Mannerheimilla ja poliitikoilla ”meni sukset ristiin”, joten Mannerheim esitti eronpyyntönsä ylipäällikön tehtävästä 20.5.1918 (neljä päivää paraatin jälkeen), uusi eronpyyntönsä 27.5.1918, sai eron 29.5.1918[i] ja matkusti ulkomaille 31.5.1918[ii] – eli Mannerheimilla ei ollut mitään tekemistä niiden nälkään ja tauteihin kuolemisten kanssa. Rikoksistaan kuolemantuomion saaneet taas olivat ansainneet tuomionsa.
Koko artikkelin, lähdeviitteineen, voi lukea täältä.
Mannerheimia pyydettiin voittamaan Vapaussota, Mannerheim voitti Vapaussodan, eikä häntä enää tarvittu.
Marskista on kirjoitettu monenlaista: Hyvää ja huononpaa. Omat ajatukseni hänestä ovat plussan puolella.
Et ole ainoa. Marski äänestettiin suurimmaksi suomalaiseksi kautta aikojen – tosin tarkkaa nimitystä en muista, mutta jotakin sinne päin. Presidentti Ryti tuli kisassa toiseksi.
Äänestys oli vuonna 2004.
1. Marski 28,7%
2. Ryti 22,2%
3. Kekkonen 15,8%
4. kenraali Adolf Ehrnrooth 7,6%
1, 2 ja 4 olivat kaikki hyviä miehiä. Se 3 ei minun mielestäni ollut.
Marskinpa miehiä ollaan, vaikkei satuttu elämään samalla aikakaudella…
Kekkonen on toinen josta on kirjoitettu monenlaista. Molemmat ovat ehdottomasti suurimpia suomalaisia.
Olen eri mieltä Kekkosesta, mutta se on mielipidekysymys.
Isäni sanoi, että häneltä meni arvostus kekkoseen siinä vaiheessa, kun kekkonen haukkui Suomen sotaveteraanit yhdessä linjapuheessaan. Esim lentäjä-ässä Hasse Wind oli tuosta kuolemaansa asti katkeroitunut.
Kekkonen ajoi sotasyyllisyystuomiot mm. Risto Rytille. Jo pelkästään siitä syystä Kekkosen pisteet ovat minun mielestäni miinuksen puolella.
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Sotasyyllisyydesta.htm
Kekkonen oli Neuvostoliiton ( Venäjä) nukkehallitisija Suomessa. Koko YYA aika oltiin kuin koiria. Ei tässä muuta.
Jopa Stalin arvosti marsalkka Mannerheimia. Kun kenraali Heinrichs vieraili Stalinin luona Moskovassa, niin Stalin poikkeuksellisesti käveli Heinrichsin luo ja nosti maljan Marskille.
Niin…miksi Stalin sitten halusi Suomen kun arvosti sen sotajohtajaa…minusta tämä oli protokollaa.
Hyvää vastustajaa, joka oli kolmeen kertaan (Vapaussota, Talvisota ja Jatkosota) torjunut suurvallan Venäjä yritykset valloittaa Suomi ”takaisin” – oli luonnollista arvostaa (vaikka kuinka vitutti).
Kaikki eivät siihen kykene, mutta Stalin kykeni. Muuten, kenraali Heinrichs tuli ensimmäiseen tapaamiseen Stalinin kanssa siviilipuvussa, jolloin Stalin ihmetteli, että miksi ei sotilaspuvussa. Siihen seuraavaan tapaamiseen Heinrichs tuli sitten sotilaspuvussa.
Mannerheim oli Suomen pelastaja. Vaikka 1944 ei uskonutkaan kenttää siitä mitä oli tulossa. Se olisi säästänyt paljon verta. Turhahan tätä jälkipeliä on tietenkin pelata. Minulla on Marsallakka Mannerheimin adjutantin kirjat sota-ajalta tallessa. Antaa ajan patinan luoda hedelmää.
Stalin ei kunnioittanut muuta kuin voimaa ja sitä oli silloin Suomella… Jos olisi alettu vuonna -39 Stalinin myötäilijäksi niin meidät olisi kansana tuhottu…
Ilman Mannerheimiä ei olisi nyky Suomea. Sama koskee Risto Rytiä. Mies uhrasi itsensä valtion puolesta. Monestako olisi tuohon.
Kukaan ei ole virheetön.
Marskin ja Rytin johdolla Suomi jäi itsenäiseksi, demokraattiseksi valtioksi. Ilman heitä ei ehkä olisi jäänyt, vaan olisi hyvin mahdollista, ettei Suomea olisi.
Marski ja Ryti on ne suurmiehet joita minäkin arvostan omassa vähäpätöisyydessäni korkeimmalle. Tänään 4.6, vapaussotiemme, kaikkien kolmen, voittoisan ylipäällikön kunniaksi nousee lippu ja malja tänään ainakin tässä mökissä.
Niin, on Marskin syntymäpäivä – kyllä se maljan arvoinen asia on.
Marski on itsekin kirjoittanut kolmesta vapaussodasta (Vapaussota, Talvisota ja Jatkosota).
Vuonna 2004 äänestin Mannerheimiä suurimmaksi suomalaiseksi kautta aikojen
Niin minäkin.
Meikämanne äänestettiin Aamulehdessä Mannerheimin veroiseksi näyttelijäksi etsittäessä Suomen parasta näyttelijää, vaikka ainoa saavutukseni sillä saralla on, että melkein pääsin Hannele Markkulan (Lauri) vastanäyttelijäksi joskus lapsuudessa. Mutta Hannelen isosisko eli käsikirjoittaja esti moiset haaveet.
Minä ja Mannerheim saimme äänestyksessä yhden pojon, Hannele monin verroin enemmän.
Onkohan Otto-Wille Kuusinen tai Jyrki Katainen kaikkien aikojen suomalainen poliitikko?
Mannerheim oli 50v ja virkaheittosotilas ( tuon nimittelun tekki Teemu Keskisarja) ja ruokki ja määräsi kauheuksia sillon 1918 urotekoinaan.
Mitä kauheuksia Suomen Armeijan ylipäällikkö Mannerheim määräsi?
Puniikkien katkeruus kohdistuu juuri Mannerheimiin, voittoisaan Vapaussodan ylipäällikköön. Antaa puniikkien räksyttää… Vapaussodan laillisen hallituksen valkoisen armeijan kunniakkaan Ylipäällikön mainetta ei pysty puniikien valheet ikinä mustaamaan.
Minä en silti tykkää siitä, että Suomen historiasta valehdellaan – ja vielä Venäjän sekä kommunistien hyväksi. Se on aivan törkeää toimintaa Suomea vastaan.
Jussi, en tykkää minäkään puniikien valheista. Suurin osa kansasta ymmärtää että niiden puniikkien voitto olisi olisi ollut tuho tälle maalle. Vasemmisto ja vihreät ja niiden mielistelijät muissakin puolueissa yrittävät tuhota tämän maan pitämällä rajat auki terroristeilla ja muille hulluille ählyille…. Ehkä ne saavat nautintoa siitä kun Suomi kansakuntana tuhotaan näiden loiseläjien ja rikollisten toimesta ja tyydytyttävät näin loputonta kostonhimoaan joka on kulkenut sukupolvelta toiselta näiden maanpettureiden suvuissa….
Juha, itse ainakin toivon, että vähintään osa siitä punikkilaumasta tekee sitä harhautettuna – kuten osa nousi harhautettuna Venäjän toimesta aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan. Niiden olisi pitänyt kuitenkin ymmärtää asian oikea laita jo siitä, että Venäjä aseisti kapinalliset ja ne joutuivat taistelemaan ryssien rinnalla Suomea vastaan.
Nyt sitten itkevät, että maanpettureita tuomittiin kuolemaan.
3 % suomalaisista yritti VALLANKUMOUSTA sata vuotta sitten. Kaikki nämä olisi pitänyt tuhota, tai siirtää sinne Venäjälle. En ymmärrä miksi näitä nyt itketään…
Osa siitä punikkilaumasta oli yksinkertaisesti tavallisia rikollisia, jotka punakaartilaisina halusivat vapaasti murhata, ryöstää, raiskata ja kiduttaa. Jos punaisilla olisi ollut oikea kunnollinen aatteellinen johto, niin se olisi pistänyt itse nämä rikolliset teloituskomennuskunnan eteen.
Vuonna 1918 ei ehkä eletty ihan hedelmällistä aikaa. Vuonna 1939 oli jo helppo kommarienkin tarttua aseeseen Suomen puolesta.
Vuonna 1918 suomalaisten olisi pitänyt yhdessä rakentaa parempaa Suomea, eikä pienen osan suomalaisista yrittää alistaa Suomea taas ryssän vallan alle. Se ryssän vallan alle olisi tarkoittanut suomalaisten joukkomurhaa. Tuskin edes ryssien puolesta taistelijoille mitään hyvää. Toki murhata, ryöstää ja raiskata olisi saanut vapaasti – mutta onko sellainen hyvää elämää?
Mannerheim oli hieno mies. Sodalla on monta nimeä, minä kutsun sisällissodaksi sitä.
Itsenäisyys-Sota