https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005593421.html
– Onneksi on sentään muutama järkevä ajattelija.
Voiko ryhmäkuri mennä ylitse järkevän ajattelun?
– Sama ihminen voisi päättää kunnassa-maakunnassa-eduskunnassa,
eli istua kolmella pallilla nostamassa kokouspalkkioita!
– Moisen lehmänkaupan lisäksi sote annettaisiin muutamalle isolle
toimijalle, jotka voisivat sitten toimia kartellin tapaan
ja tulouttaa rahat verottajalta ulottumattomiin.
– Kummassakaan mallissa ei ole järjen hiventä.
pyro on tuli
’gratia’ merkitsee kiitosta, kiitollisuutta, mieltymystä tai suosiota
Byrokratia on ranskalainen kosto kaikille.
Puoluekuri taas menee aina edelle, kun ajatellaan vain omaa etua ja uraa.
Kirjoitus menee arvottomaksi, jos edes” byrokratiaa” osaa oikein kirjoittaa.
Heikki ei asia muutu vaikka kirjainvirhe sillä ko juttu johon viittaan on laajalti esillä tiedotusvälineissä. Oikeastaan vähän tarkoituksella että saisi asiaan kiinnostusta. No samasta aiheesta suht heti toinen avaus joten kiinnostanee? Ainakin avausen arvostelu kiinnostaa toki odotan eri näkökantoja ko asiaan sillä taitanee kokoomus rakoilla?
Toisaalta pyrogratia – pyrkyryys kuvastanee aiheen sisältöä jos nyt pilkun viilausta harjoitetaan?
wiki:
”Virkavalta eli virastovaltaisuus tarkoittaa sitä, että virkahenkilöstöllä on huomattavan suuri merkitys yhteiskunnan toiminnassa. Virkavalta ei ole politiikkaa, sillä se ei säädä lakeja vaan toteuttaa niitä. Yhteiskuntaa voidaan sanoa virkavaltaiseksi tai byrokraattiseksi, jos virkamiehistön rooli on korostunut siten, että on paljon säädöksiä, joiden toteutumista yleensä runsaslukuinen virkamiehistö vahtii pilkuntarkasti. Virkavallalla on kuitenkin myös oikeus tehdä omia päätöksiään lakien puitteissa, ja siten liikkumavaraa annettujen lakien ja säädösten toteuttamisessa. Yhteiskuntaa voidaan myös pitää virkavaltaisena, mitä enemmän tätä liikkumavaraa on, eli mitä enemmän virkamiehillä on valtaa. Länsimaat ovat melko virkavaltaisia; varsinkin Ranskalla ja Saksalla on virkavaltainen maine.
Virkavaltaisuus on myös sellainen yhteiskuntamuoto, jossa virkamiehistö hallitsee. Tällaista ei ole maailmanhistoriassa pitkäaikaisena nähty. ”
———————————
Mielestäni virkavaltaisuuden yksi piirre on se, että kunkin viranhoitajan toimivallan ja vastuun rajat on tarkoin määritellyt. Tästä aiheutuu paperien kierrätystä. Siitä seuraa asioden käsittelyyn viiveitä, vaikka viranhoitajat ahkeria olisivatkin.
Maakuntauudistus ja eu-liityntä tuovat kumpikin ”turhan” byrokratiatason, mutta niitä tasoja voidaan luoda halutessa vielä lisääkin. Kaikki päätökset voidaan ajaa myös esimerkiksi feministien ja monikulttuuritarkastajien seulan läpi.
Oikeinkirjoittamisella suhteessa asiaan on valtava merkitys:
”pyro” tarkoittaa tulta ja palamisen lieskoja
”gratia” taas hyvyyttä ja kauneutta
”byro” on taas toimisto tai virkamiehen huone, ja kertoo jähmettyneisyydestä
”kratia” on taas niin monen virkakielisen loppuosa kuten aristokratia, demokratia… jne…
Kiitos Markku – virkavaltaahan tässä tavoitellaan laajennettavan.
Maakuntamalli toisi yhden kerroksen virkamiehiä lisää ja tuskimpa mistään vähennettäisiin kun ei ole selkeätä suunnitelmaa joten saataisiin melkoinen byroo?
Suppeasti ajattelevat taas takertuvat toisarvoisiin paneutumatta itse asiaan .
Mitä yhdestä kielivirheestä. Kanadassa saa kuulemma sakot tai ehkä jopa vankeutta, jos ei osaa/suostu käyttämään pronomineja kulttuurimarxilaisten määrittelemällä tavalla.
Feministit ja muut ääriliberaalit tekevät parhaansa, jotta länsimaiden islamisoituminen ei kohtapuoliin tunnu konseratiiveistäkään uhkalta vaan mahdollisuudelta >:)