16 vastausta artikkeliin “Tuulivoiman tuotanto helmikuu 2018”

    1. Minua taas se sattumavoima ei hymyilytä ollenkaan. Sen tukemiseen käytetään miljardeja euroja veronmaksajien pussista – siis haitallista toimintaa tuetaan valtavilla summilla.

      Samaan aikaan Suomi velkaantuu hirvittävää vauhtia.

  1. Tuota ”laajan skaalan” heilahtelua pahentaa vielä se, että heilahtelu on erittäin voimakasta myös lyhyillä ajanjaksoilla.

    Kun Fingridiltä esimerkiksi lataa reaaliaikadatan tuolta huimalta pudotusjaksolta, joka erottuu avauksen käyrästä helmikuun 15. – 16. päivänä, näkee, että tuotto on hurjimmillaan pudonnut lähes 20 MW kolmessa minuutissa (reaaliaikadatan seurantaväli). Varttitunnin pudotus on ajoittain ollut reilusti yli 100 MW.

    Kaiken lisäksi tuotto heilahtelee edestakaisin hyvinkin lyhyillä sykleillä. Alla on esimerkki tuotosta kolmen minuutin välein illalla 15. helmikuuta. Oikealla oleva luku on muutos edellisestä mittauksesta (MW).

    2018-02-15T20:49:00+0200 999,0 16,6
    2018-02-15T20:52:00+0200 980,6 -18,4
    2018-02-15T20:55:00+0200 1002,3 21,7
    2018-02-15T20:58:00+0200 990,1 -12,2

    On siinä sähköjärjestelmällä tekemistä pysyä tuollaisen satunnaisheilurin tahdissa!

    1. Kari: ”On siinä sähköjärjestelmällä tekemistä pysyä tuollaisen satunnaisheilurin tahdissa!”

      Niin, Kari. Fingrid joutuu investoimaan sähköverkkoihin miljardeja – nimenomaan tämän sattumavoiman takia.

      Arvatkaapa kuka ne investoinnit joutuu maksamaan sähkölaskussaan?

    1. En tiedä muuta, kuin että meitä veronmaksajia ja sähkön kuluttajia on kusetettu ihan perusteellisesti.

      Muistatte varmaan miten tuulivoimahuijarit kehuivat kuinka uudet tuulivoimalat ovat niin korkeita, että ”siellä tuulee aina” – ja kaikkea muuta paskaa tuutin täydeltä.

  2. Pekkarisen suku ulkolaisten sijoittajien kanssa nauraa pankkitilejään katsoessaan, virheet kuvittelevatpelastavansa maapallon ja veronmaksajat maksavat koko roskan.

  3. Me suomalaiset olemme yleisesti ottaen hyväuskoisia hölmöjä. Kun joku lupaa jotakin aivan erinomaisen hyvää, niin uskomme lupaajaa.

    Siitä hyväuskoisuudesta pitää päästä eroon.

  4. Hieman asian sivusta, mutta siihen kuitenkin liittyen.

    Asun nykyään itselleni rakkaassa Reposaaressa ja meillähän on myllyjä ympärillä ihan huolella.

    Paljon puhutaan myllyjen aiheuttamasta melusta ja voin sanoa sen olevan aivan totta, kyllä se kuuluu, vaikka sen häiritsevyydestä en vielä sano sen enempää.

    Ns. suoja-alue, jota esim. Saksassa, Australiassa jne. on ryhdytty käyttämään ei toteudu täällä millään tavalla, eikä se toteudu myöskään kaupungin juuri Peittoon alueelle myönnetyssä luvassa.

    Hassua kyllä valtuustossa oli äänestämässä tyyliin seitsemännellä varasijalla olleita edustajia.

    Noin silmämääräisesti arvioiden lähin yksittäinen asutus myllyn luota on reilusti vajaan sadan metrin päässä. Seuraavat ovat välillä 100-300 metriä ja itse asumme vajaan kilometrin päässä lähimmästä, suhteellisen pienikokoisesta myllystä ja kyllä se kuuluu pihamaalle.

    1. Uusi houkutin kunnille on, että ne saavat nyt periä tuulivoimaloista voimaloiden kiinteistöveron. Kuntien päättäjät siis voivat luvata kuntaan tuulipuistoja, jotta saisivat kunnan kassaan lisää verotuloja.

      No, ne kiinteistöverot ovat tuulivoimalan omistajalle tietysti kulu, joka lisätään tuulisähkön hintaan. Me sähkön kuluttajat joudumme maksamaan myös niiden haitallisten tuulivoimaloiden kiinteistöverot. Eikös olekin hauskaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *