Tuloerot kaventuvat?

Työeläke nousi 0,55% joka tekee tonnin kk saavalle n 5,50 euroa
Palkansaajat n 1,6 % joka tekee tonnin kk saavalle n 16 euroa
Mielestäni tuloerot kasvavat jos on luottamista Ojalan laskuoppiin?
5000 tonnia kk tienaava nettoaa n 80 euroa
Mitä enemmän tienaa sen enemmän saa korotusta
– onko se kansalaisten tasapuolista kohtelua?

12 vastausta artikkeliin “Tuloerot kaventuvat?”

  1. Progressiivinen verotus on ihan kiva idea, sääli vaan että se ei ole nouseva vaan lähinnä kamelin kyttyrä. Kun tarpeeksi paljon tienaa, progressio tippuu kohti nollaa. Se vähän vie intoa.

  2. Verotus toki kaventaa tuloeroja, mutta otin mutkan kautta pramille eläkeläisten leikkurin joka on yhtä tyhjän kanssa pienien eläkkeiden kohdalla varsinkin.

    1. Palkkojen nousun tulisi kuvastaa tuottavuuden nousua. Eläkeläisen tuottavuus ei juuri nouse.
      Eläkettä saaville pyritään korvaamaan inflaation ostovoimaa heikentävä vaikutus. Jos kikyilyn puitteissa joudutaan palkkoja alentamaan, niin eläkkeitäkin alennetaan, koska eläkkeissä on palkkariippuvuuttakin vielä mukana.
      Jos asumiskustannukset kohoavat merkittävästi on pieneläkeläisille toistaiseksi korvata se asumistukea nostamalla, vaikka yhteiskunta velkaantuukin. Toimeentulotukeakin saa.

      Jotta Suomen houkuttelevuutta kansainvaellusten kohteena vähennettäisiin, niin vasemmiston vaatimien tasa-arvoisuusvaatimusten takia joudutaan myös suomalaisten sosiaalietuuksia leikkaamaan luultavasti vielä kovallakin kädellä.
      Matematiikka voi joskus olla ikävää, mutta laskelmien teko on yhtä väistämätön tapahtuma kuin köyhän kuolema.

      1. Valtiotieteen tohtori ja senioriliiton puheehjohtaja lienee merkittävä eläkeläisten elintason kaventaja.
        Käsittäkseni hän on kansainvaelluksen houkuttelevuuden tukipylväitä, joka houkuttelevuus johtaa eläkeläisten kurjistumiseen.

        En tiedä, miten eläkematematiikkaan käytettävä palkkaindeksi lasketaan. Siihen pitäisi kuitenkin laskea mukaan työttömyyden vaikutus. Eli jos puolet kansasta tulisi työttömäksi olisi indeksin romahdus melkoinen. Se kuitenkin kuvastaisi eläkkeiden rahoituskykyä.

        Kiljunen haluaisi lisätä eläkkeiden riippuvuutta palkoista. Euro-olosuhteissa työttömyys on ollut suurta Mauno Koiviston ecuilun seurausten tapaan.

        Miksi eläkkeitä pitäisikään nostaa tilanteessa, jossa suuri osa kansasta on työttömänä? Osa työttömyydestähän johtuu juuri eläkemaksujen hintakilpailukykyä alentavasta vaikutuksesta.

        Haluaako Kiljunen siis todellisuudessa paitsi eläkeläisten sosiaalitukien alentamista, niin myös eläkkeiden suurempaa joustoa alas päin suhdannetilanteissa?
        ————————–
        Kiljunen voi olla vähän epävakaa tyyppi, eikä taida tietää, mitä oikein haluaa. Silloin kun mamut tekivät Hämeenkadulla ravintolassa tuhopolton, jossa muutama kantasuomalainen kuoli, Kiljunen vaati rasismin vastaisia mielenosoituksia siihen asti, kun selvisi, että mamut sen tulipalon tahallisesti sytyttivät.

          1. Lainaus Senioriliikkeen sivulta:
            Eläkevakuutusmaksu:

            ”Se on vastikkeellinen, sillä TEL -vakuutusmaksut luovat vakuutetun omiin ansioihin tiukasti sidotun ja omistusoikeudella turvatun eläkeoikeuden. Vero taas on vastikkeeton.”

            Onhan kai perustuslakivaliokunta älynsä vähäisyydessä tehnyt tuollaisen tulkinnan.

            Kyseessähän on kuitenkin vakuutusmaksu ja saatava tulo sosiaaliturvaperusteista.

            Yleensä omistusoikeuteen liittyy oikeus myydä ja hallita omaisuuttaan ja oikeus tehdä siitä omaisuudesta testamentti.

            Kyseisenä ajankohtana perustuslakivaliokunnassa näkyy istuneen henkilöitä, joiden äly oli todella vähäinen tai sitten oli puutteita älyllisessä rehellisyydessä.

            Olisi huomioitava sekin, että ylivoimaisesti suurempi osuus työeläkemaksusta on työnantajan vastuulla. Se voidaan tulkita veroluonteiseksi ja vastikkeettomaksi.
            ———————————–
            Mutta kuten aiemmin olen todennut, ovat Suomen perustuslakivaliokunnan tulkinnat yhtä tyhjän kanssa, jos EU-oikeus tulee päätymään toiseen tulokseen. EU:ssa on tiemmä hyväksytty Suomen työeläkkeiden sosiaaliturvaperusteisuus, mutta arvelenpa, ettei siellä ole hyväksytty sitä, että kyseinen eläkeoikeus kuuluisi omaisuudensuojan piiriin. Eivät ne siellä varmaan sellaisia kaalinpäitä ole.

  3. Eläketulon nousua ei tule verrata palkansaajien tulon nousuun. Eläkeläinen ei enää osallistu työn tuottavuuden kasvuun, josta palkansaajat nousunsa tienaavat.

    Taitettu indeksi turvaa eläkeläiselle eläköitymisiän tasoisen eläkkeen. Ja kuinka ollakaan, taannoisen 10 vuoden laman aikana se suosikin eläkeläistä.

  4. Varma ilmoitti työeläkkeen nousuksi 0.99%. Kuinka paljon se sitten ollenkaan euroina onkaan.

  5. Pieneen eläkkeeseen korotus 5,50 kk miinus vero.
    Saahan sillä kupin kahvia pullan kera.
    No kustannusten nousu pelkästään lääkkeiden osalla vie korotuksen moninkertaisesti.

  6. ettei tässä nyt vain olisi sama yhden kirjaimen lapsus, tuloerot kaventuvat (koventuvat), kun aikanaan SDP:n puoluesihteerin lausunnossa; verotus kevenee (kovenee).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *