Atte Kaleva; mielenkiintoinen tapaus.

Ken muistaakaan sen Kalevan pariskunnan panttivankikriisin. Atte Kaleva; sotatieteiden maisteri (upseerin pakollinen perustutkinto). Erosi Puolustusvoimien palveluksesta 2014, siirtyen politiikan pariin. Tämä Jemenin reissu Kalevan pariskunnan osalta on vieläkin mysteeri. Kalevahan palveli sieppauksen aikaan vielä upseerin virassa. Oli ensitiedon mukaan Jemenissä opiskelemassa arabinkieltä (?). Sittemmin vapauduttuaan, jihadismin tutkija.

http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255205-atte-kaleva-tutkija-vai-tarinoija

Tuossa yllä Helsingin valtuustossa toimivan kuntapoliitikon (vas) näkemyksiä Kalevan persoonasta. Pyrkyä kyllä riittää; taitoa?

Vaikka entinen upseeri onkin; poliittista pyrkyä näköjään riittää.

 

9 vastausta artikkeliin “Atte Kaleva; mielenkiintoinen tapaus.”

  1. Itseäni ei Atte Kaleva kyllä vakuuta, hänestä on tullut vähän sellainen joka asian asiantuntija. En tiedä onko mukana sympatia pisteitä åanttivankidraamasta selviytymisestä vai mistä.

    Toisaalta tämä Panu Raatikainen on kyllä myös sosiaalisessa mediassa melkoinen höyrypää ( en tarkoita US-puheenvuoroa) ja ellei hän olisi lujasti vasemmalla niin saattaisi olla saanut useampiakin huomautuksia somekäytöksestään.

  2. Meillä pitää olla tällaisia AtteKalevoita, että maailmankuva laajenisi. Hän, jos joku osaa ymmärtää jihadistien ja äärimuslimien maailmaa. Sillä ei ole merkitystä, onko hän jonkun puolueen eturivissä.

  3. Niin pitäisi mutta se tutkijan pätevyys. Ei tuolla Kalevan alimman tason yliopistollisella loppututkinnolla oikein kyllä pärjää. Olettaisin, että Kalevan mainitsemat (ei julkaistut) tutkinnat tähtäävät ensisijaisesti politiikkaan.

  4. Ei tutkijaksi ole varsinaisesti mitään pätevyyttä muuta kuin että pitää olla se ylipistotutkinto suoritettu että voi alkaa jatko-opiskelijaksi. Kuka tahansa maisteri tai kandidaatti (sama asia usein) voi ryhtyä tutkijaksi esittämällä aihetta yliopistolle ja saamalla luvan tutkimuksen tekoon. Sitten vaan aineistoa keräämään ja osallistumaan välillä seminaareihin. Apurahojakin voi anoa.

    Mitä tulee Kalevaan niin hän ja Alan Salehzadeh ovat mielestäni niitä tervejärkisimpiä islamin suhteen. Tuossa Kallen mainitsemassa blogissa kysytään:

    ”Kuka oikeasti väittäisi, että ääri-islamistisella terrorismilla ja islamilla ei olisi mitään yhteyttä? Kuka oikeasti haluaisi valkopestä julmaa terrorismia?”

    Mielestäni aika usein olen törmännyt sellaiseen jossa väitettään että jihadistit ”eivät edusta oikeaa islamia”. Ikään kuin noilla valkopesijöillä olisi valta määritellä ”oikea islam”. Kalevan kirjoitukset vastustavat juuri tuota. Islam on kaikkea sitä mitä islam on. Samalla valkopesijät voivat yrittää vetää kristinuskon mukaan viittaamalla Vanhaan testamenttiin, niin kuin tuonkin blogin kommenteissa tehtiin. Ikään kuin kristityille Vanhan testamentin ojhjeet olisivat etiikan perustana.

  5. Kandidaatin tutkinto on alempi korkeakolututkinto ja maisteritutkinto on loppututkinto. Kanditutkinnolla ei mihinkään virkaan hyväksytä vakinaisesti.
    Tämä sotatieteellinen tutkinnonala ei oikein vieläkään yliopistomaailmassa liene täysin hyväksytty. Nämä saatiin aikaiseksi parikymmentä vuotta sitten kun PV:n koulutusjärjestelmiä uudistettiin.
    Islam uskontona, islamismi ja jihadismi ovat näillä palstoilla mielestäni täysin ja painokkaasti käsitellyt ”asiantuntijoiden” kommentein, niitä en käsittele.

    1. Näköjään nykyisin niin, aikaisemmin kandidaatti oli loppututkinto ja maisteri pelkkä arvo, jonka kandidaatti voi anoa. Jos on suorittanut vanhan kandidaatin tutkinnon niin on yhtä pätevä kuin maisteri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *