Hiiletöntä menoa

Ennen kehotettiin puhaltamaan yhteen hiileen.
Nyt hiili on kirosana.
Kyllä pitäisi kaikkien puhaltaa ydinvoimaan.
Onko se turvallista sillä viallisia polttoainesauvoja jäähdytellään.
Niin ja koska se uusin ydinvoimala valmistuu
niinettä me kaikki voisimme lämmittää sähköllä ja ajaa
autojamme sähköllä?
EU veturimallimaa saksa sulkee ydinvoimalat ja polttaa hiiltä
jopa vainajat on siirrettävä pois hiilikaivoksen tieltä.
Suomi on edelläkävijä ja maailma pelastuu
joten korotetaan vaikkapa autoverotustamme.

8 vastausta artikkeliin “Hiiletöntä menoa”

  1. Meillä täällä Forssan seudulla on törmätty aivan uuteen ongelmaan; Envor Biotec ei nyt pystykkään toimittamaan liikennekaasua halukkailla; kaasuautomäärä noussut.

  2. Niilo, kyllä se OL3 valmistuu aikanaan ja alkaa tuottamaan valtakunnanverkkoon sähköä. Senkin jälkeen Suomi on kuitenkin erittäin riippuvainen sähkön tuonnista.

    Pitää aloittaa uusia ydinvoimalahankkeita mahdollisimman nopeasti – ainakin Loviisa 3, OL4 ja Vaasa 1.

    1. Niitä pieniä on tosiaankin tulossa – mutta ne eivät vielä ole valmiita sarjatuotantoon. Katsotaan ensin mitä niistä tulee ja mitä niillä tuotettu energia maksaa oikeasti.

  3. Kustannuksiahan on vaikea arvioida, koska toistaiseksi pienet voimalat on rakennettu laboratoriokäyttöön, sotilaallisiin aluksiin ja pari kauppa-aluksiin.
    Toki on itsestään selvää, että laajamittainen teollinen tuotanto tekee hinnoista kilpailukykyisiä varsinkin, jos tekijöitä on useampia.
    Toisekseen odotan, milloin saadaan maailmaan ensimmäinen torium-reaktori, miltä puuttuvat nykyisten reaktorien suurimmat riskit.
    Toriumia on massiivisesti enemmän kuin uraania, joten polttoaineen loppumistakaan ei tarvitsisi pelätä lähimpien tuhansien vuosien aikana.

    1. Nyt kannattaa rakentaa toimivaksi tiedettyjä voimaloita. Sitten kun tulevaisuudessa tulee jotakin toimivaksi ja kustannustehokkaaksi nähtyä voidaan päättää niistä uusista. Mihinkään protoiluihin ei kannata Suomessa lähteä mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *