Jos on mahdollista, niin ehdotan, että blogikirjoitukset jaettaisiin kahteen kategoriaan lukuelämysten parantamiseksi.
Kategoriat olisivat ajankohtaiset asiat ja muut, kuten kulttuuri, historia urheilu jne.
Miksi ei somessakin voisi mennä sanomalehtien tapaan siihen, että artikkelit sijoitetaan aihealueittain alustalle, koska kaikkia ei kiinnosta kaikki.
Määrä ei ehkä riitä jaotteluun?
Tämä on aika harvinaista blogeissa – mutta kaikkihan on mahdollista.
Yleisön pyynnöstähän avasimme tuon hyötyblogit-alueen jossa olisi tilaa näille pidemmille jutuille. Jokusen viikon sitä työstin ja toistaiseksi sinne on yleisöstä tullut 0 kpl juttuja. Tunnustan että olen hieman pettynyt siihen lopputulemaan.
Eli seuraava tällainen muutos lienee parempi suunnitella pidemmälle ensin ja varmistaa tarve.
Voitaisiinko samalla sopia ettei nimellä kirjoiteta toisesta blogia ja haukuta henkiöä. Voin ryhtyä jopa oikeudellisiin toimiin. Tulee mittari täyteen…
Saattaa Marko olla joillekuille liian kova paikka…
Näyttää olevan. Ihmetyttää silti nämä eräät jotka tietoisesti etsii ongelmia elämäänsä.
Tarkoittaako tuo lauseesi,Suutari, että uhkailet ongelmilla ihmisiä, jotka ovat savolaisduon kanssa eri mieltä ??
Aikani olen tätä kuunnellut. Nyt tulee sitten muuta.
Saapa tuota uhkailla; ei minuun vaikuta, olettsisin kuitenkin, että järkevämpiäkin keinoja löytäisit.
Blogikirjoituksia tulee ainakin vielä nyt niin vähän, että tuskin kannattaa ruveta ainakaan vielä jaottelemaan eri ryhmiin. Eiköhän lukijat osaa nytkin jättää lukematta kirjoitukset, jotka eivät heitä kiinnosta.
Jos joskus tulevaisuudessa joudutaan blogikirjoitusten tulvaan, niin ehkä sitten tarvitaan jaottelua, vaikkapa tyyliin: Kotimaa, Ulkomaat, Urheilu, Sää, Harrastukset, Politiikka.
Blogien määrä on todellakin vielä sen verran vähäinen että blogistin ehdottama jako kahteen korkeintaan olisi mielekäs.
Tällöin jako olisi tehtävä niin että molempiin tulisi suunnilleen yhtä paljon avauksia. Toimiva jako voisi olla: Sota ja Rauha.
Hyötyblogit on mielenkiintoinen ja haastava, joka vaatii kirjoittajalta muutakin, kuin vain taidon siirtää linkkejä blogiin. Se, että hyötyblogiin ei ole tullut yhtäkään kirjoitusta ylläpidon mukaan kertoo siitä, että bloggaajat suosivat enemmän vapauksia kirjoitustensa aiheiksi.
Hyötyblogi voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto ajankohtaisllle asioille, jos hyötyblogin tiukkoja sääntöjä hieman höllennettäisiin.
Väinö, säännöt ovat tahroja paperilla. Toki näitä voidaan säätää. Oikeastaan tasan kaksi asiaa toivoisin pidettävän niissä.
1. Ajaton hyöty – eli blogaukset kestävät hieman aikaa. Ei nyt vuosisatoja mutta jos viikkoja tai kuukausia, ne kuitenkin ovat esillä pidempään.
2. Otsikkokuva – tekee niiden selaamisesta todella paljon helpompaa eikä nyt montaa lisäsekuntia vaadi.
Voin todellakin aloittaa oikeudelliset toimet henkilöitä kohtaan jotka ei ymmärrä muuta kuin vihapuheen toista kohtaan. Kysyin jo asiaa poliisilta.
No, eipä tuo poliisilla uhkailu ainakaan asiantilaa paranna.
Poliisilla uhkailu alkaa mennä jo yli
ymärrykseni.
Kuulostaa melko turhalta blogien jaottelu eri otsikoiden alle. Kyllä nyt jo pystyy päättelemään pelkästä nimestä, tai nimimerkistä mistä aiheesta kukin blogimerkintä on kirjoitettu.
Se, mitä minä toivon on se, että eri blogistien keskinen riitely ja varsinkin nimellä esitetty lopetettaisiin. Nyt sitä näyttää esiintyvän useammallakin blogilla. On turha olettaa, että moderaattorit pystyvät ja ehtivät täällä jatkuvasti päivystämään. Oletan, että täällä suuri osa on aikuisia ihmisiä, jotka ihan itse pystyvät omia kirjoituksiaan kontrolloimaan.
Kyllähän tuo minulle hyvinkin sopii jos se sitten koskisi ihan kaikkia.
Miksi pitää riidellä – voitasko olla erimieltä ilman syyttelyä?
Muistutellaanpa taas.
1. Mielipiteitä ja päätöksiä voi kritisoida aika rankastikin.
2. Jos joku kommentti tai blogaus tuntuu semmoiselta ettei se pitäisi olla, viestiä ylläpidolle
3. Blogaaja voi vastakin päättää mitä kommenteille tekee
4. Uhkailu ei ole voitokas idea – jos epäilee lakia rikotun, uhkailua parempi idea on joko koittaa sovitella tai sitten lähestyä virkavaltaa tekemättä asiasta julkista meteliä