Pätkätyön tulevaisuus

Omassa työhistoriassa ei tunnettu pätkätyötä ja kesälomatkin olivat alussa lyhyitä jolloin sekin aika maaseudulla heinätöissä.
Nyt pätkätyöt ovat lisääntyneet
ja hallitus sääti oikein lailla aktiivimallin.
Pätkätyötä pitää tehdä 18 tuntia kolmessa kuukaudessa.
Omassa työhistoriassa ylitöitä tehtiin enemmän.
18 tuntia / 3 kk tekee 6 tuntia kk
sehän on enemmän kuin tunti viikossa.
Työnantajan taivas sillä pätkätyön tekijöitä on jonoksi asti.
– Kelan pääjohtaja lyö tiskiin kovat luvut.
Toimeentulotukea tullaan hakemaan yhä enenevässä määrin sillä 6 tuntia kuukaudessa työtä esim 10,- tunnilta ei sitten riitä toimeentuloon?
Ohessa al juttu joka kirvoitti yksityisajatteluun:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/kelan-paajohtaja-lyo-tiskiin-kovan-luvun-aktiivimallista-toimeentulotuesta-tullut-monille-elamantapa-sitten-kun-tulee-tallainen-valiintulo-he-saikahtavat-200763838/

12 vastausta artikkeliin “Pätkätyön tulevaisuus”

  1. Alkiolaista jäsenkirjaa tarvitaa toki poikasena talollinen kelpuutti minut kahdeksi päiväksi puintihommiin koska silloinen tekniikka vaati useita henkilöitä ja minun osa oli olla puimurin nokalla siinä pölyisimmässä paikassa hankoineni ja sain siitä pätkätyöstä ruhtinaalliset 50 penniä.

  2. Tuota n 1 tunnin viikossa tekemistä ei voi sanoa että olisi työllistetty niin tosin katsoo sipilä . terv tepivaari

  3. Elli Aaltonen on oikeassa; nyt osa porukasta on tehnyt tuista ikuisen nautintaoikeuden edes yrittämättä mitään. Joku velvollisuus edes näin helppoon aktiivimallin vaatimukseen pitää olla saajalla.

    Olette te mahdottomia narisijoita joka asiasta, mitä hallitus yrittää edes korjata. Ja, joka ”nautintaoikeus” on luotu demarien ja vasurien valtakaudella.

  4. Noinkin on mutta en minä sanoisi että tunnin viikossa tekevä olisi työllistetty sillä vain kaunistellaan tilastoja .
    Oli tuon ansiosidonnaisen tekijä kuka hyvänsä . terv tepivaari

  5. Niin kauan kun koko työttömyyden hoidon järjestelmä perustuu saavutettuihin etuihin, ei tilanne parane. Jokainen ongelman korjaus edellyttäisi poliittisia myönnytyksiä ja niitä ei tapahdu.

  6. Noinkin asia on ja siitä en ole sanonutkaan mitään mutta onko viikossa tunnin tekijä työllistetty .
    Ja kyllä saavutettuja etuja on poistunut melkoisen paljon katsotaan nyt mitä sipilä koittaa tehdä .
    Terv tepivaari

  7. Viikossa tunnin tekijä on parempi kun ei tuntiakaan tekevä – mutta en minä työllistetyksi sitä sanoisi.

    Sanoisin itse että oma käsitykseni riman alareunasta on päivä viikossa, eli 8 tuntia viikossa. Kun ihminen tekee kokonaista työpäivää ajoittain, siinä on pakko olla ainakin tietynlainen valmius rytmiin. Silloin voi keskittyä ja myös oppia jotain.

    Ja siten on valmius tehdä enemmänkin.

  8. Ei tule onnistumaan aiemmin myönnetyillä ”oikeuksilla”, joihin ei millään järkevälläkään perusteella saa puuttua.
    Miksiköhän monessa demokraqttisessa maassa tuo ”pakkotyö” eli jonkinlainen työvelvoite työttömyystukea saavalle on mahdollinen, mutta meillä ei saisi olla?

  9. Työvelvoite ei ole todellakaan mikään pöhkö idea kuten juha toteaa.

    Vaan mielestäni työn pitää olla hyödyllistä tekijälle ja työn vastaanottajalle. Turhan työn tekeminen on – noh – turhaa. Jos työstä ei opi mitään eikä siinä koe saavansa aikaan mitään, se on hukkaan heitettyä.

    Moni ”kuntouttava työtoimi” on täynnä turhaa työtä. Moni järjestötyö olisi jo heti hyödyllisempää, tekijälle ja yhteiskunnalle.

    Pitäisi nähdä työn tulokset, ei vaan työn periaate.

  10. Valitettavasti noide TE-keskusten keksimä puuhastelu on pääosin täysin hyödytöntä.
    ”Leikitään ja lauleskellaan” jonkun työllistämisestä mitään ymmärtämättömän ”konsulentin” opastuksella tai käydään itsensä kehittämiskurssilla, missä sönkötetään itsestään selvyyksiä, mitkä kaikki tietävät.
    Vuosia ATK-töissä olleita ja tietokoneita työssään käyttäneitä pakotetaan ”tietokoneen ajokorttikurssille” jne…

  11. Työttömyyskurssit on tyhjää – no seurustelua, mutta jos todella halutaan työllistää pitää panna oppisopimusvelvoite ja pitää olla paikka työnantajalta jossa sitä suoritetaan ja vaikkapa 3 kk koeaika jona aikana työnantaja voi lempata ulos. Ilman todellista työpaikkaa kaikki on turhaa puuhastelua paitsi työllistetäänhän sillä virkamiespyrograatteja.

  12. Tässä lienee myös ongelma johon on kaksi syyllistä.

    Jotkut työnantajat käyttävät todella röyhkeästi palkattomia työharjoittelijoita käytännössä orjatyönä ilman aikomustakaan palkata ketään oikealla rahalla.

    Toisaalta jos työnantaja hoitaa todella hyvän harjoittelun, se tulee työnantajalle hyvin kalliiksi vaikkei palkkaa maksaisikaan ja silti voi tulla haukut niskaan ja vaatia puoli tusinaa kaveria ennen ensimmäisen sopivan löytämistä.

    Sekä työnantajilla että työntekijöillä on syynsä olla epäileväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *