Trump teki virheen – Syyria

Trump twiittasi päätöksensä vetää USAn joukot Syyriasta.

Se oli vastaava virhe kuin Obama teki vetäessään USAn joukkoja Irakista ja Afganistanista.

ISIS oli toki lyöty Syyriassa. ISISillä ei enää ole maa-aluetta hallinnassaan. Mutta USAn joukkojen vetäminen Syyriasta antaa ISISille mahdollisuuden uuteen nousuun.

Grrr…

32 vastausta artikkeliin “Trump teki virheen – Syyria”

  1. Trump oli luvannut vaalikampanjassaan vetää USAn joukot Syyriasta. Nyt Trump sitten piti lupauksensa, vaikka siinä ei ole mitään järkeä.

  2. Onko meillä täällä kaukana riittävästi tietoa hänen motiiveistaan, tuskin.

    1. Ei ole olemassa todisteita siitä että Venäjä olisi aikuisten oikeasti tehnyt koskaan mitään terroristijärjestö ISISiä vastaan. Päinvastoin ISISistä on Venäjälle hyötyä.

      1. Aivan varmaa on että ISIS hyötyy jotenkin Venäjästä ja Venäjä hyötyy ISIS järjestöstä, nämähän ei juuri keskenään kolistele…

  3. Venäjä hoitelee Isiksen. Isis on aina noussut siellä, missä USA on söheltänyt.
    Gaddafikaan ei kyennyt ymmärtämään, miksi USA petasi tilaa Al Qaidalle ja Isikselle.
    Suomessakin  Elisabeth Rehn ja Matti Vanhanen käytännössä tukivat noita järjestöjä vaatiessaan Suomen osallistumista Libyan sotaan.

    1. Venäjä saattaa ainakin välillisesti tukea ISISiä – nimittäin on Venäjälle hyödyllistä, että siellä-täällä on epävakaisuutta. Se esimerkiksi nostaa öljyn ja kaasun hintaa – Venäjälle on hyötyä hinnan noususta.

    2. Taisin tehdä virheen. Gaddafi taisi mainita vastustajakseen vain Al Qaidan.
      Isiksen tukijat ovat wahhabiitteja, vanhauskoisia islamilaisen valtion, Kalifaatin kannattajia.
      Gaddafin väitetään olleen koraani-ortodoksi eli hän todennäköisesti vastusti etenkin shiialaisia wahhabiittien tavoin. Mutta Gaddafin päämääränä tuskin oli Kalifaatti vaan pikemminkin afrikkalainen liittovaltio tai tiiviimpi afrikkalainen kansainyhteisö.

      Ei noista selvää ota.

      Wikipedian mukaan wahhabismi olisi saamassa valtaa entisen Neuvostoliiton alueella, ehkä myös joissakin Venäjän osavaltioissa. Tämä voi olla kiusallista Venäjälle Isiksen vaikutusvallan mahdollisesti kasvaessa rajoilla ja liittovaltion sisällä.

      Shiialainen Iran nyt ainakin lienee Isiksen johdonmukainen vastustaja. Wahhabismi toimii shiialaisuuden kanssa kilpailevan sunnilaisuuden sisällä, myös Saudi-Arabiassa.

      Vaikka Saddam Hussein oli sunni, niin hän tuskin oli wahhabiitti. Saddamin hallinnon kaatuminen antoi tilaa wahhabiitti-sunneille ja sitä kautta Isisille ja kalifaattiunelmalle.

      1. ISIS on ainakin etupäässä sunneja, mm. Saddamin Irakin upseerit kouluttajinaan. Venäjä puolestaan oli Saddamin Irakin liittolainen ja aseisti sen enemmän kuin tarpeeksi. Venäjän KGB myös varusti Irakin kidutuskammiot ja koulutti kiduttajat.

        Syyriassa diktaattoria tukee Iran, joka on Venäjän liittolainen. Myös kiihkoislamilainen Hizbollah tukee Syyrian diktaattoria, joka on Venäjän liittolainen.

        Varsinainen sekasotku.

  4. Vaalilupauksia ei tartte pitää jos niissä ei järkeä ole.Tai tilanne on muuttunut. Äijä tekeekin koko ajan vaalikampanjaa toivossa tulla uudelleen valituksi. Herra siitä maailmaa varjelkoon.

  5. Trump teki niinkuin minä sanoin, hölmöili taas ja nyt lähti huippukenraali ”hullu koira” Mattis pois valkoisesta talosta. Trump ei ole se mies joksi Juhani häntä luulet,,,kaukana on patriotismi tuosta miehestä.

    1. Mattis on vielä USAn puolustusministeri ilmeisesti enemmän kuin kaksi kuukautta. Trump ei erottanut Mattisia, vaan Mattis sai tarpeekseen ja lähtee hyvin ansaitulle eläkkeelle.

      1. Mattis on eri mieltä Trumpin kanssa ja antoi ymmärtää etteivät ole samanhenkisiä asioiden suhteen, halusi päästä eroon Trumpin porukoista, järkevä mies tämä Mattis, toivotan hänelle kaikkea hyvää.

        ”Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis on eronnut. Eroilmoitus seuraa presidentti Donald Trumpin ilmoitusta Yhdysvaltain joukkojen vetämisestä Syyriasta.
        Kenraali Mattis, tunnettu myös lempinimellä ”Hullu koira”, vetoaa erokirjeessään näkemyseroihin.”

        “Sinulla on oikeus puolustusministeriin, jonka näkemykset ovat paremmin linjassa omiesi kanssa, ja siksi uskon että minun on oikein astua syrjään”, Mattis kirjoitti presidentille CNN:n mukaan. Lähde :

        https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/267665-hullu-koira-james-mattis-eroaa-syy-nakemyserot-trumpin-kanssa

        1. Ja olin jälleen kerran oikeassa jotta Kenraali Mattis lähtee seuraavana, kuten sanoin viimeksi.

          Trumpilla alkaa luottomiehet olla vähissä, erikoinen kaveri, olisi erittäin huono työnantaja tämä tyyppi.

          1. Kyllä se on sama kummin päin lähti, erosiko itse vai erotettiinko. Eikös se niin ollut että kyllä hyvät työntekijät pidetään…

            Oikeassa olin että lähtee Trumpin leiristä, tavalla tai toisella. Ja niin kävi, itse väitit iltapäivälehtien vale uutisiksi Kenraali Mattiksen lähtöä. Mutta se siitä.

            Nythän Trump lähtee myös afgaanien mailtakin pois. Jättää valtatyhjiön ja sotilaallisen tyhjiön sinne.

            Trump on surkea johtaja. Ei ymmärrä sodista mitään.

            Tässä minun blogista:

            Yhdysvallat tulee vetämään pois joukkonsa myös Afganistanista, tätähän Putin on mm toivonut viimeiset 17 vuotta… nyt Trump tarjoaa myös sinne valtatyhjiön, ei Venäjä jätä tätä tilaisuutta käyttämättä.

            https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-suunnittelee-vetavansa-joukkojaan-pois-afganistanista-jopa-7000-sotilasta-kotiin/7214120?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat

            ”CNN:n mukaan päätös tehtiin tiistaina samaan aikaan kuin presidentti Donald Trump päätti vetää joukot pois Syyriasta.”

            Puolet joukoista vedetään ensin ja sitten loput, tämä on Trumpin joululahja toverilleen Putinille.

            Iso virhe, iso virhe.

  6. Lisäys:

    Kenraali Mattis olisi ollut paras puolustusministeri Yhdysvalloille. Hänen kokemus
    Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän sotatoimialueella USCENTCOMin komentajana on sellainen meriitti ettei toista tilalle saa.

    Kyllähän hyvä työnantaja hyvät työntekijät haluaa aina pitää. Kysymys kuuluukin onko työnantaja hyvä…

    Syyrian ja koko lähi-idän tilanteesta Kenraali Mattiksella oli ja on paras näkemys, nyt yksi hästäk, hästäk, hästäk äijä olevinaan tietää paremmin…

    Eipä tässä muuta. Yhdysvallat on hyvä maa ja hyvä Suomen liittolainen, johtaja ei ole minun mielestä nyt se paras mahdollinen.

  7. On jännää, että kenraali Mattisia kaikki kiittävät, eikä kukaan moiti. USAn demokraatitkin ovat lääpällään Mattisiin.

    Viron puolustusministeri Jüri Luik ylisti Mattisia ja piti hyvänä, että NATOn puolustusministerit saavat vielä kätellä ja kiittää häntä helmikuun kokouksessa.

    Siten hänen aseveljiensä antama lempinimi ”Hullu koira” tulee Mattisille vieläkin ymmärrettävämmäksi – jopa Trump on ylistänyt Mattisia.

    James Mattis on vaatinut ihan samaa kuin Trump – että kaikkien NATO-maiden pitää käyttää vähintään 2% BKTstä puolustukseen, mutta kukaan ei pane pahakseen Mattisin vaatimusta – mutta sama vaatimus Trumpilta nostaa hirmuisen haloon.

    Mattis on hieno sotilas ja myös diplomaatti. Sellainen yhdistelmä on harvinaisuus. Häntä voisi ehkä verrata marsalkka Mannerheimiin, joka oli sekä sotilas, että ymmärsi poliittisia asioita.

    1. Mattis on huippu tyyppi. Olisin halunnut nähdä kun hän olisi pistänyt matalaksi terrotisti valtioita, nyt se jää näkemättä ja Turkki saa valtuudet lahdata Yhdysvaltojen aiemmin aseistamat kurdit.

      1. Marko, toit esiin ehkä kaikkein huonoimman seikan. Kurdit ovat tehneet aivan loistavaa työtä terroristijärjestö ISISiä vastaan – USAn asevoimien kouluttamana, osittain aseistamanakin ja USAn ilmavoimien tukemana.

        Nyt USA on nähdäkseni pettämässä kurdit – jättämässä heidät oman onnensa nojaan. Se on ihan perseestä. Kurdit ovat ansainneet itselleen oman itsenäisen Kurdistanin valtion.

        Toivottavasti tämä pessimistinen skenaarioni ei toteudu, vaan USA edelleen tukee kurdeja.

        1. Tämä päätös joukkojen pois vetämisestä tuli kun Trump tapasi Erdoganin, se ei ole sattumaa, hyvin taistelevat kurdit jää nyt Turkin armeijan ja muiden armoille.

          Trump tekee oikeasti sikana virheitä, miksi….????

          Juhani, nyt oikeasti, nosta pää pois pensaasta, jokin tässä yhtälössä mättää, ei pidä sokeasti kannattaa sellaisia tahoja jotka ei ole sitä miltä näyttää….

      2. Lisäys:

        Kenraali Mattis on arvostettu henkilö, en ymmärrä miten armeijaa käymätön liikemies olevinaan tietää paremmin asiat lähi-idästä kuin hän… perusteleppa Juhani miksi näin, koska minun tajuntaan ei mene armeija karkurin käskyt ansioituneelle KENRAALILLE, toisaalta, niinhän se Korpaali Hitler lyttäsi omat ammattisotilaat ja kenraalit omilla visioillaan ja sodat se sitten hävisi…

        Kyllä hyvät työntekijät pidetään, huonot erotetaan.

        Ei tässä muuta. Tässä taisi hyvä työntekijä lähteä pois huonosta työpaikasta….

  8. Juhanilta odottaisin tyhjentävän vastauksen kysymyksiini, pakkohan niihin ei ole vastata, ne voidaan myös poistaa jos niitä ei voi käsitellä.

    Haen tässä vain sitä toista vaihtoehtoa, eli olitko väärässä Trumpin suhteen, olinko oikeassa Trumpin suhteen.

    Se ei ole kynnys kysymys, kysymys on kuka tätä johtaa tulevaisuudessa, Venäjä vai Yhdysvallat, nimittäin Eurooppaa, Eurooppa ei yksin pysty mihinkään, Suomi ei yksin jaksa.

    Venäjä tulee vielä ja nyt näyttää pahalta kun Yhdysvaltain presidentti antaa koko ajan periksi…

    1. Sinä varmaankin tarkoitat hyvää, mutta käytännössä toimit Suomen etua vastaan ja imperialistisen roistovaltion Venäjän hyväksi.

      En ole lääkäri, mutta tekisi mieli tehdä Sinulle diagnoosi, kuten olet tehnyt ainoalle mahdolliselle Suomen auttajalle kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

      Pysähdy hetkeksi miettimään mitä Sinä oikein teet, onko siitä hyötyä Suomelle, vaiko Suomen viholliselle Venäjälle.

  9. ”Sinä varmaankin tarkoitat hyvää, mutta käytännössä toimit Suomen etua vastaan ja imperialistisen roistovaltion Venäjän hyväksi.”

