https://www.verkkouutiset.fi/nain-josif-stalin-otti-kiinni-suomesta-1939-new-york-timesin-piirroksessa/
Näin Josif Stalin otti kiinni Suomesta 1939 New York Timesin piirroksessa
Juha-Pekka Tikka | 04.12.2017 | 10:53– päivitetty 04.12.2017 | 12:25
Talvisotaa oli juuri käyty muutamia vuorokausia.
New York Timesissa julkaistiin tällä päivämäärällä 78 vuotta sitten alla twiitissä näkyvä kuuluisan piirtäjä Herb Blockin pilapiirros Mr. Stalin Revolutionizes the Drama.
Sillä kommentoitiin Neuvostoliiton väitettä, että he hyökkäsivät talvisodassa Suomeen vastauksena Suomen aggressiolle.
Piirroksessa piiskaa pitelevä, Josif Stalinia muistuttava suurikokoinen Venäjä-hahmo on ottanut kauhuissaan olevan vaalean Suomi-naisen käsivarresta uhkaavasti kiinni.
– Ahaa, vihollinen! Yritätkös hyökätä kimppuuni!, Josif Stalin sanoo Suomelle.
Talvisota oli alkanut 30. marraskuuta 1939 ja sitä seurattiin maailmalla tiiviisti. Pilapiirroksen on tuonut twitteriin WW2 Tweets from 1939 -tili, jossa twiitataan toista maailmansotaa päivä päivältä uudestaan.
Kuvan ”perusryssä”, jonka länsimaisessa hatussa (jollaista Stalin ei eläis- sään pistänyt päähänsä), lukee ”Russia” eikä ”Soviet union”, ei vaan ole Stalin (vaikka sitä ei oudompi heti huomaakaan)!
Hän on myös hyvin rotevan kokoinen – tai sitten Suomi-neito on noin 11-vuotias… Tämä voi toki viitata myös maiden kokoon.
Kuvan herrassa ei ole tarkasti ottaen mitään mikä istuisi Staliniin: edes saappaat eivät ole sukkamaista kaukasialaista mallia – vaan enempikin suomalaista!
Kyseinen herra/toveri ei olekaan Stalin (kts. seuraava), vaan hän on (vara)puolustusministeri, ratsuväen marsalkka Semjon Mihailovitš Budjonnyi!
Semjon Budjonnyi on kautta aikain maineikkaimpia ratsuväen sotilaita.
https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Budennyi%2c+Semen+Mikhailovich
Nimenomaan häneen viittavat edelleen kenraalin kaksirivinen mantteli ja ratsupiiska (joka tosin ei ole kasakkaupseerin vaan enempi hevospaimenen maillia, mutta sitäkin hommaa Semjon Mihailovitsh oli nuorempana tehnyt!).
Hattu muistuttaa lähinnä tätä…
Kuva kertoo tavalliselle talliaiselle yhtä, mutta sotilasasiantuntijalle toista – kuten Semjon Mihailovitshin entiselle alaiselle tsaarin henkivartiokaartista Mannerheimille.
Oli Budjennyin ja Zhukovin taktiikka jo sisällissodassa luoda pitkät ja monimutkaiset rintamat ja alueilla, jotka ovat vihollisen kalustolle ja vä- elle huonoja. Yleensä puolustaja pyrkii lyhyihin rintamiin, mutta ei Sem- jon Budjonnyj, sillä hän jyräsi massalla ja osasi tämän taktiikan/strate- gian hyvin. Sisällissodassa puhuttiin erityisestä strategisesta ratsuvä- estä. Neuvostoliiton armeijaan liittyi vuosittain 1.5 miljoonaa palvelu- kelpoista alokasta, kolme kertaa niin paljon kuin Hitlerin joukkoihin. Sama oli sotatarviketuotannon suhde vuodesta 1943 alkaen. Sodan juuttuessa pitkille rintamille Saksa häviää armotta tätä kautta, ellei ole sitä ennen jo muuten hävinnyt.
