Mitä hittoa?

Kirjaudu verkkoon

Tähän verkkoon täytyy kirjautua ennen internetin käyttämistä.

Sivuston www.pirkanblogit.fi tietoturvavarmenne ei ole kelvollinen.

Varmenteeseen ei luoteta, koska sen myöntäjän varmenne on tuntematon.
Palvelin ei mahdollisesti lähetä kaikkia asianmukaisia välivaiheen varmenteita.
Voi olla, että täytyy tuoda uusi juurivarmenne.
Varmenne ei ole kelvollinen palvelimelle www.pirkanblogit.fi.

Virhekoodi: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Pitkään sain takoa yhteysnappulaa ennen kuin tänne pääsin.

Blogisivuston tietoturvavarmenne ei ole kelvollinen. Tuleeko sieltä matoja, vaiko peräti hevosia?

11 vastausta artikkeliin “Mitä hittoa?”

  1. Taidankin sitten mennä ja mitata miten paksua järvessä on jää. Jos vaikka mönkijällä jo uskaltaisi, eihän se paina paljo mitään.

  2. Kylläpäs olikin, ihan yllätyin. 50m rannasta melkein 20sm, kauempaa en yrittänyt, kun tuntui kaira olevan pahasti kesäterässä.

  3. Eilen kävin koekairaamassa; Pyhäjärvelle en ainakaan mönkijällä lähde, Kaukjärvellä jäätä oli 16cm, lumi tosin haittasi noiden uveavantojen paikantamista mutta niissä yli 20m syvänteissähän ne aina ovat olleet. Siitä on hyvä asia, että jään ollessa sileää altapäin, uittonuoli juoksee hyvin. Katsotaan huomenissa jos tuon runsaat sata metriä sinne jään alle saisi.

    1. Kalle
      Eikös sulla ole tuota nuottamiesten käyttämää sähköistä ”sukelluslautaa”, jota pystyy ohjaamaan jään päältä. No, ne uittavat sillä kilometri tolkulla.

      Minä panin Artjärven Pyhäjärvellä syksyllä styrox-poijut 4 :n verkon pituudelle ja sinne veden alla pysyvä löysä nuora. Sen kuin vain kairasi jään tultua poijun ympäristön auki ja veti nuoran ylös ja kiinnitti hakaset jne. vempeleet. Ei tarvinnut pitää kiirettä ohuen jään kanssa.

  4. Tämä on huolestuttava ilmoitus, kiitos kun toit sen esille. Kävin sen vuoksi sivuston läpi puoluettomalla testillä, löytyy osoitteesta http://www.ssllabs.com. Tämä järjestelmä testaa sivuston tietoturvakäytännöt, sertifioinnit ja vastaavat, laajalla testipatterilla. Tulos löytyy täältä, se on vihreä A, eli hyvät pisteet.

    Mitä siis meni pieleen? Moni asia voi aiheuttaa Pentin kertoman virheen.
    – Selain voi olla vanhentunut
    – Yhteysvirhe tietoturva-auktoriteetin ja koneen välillä (yleensä hetkittäinen)
    – Tietoturvaohjelmassa voi olla virhe
    – Koneessa voi olla haittaohjelma
    – Käyttöjärjestelmän sertifikaattisäilö voi olla vioittunut
    – Reititin voi olla vioittunut
    – Käytössä on avoin, yleinen verkko, joka on määritelty virheellisesti (joskus nähnyt hotelleissa Suomessa, yleisemmin kaukoidässä).
    – Pirkan blogien palvelimen päässä saattoi olla joku kuormatilanne joka aiheutti tämän

    En pysty sanomaan varmaksi syytä, mutta voin ihan mieluusti tutkia pidemmälle. Jos lonkalta pitäisi arvata todennäköisin syy, käytit avointa langatonta verkkoa joka ei ollut vielä hyväksynyt kirjautumistasi. Oman asiantuntemukseni valossa blogipalvelussa ei ole tietoturvaongelmaa, joskaan en ole CIA:n tasoinen häkkeri. Yhden pienen korjauskohdan löysin jonka jo tein, mutta se on lähinnä raportointitekniikka.

    Mainittakoon että jos blogeihin yrittää tulla http:// yhteydellä, se ohjataan aina https:// pohjaiseen. Tätä palvelua ei voi käyttää suojaamattomana. Se on yleinen ja laajalti suositeltu käytäntö.

  5. Jatkona: luin tuota virhettä tarkemmin ja olen melko varma että käytit siis palvelua jossain avoimessa verkossa joka vaatii kirjautumisen.

    Miten siinä käy niin kun verkon ottaa käyttöön, se ohjaa joka ikisen kyselyn kirjautumissivulle, ns. väärentäen kohteen. Hait siis mitä tahansa osoitetta – pirkanblogit.fi, yle.fi, mikä vaan, järjestelmä vastaa että se sijaitsee kirjautumissivulla. Koska kirjautumissivu ei tietenkään voi omasta pirkan blogien suojasertifikaattia, saat virheen.

    Osa käyttöjärjestelmistä (uusimmat Windowsit ja Mac OS:t) yrittää havaita ongelman ja avata erillisen ikkunan kirjautumista varten. Vasta kun se on klikkailtu, aukeaa normaali verkkokäyttö. Tämä ei aina toimi. Ongelma on että tuo langattomien verkkojen kirjautumismalli kehitettiin silloin kun vain hyvin pieni osa verkkosivuista oli suojattuja. Tänä päivänä (linkki) puhutaan jo kolmesta neljäsosasta. Ratkaisuksi on tulossa uusi langaton standardi, mutta menee vuosia kunnes se on yleisessä käytössä.

  6. Kyuu

    Näinhän se juuri on, että tämä kannettava, kuten meidän muutkin koneet ovat salatussa wlan- verkossa. Aina joskus käy niin, että verkkoon ei pääse, eikä se ole salanasta kiinni, vaan jostain ihan muusta. Tuota tänne laittamaani ilmoitusta en ole ennen saanut, joten se oli ihan omituinen olevinaan.

    Nyt kun en saanut verkkoa auki kävin reitittimen kimppuun ja kiskoin siitä kaikki johdot irti, painelin vielä sitä konfigurointinappulaakin. Se kun on tuolla toisessa huoneessa, en nähnyt mitä tapahtui, mutta verkko aukesi normaalisti. Niitä toimenpiteitä olen tehnyt joskus ennenkin. Mistä lie sitten johtuukin. Sohlo Telian reititin tietysti ja vielä verkkokin.

    Harmi, kun aiheutin turhaa vaivaa.

  7. Ei mitään hätää, Pentti. Kysyvä ei tieltä eksy.

    Ja tyhmäähän se olisi jättää moinen virheilmoitus huomiotta. Juuri virheiden huomiotta jättäminen johtaa moniin tietoturvahuoliin, varastettuihin salasanoihin, kadonneisiin luottotietoihin, yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *