Kuivattua maa-artisokkaa.

Maa-artisokan säilöminen ei välttämättä ole kovinkaan helppoa, jos pyritään pitkähköön säilytysaikaan.

Jos taas maa-artisokka kuivataan alle 10%, se säilyy huoneenlämmössä lähes kuinka kauan. Siitä sitä on helppo lisätä esim keittoihin, pataruokaan jne. Hyvin kuivattuna se on myöskin helppo jauhaa jauheeksi, siis varsin monikäyttöinen tuote, eikä säilyttäminen sido energiaa.

Maa-artisokka on n 1600-luvulla kotiutunut Suomeen, Turun seudulle, sittemmin peruna syrjäytti maa-artisokan. Nyttemmin sitä taas kasvatetaan.

Kuivaus onnistuu 100% oikeastaan vain koneella, koska vettä pitää poistaa mehevästä juureksesta tosi paljon.

kuten kuvastakin näkyy, kuorta en ole poistanut koska siivut ovat n 2mm vahvoja.

3 vastausta artikkeliin “Kuivattua maa-artisokkaa.”

  1. Arvaanhan minä; siinä 50€:n paremmalle puolen menee. No, olenhan tehnyt jo vuosikausia kuivattua valkosipulia ja se on hyvin mennyt 120€:n kilohintaan.
    Kuivatuotteiden kilohinta on kova mutta harvapa kiloa kerralla ostaa.
    Joka kesä teen tuota villin nokkosen kuivattua siementä ja kilohinta on komeat 950€/kg. Tosin nokkosensiemen vaatii vähän apuvälineitäkin kuivurin lisäksi, mm seula, kuivaushäkki yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *