No, ei tietenkään aina ja joka asiassa, mutta kansan enemmistö kannattaa hallituksen politiikkaa.
EU, Suomen hallitus, ja moni muu kritisoi Unkarin hallituksen tekemisiä – haluaisivat asettaa Unkarille sanktioita.
Jännä juttu – Unkarin kansa on vapailla vaaleilla valinnut johtajansa ja on heihin enimmäkseen tyytyväinen. Ulkopuoliset haluaisivat asettaa Unkarille sanktioita siksi, että Unkarin hallitus tekee sitä mitä on luvannut ja jolla on kansan kannatus.
Unkarin hallituksen pakolaispolitiikka on pysäyttänyt kansainvaelluksen Unkariin ja Unkarin kautta edelleen muihin EU-maihin. Unkarin kansa on tyytyväinen, mutta EU uhkaa sanktioilla.
Unkarin hallituksen talouspolitiikka on tuonut Unkariin suuren määrän ulkomaisia investointeja – työtä unkarilaisille, tietysti kansa on tyytyväinen.
Verotus on kohtuullista, tietysti kansa on tyytyväinen.
Toki on korruptiota ja muitakin ongelmia, mutta unkarilaisten mielestä hyvät teot voittavat ne ongelmat.
Vironkielentaitoiset voivat lukea tästä hyvän artikkelin Brysselissä olevan unkarilaisen hallituksen vastustajan kannoista.
Minun mielestäni ulkopuolisten ei pitäisi sekaantua Unkarin politiikkaan kun kerran unkarilaisten enemmistö kannattaa sitä.
Toki itse näen ongelmana, että Unkarin johto kaveeraa imperialistisen roistovaltion Venäjän kanssa. Venäjä pyrkii hajottamaan EUta ja NATOa.
Aikoinaan ulkopuoliset boikotoivat Itävallan kansan valitsemaa presidenttiä, nyt ollaan mm. Unkarin ja Puolan kimpussa. Eikös se ole sisäisiin asioihin puuttumista?
Kannattaa huomata että Unkari on myös hinnoiltaan erittäin edullinen matkailumaa,hyvä ruoka ja juoma ja siellä ei terroristit hillu kaduilla vapaana kuten monissa keskieuroopan maissa..
Olen ostanut Unkarista mukaan Suomeen kuivattuja tulisia chilejä. Ei tarvinnut pistää paljon sapuskan sekaan, niin oli hyvää.
Myös erinomaista klassista musiikkia (makuasia) löytyy kohtuuhintaan live-esityksinä.
Hyviä punaviinejäkin löytyy.
Voi kun pitää ulkopuolisten sekaantua Unkarin politiikkaan. Nimenomaan EU:n. Että noudattaa sääntöjä kun on jäsen. Raha niille kyllä kelpaa. Olitiin varmaan tyytyväisiä aikoinaan Aatuunkin kun kansa hillui kaduilla käsi ojossa. Vaan kas kun liittoutuneet puuttuivat asiaan.
Eemeli, minun mielestäni demokratia tarkoittaa sitä, että Unkarissa Unkarin johdon pitää noudattaa Unkarin kansan tahtoa – eikä suinkaan esimerkiksi EUn johdon tahtoa.
Eikö halutakaan demokratiaa?
Jos on EUn jäsen on sitoutunut noudattamaan sen sääntöjä. Jos ei ole jäsen ei tartte noudattaa. Mutta ei saa rahaakaan. Se kyllä kelpaa Unkarille.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804062200861942_ul.shtml
En anna Orbanille pisteitä, mutta teen havaintoja.
Useampikin julkaisu on todennut Unkarin olevan yksi Euroopan turvallisimpia maita. Turismi on pärjännyt hyvin. Tiukka rajapolitiikka on lisännyt turvallisuutta.
Tiukan rajapolitiikan voisi tehdä vähemmälläkin vihalla, mutta selvästikin siinä on puolensa.
Unkari teki täysin oikein rakentaessaan aidan Serbian vastaiselle rajalleen. Se aita käytännössä pysäytti aivan valtavan kansainvaelluksen Serbian kautta Unkariin ja osin edelleen muualle EUn alueelle.
Suvakit nostivat aidasta hirmuisen metelin ja uhkasivat heittää Unkarin ulos EUsta. On hyvä, että Unkari piti päänsä ja rakensi lisää aitoja.
Unkarin kansa ja sen johtajat ymmärtävät pelin hengen. He ovat päässeet vapaaksi yhdestä liitovaltiosta ja ovat huomanneet että uutta pukkaa.
Jos muutkin EU-maat toimisivat kuten Unkari, EU:n troikka ymmärtäisi luopua liittovaltioajatuksesta; jos näin ei käy on vain ajankysymys milloin EU hajoaa.
En toivo EU:n hajomista, mutta liittovaltioajatuksen toivotan ******** kuuseen.
Unkarilaiset eivät suinkaan halua eroon EUsta.
Venäjän hyökkäyksen Unkariin ja Venäjän brutaalin miehityksen, sekä pakkokommunismin unkarilaiset kuitenkin muistavat sukupolvesta toiseen.
http://jput.fi/Unkari_1956.htm
Unkarissa asiat paremmin ja kansan tahtoa kuunteleva hallitus – meillä näyttää oma hallituksemme ja eduskunnan enemmistö olevan jo kansamme heikompia vastaan leikkauksineen ja irtisanomisineen?
Niilo, kyllä suomalaisilla on ainakin taloudellisesti olot paremmin kuin unkarilaisilla. Unkarilaiset joutuivat kärsimään Venäjän brutaalista miehityksestä ja kommunismista karkeasti puoli vuosisataa. Se näkyy vielä pitkään.
Suomessa on vallassa vapailla vaaleilla valittu Eduskunta ja Eduskunnan enemmistön luottamusta nauttiva hallitus.
”Unkari on Euroopan johtavia maita käynnissä olevassa kultturimurroksessa, jossa marxilaisia ideogioita siivotaan instituutioista. Sukupuolentutkimuksen (entiseltä nimeltään naistutkimus) kritiikin kohdalla Unkari ei kuitenkaan ehtinyt ensimmäiseksi (ensimmäisen maan nimi on Norja).”
Lainaus Suomen uutisista 14.8.2018 otsikolla ”Unkarin hallitus lakkauttaa sukupuolentutkimuksen opetuksen valtion yliopistoissa – ”ideologiaa, ei tiedettä”.
Feminismi on kulttuurimarxismin lippulaiva ja onhan se kieltämättä outoa, että valtion rahoja annetaan miesvihamieliselle pseudotieteelle. No, maailma on väleen outo paikka, ja aikansa kutakin, sanoivat Vanhat.
Lasse, niitä punaideologioita olisi hyvä siivota Suomestakin.
Suomi on suhteellisen hyvä maa olla ja asua, ja olisi vieläkin parempi, jos täälläkin lakautettaisiin akateemisen feminismin tukeminen verorahoilla ja erotettaisiin toisistaan siamilaiset kaksoset – SDP ja SAK.
Suomessa voisi lakkauttaa myös Venäjää hyödyttävät laitokset, kuten Aleksanteri-instituutti.
Tampereen Yliopistosta voisi kans puhdistaa kommareita pihalle.