Väiskin torvi törähtää

Presidentti Sauli Niinistö tuttavallisesti Saukki on lähtenyt ristiretkelle sananvapautta vastaan. Niinistö otti hampaisiinsa kolme tietokirjailijaa, jotka ovat kirjoittaneet Niinistöstä jonnin sortin elämänkertakirjan.

Niinistö on unohtanut mitä Urho Kekkonen sanoi, kun hänestä kirjoiteltiin paljon myös pahaa. Hän sanoi, että ”puhutaan mitä puhutaan, pääasia, että puhutaan.

Jo perustuslakimme sallii kirjoitettavan ja puhuttavat julkisuuden henkilöistä sellaistakin, jota ei tavallisista tallaajasta saisi sanoa julkisuuteen. MItä suurempi on julkisuuden henkilön yhteiskunnallinen vastuu, sitä enemmän hänen tekemisiään voi ruotia julkisuudessa.

Mutta Niinistö näyttää unohtavan tämän. Onko valta noussut hattuun? Niinistö on saanut nauttia suuresta kansan suosiosta oltuaa monissa vaaleissa ääniharava. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö häntä saisi myös kritisoida, jos aihetta on.

Toivoa sopinee, että Suomessakin media alkaa käyttää rooliaan vallan vahtikoirana ja kirjoittamaan julkisuuden henkilöistä räväkämmin, kuin tähän asti. Meillä on näihin päiviin asti julkisuuden henkilöitä käsitelty mediassa silkkihansikkkain vaikka aihetta kovaankin kritiikkiin olisi ollut. Esim. Kepun johto on jätetty täysin rauhaan sen Nuorisosäätiön miljoonapuhallusten vuoksi.

3 vastausta artikkeliin “Väiskin torvi törähtää”

  1. presidentinvalta on nykyään paljon pienempi kun hallituksen valta ja sitä pitäisi suitsia ja siellä se suuri nesteen hattuun nousu on ollut .

    Hallitusta kun oikeasti ei kukaan kaada paitsi pääministeri vaikka se olisikin aivan järjetön hallitus kuten nyt on . terv tepivaai

  2. Mutta liekkö kyseessä nyt presidentin arvostelussa kuitenkin syynä kääntää ihmisten huomio pois kokoomuksesta .
    Ja kun eihän Presidentillä ole mitään hävittävää häntä kun ei enää valita uudelle kaudelle . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *