Ensi vuonna nimilaki muuttuu

Nimilain muutos on nykyistä väljempi.

”Jatkossa etunimiä voi ottaa nykyisen kolmen sijaan neljä. Etunimen ei enää edellytetä olevan kotimaisen nimikäytännön mukainen eli ulkomaalaisperäisiä nimiä voidaan antaa aiempaa joustavammin. Lainaus IL

Seuraavanlaiset poikien nimet tulevat häviämään Suomesta. Erkit, Paavot, Olavit, Juhanit, Kallet, Villet, ja monet muut tutut poikien nimet katoavat historian hämärään.

Tilalle tulevat Akif, Aalan, Ali,  Abdul, Ahmad, Azfar ja monet muut, islamilaiset poikien etunimet, joita on tosi paljon.

Kokoomukselainen oikeusministeri on hyväksi nähnyt, että Suomea islamilaistetaan parhaiten antamalla lapsille islamilaisia nimiä. Tulevaisuuden työpaikoissa kun enemmistö työväestä on työperäisiä elintasoturisteja, jotka Kokoomus vaatii Suomeen halpatyövoimaksi EK vaatimuksesta ja SAK:n katsoessa sivussa.

Että sellaiseen Suomeen Suomi on menossa. Pitäisiköhän maankin nimi muuttaa, viimeistää silloin, kun Suomi on liitetty liittovaltoon. Tässä pari ehdotusta: Fislam, Finlam.

4 vastausta artikkeliin “Ensi vuonna nimilaki muuttuu”

  1. Ihan en usko että etteikö edelleenkin kastettaisi joitakin Matteja ja Maijoja jatkossakin. Esimerkiksi 2017 annetuista pojannimistä suosituimmat olivat Leo, Elias, Eino, Väinö ja Onni.

    Noita Akif, Aalan, Abdul jne nimiä en usko kovin monen suomalaisen pojilleen laittavan. Sen että maahan kulkeutuneet ulkomaalaiset laittavat perinteisiä nimiään lapsilleen pidän luonnollisena, ei kai voida kuitenkaan vaatia niin maan perusteellista kotoutumista että vaikkapa iranilainen laittaa nimeksi pojalleen Väinö Oskari.

    Tuota että kakaralle laitetaan neljä nimeä pidän kotkotuksena. Tiedä sitten pitääkö siitä syyttää ministeriä vaiko jotakin omissa pilvilinnoissaan elävää virkahenkilöä.

  2. Miten ihmeessä nimilain muutoksen voi lukea siihen muotoon että maamme islamisoituu? Kyllä minäkin kannan kovasti huolta holtittomasta maahanmuutosta, mutta miten ihmeessä joka uutiseen se liittyy?

    Kovin suomalaisen kuuloisia ovat enemmistö annetuista nimistä edelleen, kuten Myllymatti toteaa. Ei nimilaki muuta mihinkään, eikä kukaan ministeri ole käskenyt islamisoimaan nimien antamista.

    Huomattava osa suosittujen suomalaisten nimien historiasta ulottuu vanhaan testamenttiin. Sitten on kreikkalaista taustaa myös paljon.

    Ja kas, sama pätee myös islamilaisiin maihin laajalti. Nimi on sama, nyanssi eri. Aapo ja Ibrahim ovat sama nimi, näin esimerkiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *