Eilen yhteys alko temppuilla.
– Kotimokkula näytti ok – katkaisi virran ja uudestaa ok,
yhteys ei edelleenkään silti toiminut.
– Elisa Saunalahti neuvonta sano että linjat on kunnossa.
Suljin mokkulayhteyden ja salasanalla uudelleen avaus,
ei alkanut toimia.
– Yks kaks tuli näytölle, että mokkulaan on saatavilla uudempi päivitys,
kymmenisen minuuttia ja onnistui vaati uudelleen käynnistyksen,
– kas yhteys tuli ja pelaa!
Mitä teet mokkulalla ? Hommaa kiinteä laajakaistayhteys.
Nämä ns. kiinteämmät ”kotimokkulat” tai 4G-pöytäreittimet voivat ajaa ihan pääasiallisen yhteydenkin tehtävää sinänsä, etenkin lisäantennilla.
Mutta päivityksiä, niitä tarvitaan kyllä.
Jos ei tarvitse liikutella läppäriä ikään kuin toimistokoneena, ei tarvita mobiiliyhteyttä lainkaan.
No miksi ei tarvitse mulla on pöytä versiona reititin ja voin mennä vaikka sänkylle koneen kanssa eikä johtoja tarvitse liikutella minnekkään .
Mulla olis vuokrankin yhteydessä oleva operaattori mutta en ole sitä käyttänyt syynä se on elisan ja toiseksi joutuisin hakeen sen elisan reitittimen .
En hae mulla on eri firman palvelu .
Enkä vahda elisaan terv tepivaari
Ei tavitsisi mokkulaa muuten, mutta se lankayhteys oli hidas kuin mikä. Oli liian pitkä matka kuparikaapelilla jakokaappiin.
Tosin Elisan langaton nettikin pätki satunnaisesti ja liian usein ja puhelimellakin piti välillä siirtyä pari metriä kuuluvuuden saamiseksi. Ei net satu lähimmän maston keila kohdalle ja se toinen on lähes 10 km päässä.
Vaihdoin DNA:lle ja toistaiseksi on sekä puhelin että netti pelittänyt aivan eri tyyliin ja nopeus Elisan langattomaankin lähes kymmenkertaistui.
Minun ei tarvitse liikutella toimistokonetta mihinkään- se toimii idiootti varmasti laajakaistalla Sonera-yhteydellä. Sitten on tabletti ja kännykät mobiilissa.
Maaliin pääsee montaa reittiä mitä tulee verkkoyhteyksiin. Oleellista on että ei jätä yhtään korttia kääntämättä. Jos vuokraan tai yhtiövastikkeeseen kuuluu yhteys, sitä kannattaa aina käyttää. Reititintähän ei ole pakko ostaa operaattorilta. Jos mobiilia käyttää, kannattaa varmistua että se on paras mahdollinen sillä hinta on kaikilla sama. Ja jos yhteys pätkii, kannattaa kokeilla pika-apuja ensin. Tässä tämä vanha huolto-oppaani
Talosopimukset vain kapasiteetiltaan minimaalisia, joten ostin sen yhteyden ohi taloverkon kuitenkin sen verkkoa käyttäen.
Niin minäkin tein tuon elisan kanssa en halua olla missään tekemisissä terv tepivaari
Juhani, tässäkin on todella isoja eroja. Olen muutamaan taloyhtiöön näitä ollut avittamassa hallitusta, ja parissa tusinassa ollut tutkimassa.
Esim. Tampereen Puhelin / nyk. Elmo ICT toteuttaa varsin tarkkaan mitä lupaa. Nopeus on noin 95% luvatusta, reilusti parempi mihin edes suorat kiinteät yhteydet pystyvät. Telia myös keskimäärin toteuttaa lupaamansa, pääsee myös 90% tienoille. Elisa vaihtelee, vaihteluväli on jotain 10%-90%. Niilläkin on hyviä kohteita, mutta aivan surkeitakin.
Pienemmät operaattorit voivat olla ihan mitä vaan, välillä ehdotonta priimaa ja järkyttävää sontaa.
Reitittimien osalta taas usein kaupasta 15 eurolla ostettu laite on parempi kun operaattorin satasella myymä.
Lienee myös hyvä takertua yleiseen väitteeseen siitä, miten taloyhtiön versio on hitaampi kuin suora oma, koska yhteys jaetaan talon asukkaiden kesken. Niinhän se jaetaan. Mutta niin se jaetaan myös telealueen kesken. Taloyhtiössä samaa syöttökuitua voi jakaa 10, 50, 100 asuntoa. Henkilökohtaisissa liittymissä sitä voi jakaa moninkertainen määrä kohteita.
Aikanaan tämä kritiikki oli perusteltua, kun syöttö-yhteydet olivat surkeita. Moisia ei olla enää nähty pitkään aikaan. Toinen ongelma aikanaan oli keskusreitittimen sessiotaulun pienuus, sekin tänä päivänä historiallinen ongelma.
Sitä paitsi, yhteyden jako on se tapa millä Internet toimii. Eipä Pirkan blogeillekaan omaa kuituyhteyttä ole, vaan paikallisoperaattorille tulee kolme kuitua josta palaset jaetaan. Vaatii toki oman taidon ja tekniikan tehdä tämä jako reilusti, mutta nykyään lähes joka laite omaa nämä toiminnot.
Eipä ole kokemusta talon netistä onko nopea vai hidas itse en huoli Elisalta edes rahaa, mulle ei ole koko firmaa olemassa terv tepivaari
Meillä on kaapelinetti nykyään 750 Mbit/s, kyllä tuolla surffaa, siihen vielä 4G verkko kahdelta eri palvelun tarjoajalta nopeudella 100 Mbit/s, toinen on kännyssä, toinen tablet laitteessa. Jos jokin ei toimi niin on jo vallan outoa.
+ prepaid mökkipuhelimen 4G netti tarvittaessa, ei juuri käytössä kuin harvoin mökillä jos ei tablet laite ole mukana, mutta varaventtiilejä on ihan tarpeeksi, sekä WLAN yhteys siirretty huoneisiin vahvistaen siirtoa. Tukka pystyssä saa himassa taaplata kun bitit juoksoo pitkin seiniä.
Kiitos Kyuu ja toiset hyvistä vinkeistä.
DNA kotimokkula 4G+ Wlan MF286.
Laite ollut kaksi vuotta käytössä joten se päivitys oli yksi ja ikä taitaa olla tulossa kohti loppua.
MF286 on aikaa nähnyt mutta ei sitä pois pidä heittää ennen hajoamista. Tänä päivänä ostaisin Huawein laitteen tuohon touhuun. Jos Kiinaa ei mitenkään siedä, Taiwanilainen Asus saa peukkua. Amerikkalaisia merkkejä kannattaa välttää.
Pitää kyllä kompata tepiä, Elisa on todella surkea firma kaikin puolin. Itse joudun ajoin niitä käyttämään, ikävää.
Mokkulan hyvä puoli siinä että Huawei kännykkäni taskussa on se toinen laite jolla samoihin tietoihin.