…sanoi pässi, kun päätä leikattiin. Nukkumaan mentiin kesäaikaan ja kun herättiin olikin talviaika. Kaikki ei tietty mennyt nukkumaan kesäaikaan vaan vasta talviaikaan, mutta kullakin tapansa.
On se hupaisaa tämä ajanpeluu. Saatiin taas ikäänkuin aikalisää peräti yksi tunti. MIten itse kukin meistä sen tunnin aikalisän käyttää elämänsä parantamiseksi?
Paljon on taitettu peistä kuluneen vuoden aikana siitä, pitäisikö tämä pelleily lopettaa ja pysyä kesät ja talvet aina samassa ajassa. Hyvin monet ovat toivoneet, että tämä viisarien siirto olisi nyt viimeinen, mutta eipä taida olla. Aamun Hesari tietää kertoa luotettaviin lähteisiinsä viitaten, että viisareita siirretään taas ensi keväänä. Siis kaikki pölinä asian tiimoilta on ollut turhaa.
Onko sitten tästä viisareiden siirrosta (kellojanhan me emme siirrä, ei ainakaan moni) jotain käytännön hyötyä jollekin? Suomessa sillä oli kuulemma jotain merkitystä agraariyhteiskunnan aikana, mutta se aika on jo kaukana takanapäin.
Yhden hengen taloudessani on tapana pitää yksi kello aina samassa ajassa kesät ja talvet. Se kello on nyt tätä kirjoittaessani 06.35 eli on aamukahvin aika.
Tulipa tuo lehti haettua ja aamukahvit ryypättyä parisen tuntia sitten.
Noin oli tullut talvikin sitten yöllä oli meinaa luntakin tullut no ei niin että maa olisi valkeana vaan joissakin paikoissa oli tuskunnut sellasta se talvi aika on terv tepivaari
Oli sellaiset kivut että uni jäi vähiin. Luin yöllä kirjaa. Kahvit tein vaimolle joka lähtee juuri nyt sairaanhoitajan töitä tekemään. Kissan pentu talossa herättää muutenkin aikaisin, oikea ilopilleri. Saisi tämä kellojen siirto jäädä pois.
Minä herään aamuisin siinä neljän maissa (talviaikaa), kello ei minua ole vuosikymmeniin herätellyt.
Herätty on täälläkin ja liikkeellä pari tuntia. Verstaan pannua virittelin ja nyt vaan lämmittelen. En osannut sitä ylimääräistä tuntia nukkua minäkään, aika hölmöä koko touhu. En ole vielä kelloihin kajonnutkaan ja tämä puhelimen aika on siirtynyt ihan itsestään. Kylmähkö pohjoistuuli käy eikä lumesta merkkiäkään.
Herrojen kotkotuksia koko kesä/talviaika konstailu.
”Miksi tunti on niin pitkä, päivä niin lyhyt?” – Toivo Laakso
Viisarien siirtely älyttömintä mtä on keksitty.
Aurinko sen näyttää koska päivä.
En myöskään pidä rennekelloa
sillä työssä ollessa kaikki tehtiin kellon tahdissa
ja nyt olen eläkkeellä.
Minäkin olen ollut jo oikeissa hommissa klo 5 kesäaikaa ja klo 4 normaali aikaa. ja kuitenkin nukkunut pitkät unet. Puoli hyvää työpäivää on jo plakkarissa.
Niimpä ja päiväunet jakaa päivän kahtia. Paperilehti kolahtaa oven luukusta klo 2 yöllä, mutta saa odottaa aamu 7:ään. Kelloa ei tarvi katsoa ja silti em ajat ovat tietoisia.