Miten käytät puhelinta?

Nykyään on kaikilla puhelin taskussa. Taitaa niistä kuitenkin vähintään puolet olla korvalla riippumatta paikasta. Sitä käytetään huoletta auton ratissa, on tärkeää päivittää Facebookia ja Twitteriä, sekä montaa muuta keskustelupalstaa. Ilman niitä ei pysytä ajan tasalla, eikä tiedetä naapurin tekemisiä.

Puhelinkulttuuri on muutenkin kokenut täydellisen muutoksen sitten lankapuhelimen. Puhelimeen vastataan riippumatta siitä missä satutaan sillä hetkellä olemaan. Joskus tuntuu siltä, että kaupan jono, jokin virasto ja jokin julkinen kulkuneuvo ei ole oikea paikka puhua niin, että häiritsee ympärillä olijoita.

Itse puhelimeen vastaamisessa tuntuu olevan montaakin eri käytäntöä. Mielestäni se typerin on, kun vastataan pelkkä ”haloo”. Jotkut sanovat koko nimen, etunimi mukaan lukien, tapa jota minä käytän. Pelkkä etunimi oudolle kuulostaa liian tuttavalliselta ja pelkkä sukunimi tutulle taas liian viralliselta.

Ottaa niistä sitten selvän nykykulttuurissa, pääasia kait on, että ei häiritä muita ja pidetään huoli omasta turvallisuudesta.

10 vastausta artikkeliin “Miten käytät puhelinta?”

  1. Minulla kyllä on mielestäni selkeä koodi puhelimen käyttöön.
    Autossa voin puhua koska käytössäni on Minimedia-laitteisto, yhdistettynä kuulolaitteeseeni langattomasti, ei ongelma. Virallisiin laitoksiin, lääkäri, yms, puhelimeni on äänettömällä. Kaupassakin puhelimeni on pääsääntöisesti äänettömällä. Muina aikoina olen tavoitettavissa, puhelimeni on taskussa em syistä, ennen vastaamista tarkistan, kuka soittaa.
    En koskaan julkisilla paikoilla ”räplää” puhelintani.
    Puhelimeeni vastaan sukunimelläni, se on mielestäni aika neutraali tapa.

  2. Nykyisin en aina edes kanna kännyä mukanani kaupunkilla joskus se on mukana enkä vastaa vaikka bussissa .
    Ja sellasta minulta ei kuule, tämä on sitten vaan meidän kesken kun nysse on tupaten täynnä . terv tepivaari

  3. Kalle
    Tuo ”kädetönhän” on ihan laillinen ja hyväksytty tapa. Hiukan se jakaa silti mielipiteitä, onko siinä liikenteen seuranta ja hoksottimet aina mukana. Sinähän sen tiedät kokemuksesta, minulla sitä ei ole.

    1. Myös ärhäkkä ja sanavalmis emäntä apumiehen paikalla saattaa aika ajoin haitata keskittymistä liikenteeseen

  4. Itselläni puhelin on soittamista ja joskus tekstiviestejä varten, eikä sen enempää.

    Usein se on taskussa, mutta usein jätän sen myös aivan tarkoituksella kotiin kun lähden vaikkapa koiruuksien kanssa ulos, kalaan tahi vaikkapa kameran kanssa katselemaan valokuvien aihioita.
    Ikävä kyllä edessä on uuden luurin hankinta ja ihan vaan syystä, että vanha alkaa olemaan yksinkertaisesti finaalissa, mutta on se monta vuotta hyvin palvellut.

  5. Minulla puhelin on mukana aina, ihan aina, varsinkin kun olen metsätöissä. Kerran olen sillä avun saanut, kun pahasti siellä loukkaannuin. Ammattimetsureillehan se on nykyään pakollinen varuste.

  6. Monasti on liikennevaloissa ollut poliisi autossaan ratin takana puhelin kädessään, olen näyttänyt sormella ”soo,soo” merkkiä… ilmeet on olleet vallan mainiot…

  7. Kyllä se täytyy todeta että eniten aikaa puhelimen sovelluksista vie Areena, kun kuuntelen ykkösaamun aina kuntosalilla. Sitten taitaa olla uutisvahti. Sitten kalenteri ja jopa ihan puheluiden soittaminen. Harvemmin sitten työsovelluksia kuten erinomainen Wifi Analyzer. Samsung Health -terveyssovellus on myös joskus käytössä, enemmän taustalla.

    Someohjelmia puhelimella ei ole eikä tule, enkä koe puutetta.

  8. Kännykkä ei ole enää puhelin sanan varsinaisessa merkityksessä. Siitä on tullut taskutietokone, jossa on liitännäisenä puhelin.
    Taskutietokonetta eli kännykkää käytetään tänään monissa tapuksissa enemmän muuhun, kuin puheluihin. Yhä enemmän tulee mobiilipalveluja niin, että mukana ei tahdo pysyä.

    Mikä on seuraava kehitysvaihe kommunikaatiotarpeen tyydyttämiseksi? Ainakin nopeudet lisääntyy, kun tulossa on G5.

    Laboratorioissa tehdään ankarasti työtä kaikkialla maailmassa. Kuka ehtii ensin tuomaan uutuuden, joka voi olla yllättävä. Paljon on puhuttu microsirun sijoittamisesta ihmisten ihon alle. Nyt niitä on vain joissakin sairauksissa.
    Aika näyttää ehkä jo piankin tulevan kehityksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *