pieniäkin kuntia, joita on hallittu Maalaisliitto/Kepun voimin.
Kun samaan aikaan Suomeen oli puuhattu vuosia terveyhoidon uudistusta näki Kepu mahdollisuutensa päästä tavoitteisiinsa. Kepu teki Kokoomuselle tarjouksen. Te saatte soteen valinnanvapauden yksityille lääkärifirmoille, jos kannatatta meidän mmaakuntauudista, johon tulee 18 maakuntaa. Persuilla ei kysytty mitää, sillä he olivatkin hallituksessa kuin äänettömät yhtiömiehet. Heille riitti viisi ministerinpaikka. Niin alkoi Sipilän poliitikon kuva ryvettyä ja ryvettyminen on jatkunut monin tavoin, kun mm. vähempiosaisilta on leikattu tulonsiirtoja ja tyttömiä on rankaistu työttömyydestä.
Kun puhutaan sotesta ei saa unohtaa maakuntauudista. Moni suomalainen olisi valmis hyväksymään soten tiettyjen korjausten jälkeen, mutta maakuntauudista ei. Ei ainakaan 18 maakuntaa. Suomeen riittää 5 maakuntaa.
Nyt on suuret ja keskisuuret kaupungit älähtäneet ja vaativat soten maakuntauudistuksen hylkäämistä eduskunnassa. Maakuntauudistus ei sovi alkuunkaan nykytilanteeseen, kun kaupungistuminen jatkuu kiivana koko maailmassa. Se on vain Kepu yritys päästä siten kaupunkeihin.
Kaupungeissa asui vuonna 2016 jo 70 % koko maan väestöstä. Ja tilanne muuttuu koko ajan, kun ihmiset lähtevät maalta kaupunkeihin työn perässä.
Onko siinä mitään järkeä, että agraaripuolue johtaa Suomea, jossa on kaupunkilaisia 7-8 kymmenestä ja maalaisia vastaavasti vain 2-3 kymmenestä?
Kokoomusta viedää kepulaisittain lehmänkaupoilla.
Tukiaisviidakolla suurtilat ovat menestyneet ja nyt kehitellään kepulaisille maakuntavirkoja.
Maakuntahulluus on kepulien yritys saada määräysvalta maassa ja sen lisäksi käskytysoikeus kaupungeissa, joissa eivät muuten pärjää.
Mikä ongelma keskustapuolue muka on? Hyvinvointisuomi on rakannettu punamultayhteistyöllä.
Se että Keskustapuolue on noussut Suomessa merkittävään asemaan johtuunee Suomen historiasta.: oikeistoliberalismi on kanavoitunut agraaripuolueseen.
Suomen pahin ongelma on sama kuin monessa muussakin maassa. Sveitsin kaltainen suora demokratia puuttuu.
Jk. Poliittiselta näkemykseltäni lienen oikeistoliberalisti, joka on vuoden 2009 jälkeen joutunut tarkistamaan näkemyksiään koservatiiviseen suuntaan. Minkään puolueen jäsenkirjaa ei ole ollut kymmeniin vuosiin eikä näillä näkymin tule olemaan.
Kepu on kieltämättä ihmetys euroopan puoluekartalla.
Vaan toisaalta, eihän kepu maatilallisen asiaa ajanut vuosikymmeniin. EU:ssa se jyräsi maaseudun toiveet. Tukiasioissa se jatkuvasti tekee toisin miten maaseutu haluaa. Maakunnat kyllä hyötyvät kepusta, maakuntien pomot ja hallintoportaat, mutta eivät ne jotka työtä tekevät. Pienviljelijöiden ahdinko on katastrofaalinen ja pahenee, eikä kepua se kiinnosta.
Mikä puolue kepu siis on edes…