Virallinen Venäjä valehtelee edelleen, etteivät sen joukot hyökänneet Georgian alueelle 07.08.2008 vaan vasta 08.08.2008.
Se, että Venäjä hyökkäsi Georgian kimppuun aloittaen Georgian sodan ei toki ole epäselvää, mutta kun Venäjän Puolustusministeriön virallinen lehti Krasnaja Zvezdakin kertoi Venäjän joukkojen edenneen (ilman Georgian lupaa, eli hyökänneen) Georgian alueelle ns. Etelä-Ossetiaan jo 07.08. niin tuotakoon se tässä artikkelissa esiin myös suomenkielisille lukijoille.
Georgian sodassa haavoittunut kapteeni Denis Sidristoi antoi haastattelun Krasnaja Zvezdalle, joka julkaisi jutun varustettuna kuvalla, jossa kapteeni makaa sairaalan vuoteessa. Juttu oli yleisesti luettavissa, kun kenellekään ei tullut mieleen, että siinä paljastettiin Venäjän valtiosalaisuus – Venäjän hyökkäys Georgiaan tapahtui ennen kuin Georgia avasi tulen raskain asein Tshinvalin hujakoille vastauksena Venäjän joukkojen suorittamalle georgialaiskylien tulitukselle ja maahantunkeutumiselle.
Kapteeni Sidristoin joukko (Venäjän 135. Rykmentti/58. Armeija) oli leiriytyneenä Kaukasusvuoriston pohjoispuolelle Nizhni Zaromagiin, joka sijaitsee vuoren lävitse Georgiaan vievän tunnelin suun välittömässä läheisyydessä – samassa kylässä sijaitsee Venäjän raja-asema tullipisteineen. 07.08.2008 tuli käsky siirtyä Tshinvaliin (kaupunki Georgian maakunnassa, jota virheellisesti nimitetään Etelä-Ossetiaksi). Kapteeni Sidristoi: ”Meidät ajettiin ylös ja käskettiin matkaan. Pääsimme perille ja asetuimme asemiin, mutta 8.8. siellä räjähti sellaisella voimalla, että suuri osa joukoista meni sekaisin. Heti keskiyön jälkeen alkoi rumputuli kaupunkiin.”
Kun ryssiminen (artikkelin julkaisu) tuli ilmi, niin artikkeli poistettiin. Artikkeli oli osoitteessa: www.redstar.ru/2008/09/03_09/2_03.html.
Artikkelista kerrotaan mm. Postimees-lehdessä.[i]
Kuva kapteeni Sidristoista sairaalan vuoteessa on nähtävillä virolaisen kansanedustajan Marko Mihkelsonin blogissa.[ii]
Sen, että Venäjän joukot olivat 07.08.08 laittomasti Georgian alueella vahvistaa myös venäläinen varusmies, joka soitti äidilleen. Varusmies kuului venäläiseen 19. Divisioonaan, joka taas kuului venäläiseen 58. Armeijaan. Varusmies kertoi äidilleen, että he joutuivat murtautumaan Tshinvalista takaisin Venäjän puolelle noutamaan lisää ammuksia. Äiti oli vihainen Venäjälle, jonka johto oli luvannut, ettei varusmiehiä enää viedä sotaan kuten vietiin tapettaviksi Tshetsheniaan.
Sama asia selviää myös talletetusta kännykkäpuhelusta, jossa ihmetellään venäläisen panssariajoneuvokolonnan ajamista Rokin tunnelin lävitse Georgian puolelle ilman lupaa 070808. Se puhelu soitettiin Rokin tunnelin eteläpäästä, eli Georgian puolelta rajaa.
Georgian sodasta löytyy useita muitakin artikkeleita suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein täältä. Esimerkiksi artikkeli miten Venäjä ryssi Georgian sodan.
[i] www.postimees.ee/?id=33669
[ii] http://markomihkelson.blogspot.com/search?q=Sidrist%C3%B5i
Viimeksi mainitussa (linkit) artikkelissa on myös kartat sotatoimialueilta, joiden tapahtumista kerrotaan.
Käyttivät hyväksi olympialaisia
Maailman huomio oli olympialaisissa. Mediaan ei mahtunut, että Venäjä hyökkäsi Georgiaan. Toki Venäjän valheita mahtui.