12 vastausta artikkeliin “GCM-sopimusta vastustava kansalaisaloite”

  1. Kansalaisaloitteet tyrmätään jos se on eliitille epämieluisa. Näin kävi myös kansalaisaloite eurojäsenyydestä, josta ei koskaan äänestetty.

  2. Australia ja USA eivät allekirjoita GCM –sopimusta

    Mikä jää jäljelle? – EU-alue sekä Sveitsi ja Norja

    Voidaan sanoa, että Puola, Viro, Latvia. Liettua, Tšekin tasavalta, Malta Kroatia, Kypros, Bulgaria eikä Slovenia ole kovinkaan haluttuja elintasopakolaisten keskuudessa.

    Jos tosiaan GCM sopimusta aletaan soveltaa, havaitaan, että sopimuksella on merkitystä seuravilla mailla: Kreikka, Espanja, Italia, Ranska, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ruotsi, Tanska, Sveitsi, Norja ja Suomi.

    .. näin siis koko maailmassa

    1. USA ja Australia on halutuimpia kohdemaita maailmassa.
      Niillä ei ole mitään syytä helpottaa siirtolaisuutta, koska saavat halumansa aineksen muutenkin.

  3. Älkäähän nyt, kuten valtionjohtommme on valistanut kyse ei ole mistään sopimuksesta vaan kompaktista ja missään tapauksessa Suomi ei ole sitoutunut mihinkään vaikkakin HS jo tänään huomautti Suomen sitoutuneen kyseiseen eisopimukseen.

    Mikäli nyt kuitenkin kävisi niin, että kyseiseen sopimukseen ryhdytään vetoamaan ja sen pohjalta ryhdytään rakentaan lainsäädäntöä esim. EU:n kautta, ovat kaikki ennalta esitetyt varoitukset jälkiviisautta.

  4. Kansalaisaloite on hyvä instrumentti, vaikka sitä ei käsiteltäisikään edeuskunnassa. Se joka tapauksessa saa aikaan paljon keskustelua, joka jo sinänsä on hyvä asia.
    k
    Kansalaisaloitteen vetäjänä toimii dosentti Arto Luukkanen.

  5. Maahanmuuton hinnalla voitaisiin tehdä heidän lähtömaassaan paljon isommalle joukolle hyödyllisempää. Eikä silti tarvi olla edes persu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *