Ruotsi ostaa Patriot-ohjusjärjestelmiä

Ruotsin hallitus päättää huomenna ostaa Patriot ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä jenkkilästä. Ne ohjukset ovat suomalaisessa terminologiassa aluetorjuntaohjuksia, mutta kykenevät myös ballististen ohjusten torjuntaan.

Arvaus on, että ostettavat ohjusjärjestelmät maksavat enemmän kuin miljardi euroa.

Lähde.

Hurreja on nyt kiitettävä hyvästä päätöksestä. Nostaisivat vielä puolustusmäärärahat vähintään tasolle 2% BKTstä, että puolustuskyvyn ja puolustusvalmiuden saisi edes joskus hyvälle tasolle.

Muuten, Suomelta puuttuu kokonaan sekä korkeatorjuntakyky, että ballististen ohjusten torjuntakyky – ja paljon muitakin kykyjä.

14 vastausta artikkeliin “Ruotsi ostaa Patriot-ohjusjärjestelmiä”

  1. Ruotsilla on kriisin sattuessa kylmän sodan ajalta Yhdysvallat tukenaan. Meillä on…. PIRKKA

  2. Niin, Ruotsi oli Kylmän sodan aikaan olevinaan puolueeton, mutta todellisuudessa nojasivat jenkkilään. Toisen Maailmansodan aikana Ruotsi oli olevinaan puolueeton, mutta todellisuudessa auttoi Saksaa ja Venäjää itsekkäästi.

  3. Ruotsin apuun mahdollisessa konfliktissa ei saa varata paljoakaan. Muistissa on Ruotsin vastaus Suomen avunpyyntöön Talvisodan syttyessä.

    Ruotsi on iso ja löysä Hannu Hanhi, joka lepäilee ja kehittää yhteiskuntaansa pienen veljensä, Suomen, selän takana.

    Suomi aina taistelee, kärsii ja menettää alueitaan mutta se ei Ruotsissa suuria intohimoja herätä.

  4. Ruotsilla ei ole mahdollista laajentua, mutta Suomelle voidaan liittää Kuolan niemimaa kolmannen maailmansodan jälkeen.

    1. Suomi ei halua, eikä tarvitse Kuolan niemimaata – mutta Petsamon ja muut Venäjän miehittämänä olevat alueensa Suomi tarvitsee takaisin (tyhjinä).

      1. Jussi , juuri näin tyhjinä… kuten ne on jätettykin viholliselle….

        1. Juha, Venäjän miehittämille Suomen alueille jäi kuitenkin muutama suomalainen kommunisti – tietysti käytännössä alueet luovutettiin tyhjinä.

          Venäjä ei suvainnut näitäkään muutamaa suomalaista kommunistia, vaan suoritti täydellisen etnisen puhdistuksen. Alueille ei sen jälkeen jäänyt yhtään suomalaista.

          1. Näinhän se meni… Samoin kävi punakaartilaisille jotka onnistuivat pakenemaan Venäjälle rikoksiaan ihmisyyttä vastaan…. Suurin osa kohtasi loppunsa ihannevaltionsa puhdistus koneiston käsissä…

    1. Herääminen ei ole näköpiirissä.

      Toki on aikomus hankkia Hornettien tilalle uusia monitoimihävittäjiä, mutta sen vaikutus tuntuu vasta noin 10 vuoden kuluttua.

      Neljän korvettiluokan aluksen hankkiminen maksaa myös rahaa, mutta onko niistä hyötyä sodassa onkin jo sitten kyseenalaista.

      1. Hyviä maaleja ne nelljä korvettia ainakin vihollisiselle on. Totuus on ettei meillä ole semmoista torjuntakykyä tarjota näille aluksille, että niitä pystyttäisiin suojaaman jos suurvalta vihollinen haluaa ne tuhota…

        Nekin rahat jos olisi käytetty maavoimien hajautettujen varastoihin sijoitettuhin lähiilmatorjunta ja panssarintorjunta ohjuksuksiin…. niin saataisiin heti kiistettyä vihollisen matalalla lentäviltä koneilta ja panssarivaunuilta jotka etenevät tieurien suunnassa….. eteneminen Suomeen ja rajoittaminen näiden toiminta meikäläisten haluamille alueille… ja siellä ne vihollisen panssariyhtymät tuhottaisiin meille edullisessa paikassa massiivisemmalla tykistön tulella mitä euroopan mantereelta löytyy… ja sitä tykistöä olisi suojamassa kattava lähilimatorjunta….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *