Soini on pelimies, joka taitaa pelin politiikan ja politiikan pelin. Mutta kuten peleissä joskus häviää on nyt Soinille tullut häviöitä ihan tarpeeksi.
Se suurin häviö oli, kun Soini menetti perustamansa puolueen juuri silloin, kun se oli suurimmillaan. Se takasi Soinin puolueelle viisi ministerin paikkaa ja hänelle itselleen himoittu ulkoministerin salkku. Ulkoministeri saa matkustaa ja tavata maailman mahtavia. Soini on käväissyt vallan huipulla, mutta kun valta turmelee.
Mutta sitten tuli se Soinin suurin häviö, kun hänet pullautettiin pihalle puheenjohtajan tehtävästä puolueesta, jonka hän oli itse perustanut. Soini ei kestänyt menestystä. Soini teki virheen, kun lähti kahden porvaripuolueen kelkkaan hallitukseen. Se oli Sipilän juoni, ottaa hankala ja melko suuri puolue hallitukseen pois oppositiosta häiritsemästä Sipilän hallituksen toimia. Väitetään, että kun on kolmen kimppa, niin yksi niistä saa aina pelätä, että ne kaksi muuta juonivat sen yhden selän takana. Ja näin tässäkin on käynyt. Kokoomus ja Kepu ovat taitavasti pitäneet persut ja sittemmin siniset hieman ulkokehällä päivän poliitikasta. Siten heistä on tullut ikään kuin äänettömiä yhtiömiehiä hallituksessa. Ja Soinin porukalle se on sopinut, kun on säilytetty viisi ministerin paikkaa. Se on riittänyt uskollisuudesta Sipilää kohtaan.
Kaikki tärkeät kirjaukset hallitusohjelmassa, jotka olivat persujen agendalla vähitellen unohdettiin. Erikoisesti maahanmuuttopolitiikka, joka oli vaalivoiton takana. Näin persujen äänestäjät petettiin.
Nyt on Soini nostamassa profiiliaan pitkähkön hiljaiselon jälkeen. Katolisena uskonnoltaan hän taistelee abortteja vastaan ja samalla Sipilän hallituksen aborttilinjaa vastaan. Soini häviää tämänkin skaban.
Onko Soinin tavoite kaataa hallitus? Paljon on puhuttu, että Soinille olisi järjestetty hyvä pakastevirka, kun Sipilän hallituksen valtakausi päättyy viimeistään ensi keväänä. Mutta nyt voi käydä niin, että Soini haluaa kiirehtiä hallituksen kaatumista, saadakseen sulan hattuunsa ja varmistaakseen siten muutaman edustajan paikan sinisille loikkareille seuraavaankin eduskuntaan. Siksi Soini on alkanut keikuttaa Sipilän hallitusvenettä.
Ken elää, hän näkee mihin tämä Soinin kupletin juoni päättyy.
Pari blogia alaspäin yksi idiootti paljasti jälleen kerran tyhmyytensä, mutta sallittakoon se hänelle.
Siniset loikkarit tuskin ovat kovin vahvasti sitoutuneet Kepun ja Kokoomuksen lehmänkauppana syntyneeseen jättimäiseen uudistukseen. Soinille oli vain tärkeätä saada pitää ulkoministerin salkun senkin jälkeen, kun hänet pullauttettiin pihalle persujen puheenjohtajan paikalta. Siksi koko loikkaoperaatio järjestettiin. Nyt se on tehnyt tehtävänsä, kun vaalikausi päättyy pian. Miksi ei siis jouduttaisi Sipilän hallituksen kaatumista, kun se ilmiselvästi hyödyttäisi loikkareita. Näyttä yhä ilmeisemmältä, että Sipilän ja Orpon sote -ja maakuntauudistus kaatuu eduskunnassa, jos se edes tulee suureen saliin käsiteltäväksi.
On varmaan pelimies mutta ensinpitäälöytää peli jossa sillä olis jokin mahdollisuus .
Polittinen peli se ei ole siinä turahti ruskee vana pöksyyn terv tepivaari
Timo Soinin politiikassa saattaa merkittävänä tekijänä olla extrovertin aivotoiminta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Introvertti_ja_ekstrovertti
”Introverteillä on korkeammat asetyylikoliinipitoisuudet kun taas ekstroverteilla on havaittu korkeammat aktiivisuudet dopamiinin kulkureiteillä. Asetyylikoliini on välittäjäaine, joka vaikuttaa keskittymiseen, muistiin ja oppimiseen. Dopamiini sen sijaan yllyttää liikkeelle, tekee uteliaaksi, vaihtelunhaluiseksi ja saa kaipaamaan palkkioita. Välittäjäaineiden pitoisuuden erot vaikuttavat siihen, että introvertteja luonnehtii turvallisuushakuisuus, harkitsevuus ja riistiriitojen välttely, ja ekstrovertteja palkitsemisen tarve, ilo, into, kiihkeys ja riskinotto. Jos ekstrovertit eivät saa ulkoisia ärsykkeitä, he kärsivät dopamiinivajeesta ja pitkästyvät.”
