Yllä toinen kuksani. Hopeaa. Sillä otan aamuisin 2cl (enempää siihen ei mahdu) valkosipuliviinaa; joka aamu.
Valkosipuliviina tehdään siten, että pullo laitetaasn puolilleen kuorittuja valkosipulin kynsiä ja loput 40% vodkaa. Annetaan olla komerossa kuukauden päivät ja a`vot.
Aamuisin nautittuna; vain se 2cl, auttaa torjumaan kaikenlaisia vaivoja, perimätiedon mukaan, ei tosin sentään kuten se entinen tyttö sanoi yrttijuomastaan; tekee hövelin käytöksen ja hoikat sääret… Hmm.
Tuttu mikstuura, ei toki ole itse tullut tehtyä, mutta eräällä sukulaismiehellä oli tapana tuota tehdä ja nauttia. Oli muutoin 93 v kun aika jätti, joten ei siitä ainakaaan suurta haittaa hänelle koskaan ollut 😉
Hieno kuksa ja äreä aamunavaus Kallella. Kyllähän valkosipulin ihmiskeholle hyvää tekevästä vaikuutuksesta on paljon tietoa.
Itse laitoin pari vuotta sitten lasiastiaan siankärsämön kukintoja ja kaadoin päälle virolaista kankeata (80%) votkaa. Ongelma on nyt että en muista mihin vaivaan ja kuinka paljon tuota mikstuuraa pitäisi nauttia. Neuvosta olisin kiitollinen jos kenellä on parempaa tietoa.
http://frantsila.com/yrttitietopankki/siankarsamo/
Lukaisehan linkki.
Olen kaikenlaisia rohtoja ihan harrastuksekseni valmistellut; mm Calendula-uutteesta, hunajasta, mehiläisvahasta, pihkasta tehtyä rasvaa ihovaurioiden hoitoon, se muuten toimii.
Se on aika tavallinen ilmiö, ettei 80% votkan jälkeen muista mihin vaivaan sitä tuli otettua 😉
Hieno kuksa ja äreä aamunavaus Kallella. Myllymatti.
No, eihän vanha mies ilman äreää aamunavausta lähde käyntiin; ainakaan minä.
No, jos ihan oikeasti asian ilmaisisin; täytyyhän vanhalla miehellä nippu omituisuuksia olla. Muuten luulisivat normaaliksi.
Toinen juttu sitten on, että ei kyllä minulla ole mitään flunssia ollut vuosikausiin, mitä nyt pikkunuhaa, joskus yskäntynkääkin mutta ei vakavampaa.
Olihan silloin jokunen vuosi sitten rajuhko kihtikohtaus, neljän päivän sairaalareissu; nyt kuitenkin tarvittaessa otettava lääkitys ja ikävuosistani huolimatta, ei ongelmia.
Ennenvanhaa laitettiin mikstuuraa sokeripalaan ja sillä vaivat unohtu.
Mummollani oli tapana ottaa illalla pieni kahvikuppi konjakkia ennen nukkumaan menoa. Hänellä ei ollut juuri sairauksia, kun muut oli flunssassa hänellä ei niitä ollut.
Jees, sipuliviinaa!
Habanerovodkaa olen tehnyt, mutta miksei valkosipulin ystävänä se kynsilaukkavodkakin menisi.
Tai jos laittaisi sipulia ja valkosipulia?
Sami; tänä keväänä tein kuusenkerkkäsiirappia ja siihen vodkaa. Eräänlainen likööri.
Kun eilen savustin karitsanselkää, suolan, rosmariinin ja valkosipulin lisäksi lorautin pinnalle tätä ”kuusenkerkkälikööriäni”.
Savustelin 2kg selystä (fileet irrottamatta). Savustusaika 8 tuntia lämpötila pöntössä 80-90 asteen välillä. Kun lihan sisälämpö oli 78 astetta, lopetin ja kääräisin alumiiniin.
Tänä aamuna vaimon kommentti oli; hyvää, saat tehdä toistekkin.
Siis resepti oli ihan omasta päästäni, ei päissäni, mitä maustamiseen tulee. Savustustekniikka lämpötiloineen vuosien kokemukseni tuomaa.
Minun isäni (78 v) ottaa joka aamu snapsillisen valkosipulikossua.
No, nythän näyttää siltä, että me oikeasti aikuiset miehet; kommentoijien teksteistä päätellen, olemme oikealla polulla. Aamulla valkosipulisnapsi (vain yksi) ja päivä alkaa rullata.
Minä ostan välillä luontaistuotekaupasta pari pulloa männyn nila/kuori-uutetta. Desilitra sitä päivässä vastaa ravintoarvoiltaan montaa annosta salaattia.
No, kuusenkerkkää kerään ja valmistan mutta siitä jätän vodkan pois,