    Kyllä tässä se on tosiasia että Yhdysvallat on meille tärkeä liittolainen, mitään NATO optiota ei ole, kukaan ei tule pelastamaan meitä kun ja jos tänne ryssä hyökkää.

    Kyllä Kokoomuksen sisäministeri ajaa enemmän agendaansa ryssän hyväksi kuin kukaan elinaikanaan, tuo lisää ”pakolaisia” tänne, kannattaa kaksoiskansalaisten toimia armeijan viroissa (venäläiset).

    Minä kerron faktoja, Trump ei ole ikuinen, sitä kiehtoo raha. Juhani, ei sitä sinun patrtiotismi kiinnosta pätkääkään, ei sitä kiinnosta edes omien patriotismi, sitä kiinnostaa raha.

    Kenraalit joita kaksi juuri erosi Yhdysvaltain hallinnosta kertoo enemmän kuin meidän lässyttäminen täällä jonkin Venäjän takia.

    Ammattisotilaat on harvassa, varsinkin sellaiset jotka hanskaa asian, Trump munaa kaiken, ihan kaiken, se pelaa itse ryssän laariin.

    Voit kannustaa vaikka Kimiä P-Korean johtajaa, sitä kannustaa myös Trump, se kannustaa ja ihannoi myös Venäjän Putinia, minä en.

    Semmottii…

    Ja kysymys johon haluaisin vastauksen, ei ole pakko tai voi poistaa jos ahdistaa:

    ”Haen tässä vain sitä toista vaihtoehtoa, eli olitko väärässä Trumpin suhteen, olinko oikeassa Trumpin suhteen.”

  10. Laitan tähän faktaa jota itse laitoit tuossa muutama päivä sitten ja olit väärässä:

    16.12.2018 21:15
    Marko

    ”Mattis on huippu äijä, harmi vaan ettei pitkään ensi vuodelle tule jatkamaan, tälläistä Trump on sanonut jo tästäkin upseerista ja herrasmiehestä:”

    ”Donald Trump sanoi sunnuntaina amerikkalaiskanava CBS:n haastattelussa ajattelevansa, että hänen puolustusministerinsä James Mattis on ”jonkin sortin demokraatti”, joka saattaa erota tehtävästään.”
    ”Presidentti lausui ensimmäistä kertaa julkisesti poikkipuolisia sanoja puolustusministeristään.”

    (IL 16.10.2018)

    Lähde:

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad12cbab-c98e-4d7a-9c0d-9614edcd6f34

    ”Aikansa kahtelee Mattis tuota kahelia ja painaa kytkintä, katso vaan.”

    Juhani Putkinen

    16.12.2018 21:17
    ”Mattis on edelleen virassa – median juorut ovat median juoruja.”

    Juhani Putkinen

    16.12.2018 21:22
    ”Arvaan, että on massapsykoosi Trumpia vastaan – ettei vaan Kremlin aikaansaama. Ensimmäinen kova pressa USAlle pitkään aikaan.

    Toki Trump tekee myös virheitä, mutta joka on viaton heittäköön ensimmäisen kiven.”

    Eli olinko väärässä, tietenkin voit poistaa tämän koska olin 100% oikeassa jälleen kerran, pitää lotota viikolla.

    Ja minä olen sinun mielestä epäisänmaallinnen, erittäin outoa, Trump ajaa Venäjän agendaa julkisesti. Minä en moiseen lähde ikinä.

  11. Edelleen ihmettelen jotta miksi minä pelaan Venäjän laariin sinun mielestä, itse ajat Trumpin agendaa, se styylaa Putinin, Kimin, Erdoganin ja muiden diktaattorien kanssa.

    Sinähän tässä ryssän laariin pelaat.
    Ainahan voit poistaa kommentin ja bannata kuten aina teet, mutta tämä on fakta.

    Minä en kannata Trumpia koska hän kannattaa diktaattoreita eli ei aja vapaan maailman etua.

    Reagan oli äijä, hän oli sentään sotilasarvoltaan Kapteeni, tämä nykyinen on …reppukauppuri, kuten ryssät on, siitähän se nimi tulee laukkuryssä…

    Vaikka vertaat tätä Trumpia Reaganiin, se pelle ei ole lähelläkään tätä miestä, se oli sentään mies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *