Ylläolevalta videolta ”juutuubi”, voit katsella miten ”loimulohta” valmistetaan, eli kaikkia mahdollisia virheitä siinä koosteessa on ja varmaa on, että ko Peltsi ei koskaan ole itse loimulohta valmistanut.
Maustamisseremoniat toki näyttävät, kalan ” naulaus” sitten aivan hanurista; paksuilla valmiista rimasta veistellyillä ”mölkyillä”, kalan ripustus väärinpäin, kuuluu tietenkin olla pyrstö alaspäin, laudan kallistus väärinpäin…pitkä lista.
Lopputulos vuorenvarmasti osin raaka fileen väristä päätellen.
Sen verran kymmeniä kiloja turisteille olen loimuttanut, että ainakin perusasiat tiedän.
Toisaalta, tämähän on Peltsi, näyttelijä ja tässäkin huomaa videon olevan kooste erilaisista pätkistä, näytelmäähän tämä.
Toisaalta on sanottavaa, että ko foorumilta saa paljon asiallistakin tietoa, ken vain viitsii etsiä.
Suorastaan naurattaa tuo video !
Tenon lohi tuli kerran loimutetuksi tuoreeltaan ja fileet tietysti pyrstö alaspäin. Kyllä oli suunmukaista.