Budjonnyi oli kieron pelin maailmanmestareita kuten Stalinkin. Hän ei myöskään epäröinyt esittää sopivan tilaisuuden tullen ”hörhökenraalia”: kerran eräs toimittaja kysyi häneltä jonkin tiedotusvälineen seuraamas- sa joukkotilaisuudessa, että ”millaisen toveri ratsuväen marsalkka kat- soo ratsuväen roolin olevan seuraavassa suursodassa?”.Marsalkka vas- tasi silmääkään räpäyttämättä vakaumuksen rintaäänellä: ”Ratkaise- va!” NL:n viimeisetkin strategiset sotaratsut oli vähin äänin pantu sop- papataan jo vuosia aikaisemmin. Mutta se mitä hän sanoi, oli kuitenkin totta: se seuraava suurtaistelu oli Halhin Golin taistelu. Ja se osaltaan ratkaiseva ratsuarmeija oli ULKOMONGOLIAN 58000 AMMATTIRAT- SUMIEHEN KONE- JA MUUTEN VAIN RASKAASTI TULIASESTETTU RATSUVÄKIARMEIJA, jota komensi entinen sirkusratsastaja presidentti Tshoibalsan.
Professori The Guardianissa: Ei Stalin halunnut miehittää Suomea
Juha-Pekka Tikka | 25.02.2018 | 23:58– päivitetty 03.03.2018 | 23:56
Irlantilaishistorioitsijan mukaan Puna-armeija olisi voinut miehittää Suomen, mutta Neuvostoliitto leppyi.
The Guardian -lehden yleisönosastolla käydään keskustelua Suomen valinnoista toisessa maailmansodassa. National University of Irelandin historian emeritusprofessori Geoffrey Roberts on vastannut kirjoit- tajalle, jonka mukaan Stalinin tekemä valloitus olisi ollut suomalaisille paljon pahempi vaihtoehto kuin Adolf Hitlerin liittolaisuus.
– Tosiasiassa Suomi liittoutui natsi-Saksan kanssa toisessa maailman- sodassa ei estääkseen Neuvostoliiton valloitusta vaan voittaakseen takaisin Neuvostoliitolle talvisodan 1939-40 seurauksena menettä- miään alueita. Rauhansopimus joka lopetti sodan maaliskuussa 1940 jätti Suomen itsenäisyyden koskemattomaksi, professori Geoffrey Roberts kirjoittaa.
– Vastuuton yhtyminen natsien hyökkäykseen Neuvostoliittoon oli se teko, joka vaaransi Suomen kansallisen olemassaolon ja maksoi kym- meniä tuhansia henkiä. Vuosina 1944-45 puna-armeija olisi voinut mie- hittää Suomen rankaisematta, mutta Stalin valitsi toisin, lähinnä koska Suomen johtajat myönsivät virheensä ja lupasivat puolueettomuutta ja ystävyyttä Neuvostoliitolle, professori tulkitsee.
– ”Suomettuminen”, kuten sitä kutsuttiin, salli Suomen pysyä vapaana Neuvostoliiton dominoinnista ja kommunistien haltuunotolta, hän jatkaa.
https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/talvisodan-vaihtoehdot
Kyllä Stalinilla oli 1944 ainut tavoite vallata koko Suomi ja sovjevtoida se, samoin kuin yritti 1939.
Suomi oli Euroopan ainut maa mitä ei miehitetty (sodassa olleet maat). Punaisen valpon aikana yrittivät poliittisesti kukistaa vastarintaamme, ei onnistunut sekään. YYA aika lannisti monet muttei katkaissut selkärankaa.
Mitä Stalin ja/tai NL olisi tästä hyötynyt kummassakin tapauksessa, ja mitä menettänyt? Sellaista tulkintaa ei noteerata, että koko NL:n valtion- ja sodanjohto olisi ollut täysiä hölmöjä.
http://hesejp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221673-valmisteilla-olevasta-tutkimuksesta-talvisotaa-edeltaneesta-politiikasta
Valmisteilla olevasta tutkimuksesta talvisotaa edeltäneestä politiikasta
23.8.2016 13:22 Heikki Pulkkinen
Aloin tehdä tutkimusta talvisodan taustoista jo vuosia sitten. Sen olisi tarkoitus valmistua marraskuun lopulla sodan aattopäivän vuosipäivänä. Jos Neuvostoliiton johdon tavoite oli Suomen miehittäminen ja bolševisoiminen, se olisi ollut sitä alusta asti ja viety loppuun saakka. Paitsi tapahtuneet tosiasiat, myös sotaa edeltänyt diplomatia osoittaa, ettei kyseessä ollut valloitussota. Baltian maiden, Saksan ja sen liittolaisten kohtalo myöskin vain vahvistaa tätä käsitystä ja tosiasiaa. Saksan apu Suomelle saattoi pysäyttää suurhyökkäyksen kertaalleen, mutta kovin monta uutta hyökkäystähän se itse ei voinut kohdallaan pysäyttää edes jäljellä olevilla täysillä voimillaan. Talvisodan poliittisen historian tutkimukseni ei ole Nato-kannanotto, vaikka se sai alkunsa asian suhteen esitetyistä vääristä väitteistä, jotka tullaan tässä oikaisemaan. Minulla ei toisekseen ole mitään yhteyksiä Naton jäsenyyttä vastustaviin piireihin, joissa nykyisin laaditaan salaliittoteorioita ja punotaan käsitteitä eräiden kansalaispiirien mustamaalaamiseksi. Kekkoslaisuus-ja suomettumissyytöksiin mennään tuonnempana.
Oho, nyt tulki paha… Mikä olisi ”tämän päivän kulttuuristalinismia”….
OHO! #metoo onkin ”stalinismia”!?
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252782-taisteluun-metoo-stalinismia-vastaan
” Taisteluun #Metoo -stalinismia vastaan!
24.3.2018 09:06 Veikko Huuska
Aku Louhimies
metoo
Punavihreä kupla
Stalinismi
Metoo-kampanja on vuoden vaarallisin ja tuhoisin kampanja. Ja nimenomaan siltä osin miten sujuvasti ja luonnollisesti se edustaa täydellistä kulttuuristalinismia.
Metoo -kampanja on riistäytynyt käynnistäjiensä käsistä, tai ainakin sen julkilausutusta hyvästä tarkoituksesta.
Siksi on aika käydä taisteluun tätä ”oikeamielisten” kollektiivista tuholiikettä vastaan.
Metoo tuottaa heppoisin perustein epäihmisiä, leimallisia konnia ja epäkelpoja bastardeja, jotka suljetaan yhteisön ulkopuolelle, mitättömyyteen ja unohdukseen, vaille vähäisimpiäkään mahdollisuuksia saada asiansa oikeudelliseen käsittelyyn – ja ihan normaaliin kohtuullisuusharkintaan.
Nythän näyttää vakiintuvan aivan hyväksyttäväksi – ja suorastaan hurmioituneen ihailtavaksi menettely, jossa uhriksi ilmoittautunut toimii omassa asiassaan yleisenä syyttäjänä, ja samanhenkiset älyn jättiläiset ja kulttuuri kohokkaat äänekkäänä kuorona julistavat peruuttamattoman tuomionsa, josta ei ole oikaisun eikä armahduksen mahdollisuutta.
Tuomitut, nuo kollektiivisen näytösoikeudenkäynnin uhrit, retusoidaan elokuvista, tajunnasta – ja kohtapitäen kai varsinaisesta elämästäkin..
Jäljet pelottavat. – Siksi vastaiskun paikka. ”