Extrovertti haluaa seikkailuja, eikä pelkää riskejä.
———————————-
Jussi Halla-aho on taas introvertti. Hänen pääkopassaan tieto tekee isompia kaarroksia.
Jussi haluaa säilyttää kansallisvaltion, joka on vähemmän altis ristiriidoille ja joka on kansalaisille turvallisempi kuin arvoristiriidoista kärsivien kansalaisten valtio.
Jussi tykkäisi valtiosta, jossa tarvitaisiin poliiseja vähemmän, extrovertit poliitikot haluaisivat vähentää poliiseja tilanteessa, jolloin poliiseja tarvittaisiin lisää, koska he haluaisivat lisää säpinää kaduille. Tällä hetkellä Suomen poliisitiheys on Euroopan pienin.
Jussi keskittää huomion älyllisiin ristiriitoihin. Tämä mielenkiinto toi Jussille myös melkoiset päiväsakot. Jussi toi esiin, kuinka freudentalistivivahteiset mediat vihjailivat suomalaisesta genetiikasta alatyylisesti ja antoi aiheesta ”täkyjä Illmannille”.
————————
Soinin käsitys on, ettei Jussi ole johtaja-ainesta. Jos Soini olisi muotoillut ajatuksena selkeämmin, niin hän olisi sanonut, ettei Jussi ole extroverttistä johtaja-ainesta, vaan enemmän Sauli Niinistön ja Mauno Koiviston tapainen introvertti.
En tiedä onko Soini pelimies,mutta kovinkaan viisas politiikko hän ei ole.Ensinnäkin hän on pettänyt äänestäjänsä hallituskipeyden vuoksi, on esim. lipsunut jatkuvasti maahanmuuttokriittisyydestään (tarkoitan holtitonta maahanmuuttoa) ja EU-kriittisyydestään. Ymmärrän että politiikassa on pikkupakko tehdä kompromissejä, mutta rajansa kaikella. Mitä tulee Soinin uskonnollisuuteen: tottaa kai poliitikko saa olla uskovainen, mutta oman uskontons tai ylipäätään oman maailmankatsomuksen ylikorostaminen on johtoasemassa olevalta oiliitikolta varsin syvältä. Sanon näin, vaikka olen itse luojausovainen tai ehkä juuri sen vuoksi.
Pirskatti kun tuli monta kirjoitusvirhettä edelliseeni. Mulla on uusi tietokone ja tämän kirjoittamisen kanssa pitää olla tarkkana. Harmi ettei kommnettiaan pysty poistamaan ja kirjoittamaan uusiksi kuten Aamulehden foorumissa oli mahdollista. En ainakaan osaa sitä tällä foorumilla tehdä.
Lasse ei kannata välittää pikku virheistä, niitä sattuu meille kaikille amatööreille ja ammattilaisillekin. Pääasia on, että sanoma tulee ymmärretyksi.
”Ymmärrän että politiikassa on pikkupakko tehdä kompromissejä, mutta rajansa kaikella. ”
Hallitussopimus oli jo kompromissi, mutta sitä ei ollut tarkoituskaan noudattaa perussuomalaisten vaatimusten kohdilta ja siksi perussuomalaisten kannatus lähti jyrkkään alamäkeen. Alamäki loppui kun puoluekokouksessa Soini ja kumppanit potkaistiin puolueesta ja perustivat oman puolueen joka nyt on hallituksessa ilman kannatusta.
Tietty harjaus on olennainen osa ”kun jytkyyn tähdätään keinoja kaihtamatta” kuin toisaalta myös harmittaa ” kun eväistä syödään tietty pesämuna”,niin silloin pitemmällä tähtäyksellä hillotolppakin sulaa.
Kuitenkin sen verran että tiettyjä kannanottoja omia yksityismielipiteitäkin pitää olla ” ettei joudu juoksupojaksi isompiensa leikkiin ”.
Oikeassa tuossa tai tässä nykyisessä maataloutemme ”omavaraisuudestamme”,ettei jääne Pohj.Korean asteelle nuolemaan näppejämme.
Potaskaa myös tuo Halla-Ahon/ PS;sten tietoinen sulkeminen muiden taholta että kuvottavaa ”toimintaa” eräiden taholta – tietoisesti !
Kuin vielä lukekaa mm.Soininvaaran kirjoitus SoTesta kuin korj.liikkeestä lääkäreiden saatavuuteen ” ettei mammuttimainen uudistus koe N-liiton/Berliinin muurin kohtaloa”.
Käynee kuten poika Vennamolle – toki rumemmin kenties?